2022. július 18.
OB-bronz és további remek eredmények
Triatlon szakosztályunk versenyzői újabb mozgalmas és eredményes hétvégén vannak túl.

Tiszaújváros adott otthont a Triatlon Európa Kupának, amelyen az FTC triatlon szakosztályát Holánszky Laura (képünkön) képviselte. Versenyzőnk 1:00.52 órás időeredménnyel a 14. helyen zárt összetettben, amellyel elsőéves felnőtt versenyzőként megmutatta, milyen elképesztő adottságai vannak ehhez a sportághoz.

Szombaton két elődöntőt rendeztek sprinttávon, amelyből a legjobb harminc versenyző jutott tovább a vasárnapi fináléba. Az úszásnál Laura magabiztos előnyre tett szert, ám kerékpáros szökésük nem ért haza, így a futásnál küzdenie kellett a továbbjutó helyekért, amit végül sikerrel abszolvált. A vasárnapi döntőben parádés mezőny gyűlt össze, több korábbi olimpikonnal tarkítva, de fiatal sportolónkat ez sem riasztotta el a küzdelemtől. A kétkörös úszás után egy tízfős boly 38 km/óra feletti átlaggal teljesítette a technikás, nyolckörös kerékpáros pályát. A négykörös futás során honfitársai közül csak két olimpikonnak sikerült Laurával szemben előnyre szert tenni, így fiatal kiválóságunk parádés versenyzéssel a magyarok közül harmadiknak szakíthatta át a célszalagot.

Ugyanezen a hétvégén szintén Tiszaújváros adott otthont az utánpótlás gálának is, ahova a legjobb gyermek és serdülő versenyzők kaptak meghívást. Fiataljaink profi körülmények között versenyezhettek és értékes helyezéseket értek el. Holba Zsombor 2., Kendeh Sebestyén 4. , Deli András a 8., Plézer Petra a 14. míg a legfiatalabb versenyzőnk, Gyalog Ákos a 15. helyen végzett.

Szintén az elmúlt hétvégén rendezték a Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot is, ahol a Fradi színeiben Berekméri Levente – folytatva remek szereplését – 1:59.18 órás időeredménnyel az abszolút harmadik helyen végzett. A tatai Öreg-tóban rendezett 1500 méternyi úszás után emelkedőkkel tarkított negyven kilométernyi kerékpározás várt a versenyzőkre. Levente a futást a negyedik helyen kezdhette meg, végül hatalmasat taktikázva a dobogó harmadik fokára futotta fel magát.

Cikkajánló

Aranyérmek sora fiatal triatlonosainktól

Versenyzőink a duatlon szakág iszkaszentgyörgyi szezonnyitó versenyén szerepeltek.

Értékes hatodik hely a Világkupán

Az FTC parasportolója, Lévay Petra remekül helyt állt a törökországi nemzetközi versenyen.

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin