2022. június 13.
Magyar bajnok lett a Ferencváros csapata
A BÚI Mix Váltó Országos Bajnokságon két érmet nyertek triatlonozóink.

A hétvégén ismét egy kétnapos versenyen, a VIII. BÚI Triatlonon indultak az FTC triatlonozói. A Lengyeltótiban megrendezett viadalon szombaton az egyéni ranglistaversenyek, míg vasárnap a Mix Váltó Országos Bajnokság futamai zajlottak.

A dombos kerékpáros-, illetve futópálya kellő kihívás elé állította a versenyzőket. Az egyéni eredményeket tekintve az újonc Bangha Kata a nyolcadik, illetve a junior korosztályú Győr Noémi hatodik lett, egyedül ők zártak a legjobb tízben.

Vasárnap a mix váltókon volt a sor, amelyek versenyét újoncaink „A” csapata, a Martis Ádám, Rátóti Lilla, Jantosik Barnabás, Stock Petra összeállítású FTC nyitott egy előkelő ötödik hellyel, míg a Fradi „B” csapata (Feiyu Mi, Vörös Adél, Zlatnik-Erdők Andor, Gyalog Adél) a kilencedik helyen ért célba.

Az idősebbek eredményei messze felülmúltak minden előzetes várakozást, hiszen a rendkívüli mezőnyben nyújtott teljesítményeket a verseny végén két országos bajnoki érem is megkoronázta. Serdülő csapatunk (Kendeh-Kirchknopf Sebestyén, Szombathelyi Szonja, Holba Zsombor, Csőgör Brigitta) csapategységből jelesre vizsgázott: parádés, jól felépített versenyzéssel országos bajnok lett, maguk mögé utasítva az eddig legyőzhetetlennek látszó Team Újbuda együttesét.

Elit csapatunkban (Benkő Ádám, Holánszky Laura, Berekméri Levente, Tomaschof Kata) pedig újoncot avattunk Benkő Ádám személyében, aki kitűnően vette az akadályokat, hozzásegítve a csapatot az ezüstérem megszerzéséhez.

Kiemelendő ezen kívül Berekméri Levente kerékpáros teljesítménye, aki több mint, egy perc hátrányból jelentős előnyt kovácsolt a csapatnak a 8 km-es távon. Fiatal tehetségünk, Holánszky Laura pedig Bragmayer Zsanett mögött a mezőny második leggyorsabb futóidejét produkálta.

Cikkajánló

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

Legyél te is a Fradi triatlonosa!

Az FTC triatlon szakosztálya várja a sportolni és versenyezni vágyó kezdőket és haladókat. Jelentkezz most!

Szép eredmény fiatal triatlonosunktól

Gyalog Ákos Lengyelországban képviselte az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin