2023. július 12.
Rangos triatlon-seregszemle Tiszaújvárosban
Több FTC-sportoló is elindult a hétvégi viadalon.

Fiataljaink a hétvégén Tiszaújvárosban versenyeztek, ahol felnőtt Világkupa, junior Európa Kupa, valamint gyerek/serdülő korosztályban is rangos gálaversenyt rendeztek.

A felnőttek között Holánszky Laura először indult Világkupa-futamon, ám ennek ellenére semmiféle megilletődöttséget nem mutatott. Az úszás során benne volt a 9 fős szökésben, ami kitartott a kerékpározás alatt is, hogy aztán egy nagy csata bontakozzon ki a futópályán. A végletig kiélezett versenyben kanadai ellenfele mindössze 2 másodperccel verte meg és jutott be harmincadikként a döntőbe. Holánszky Laura az összesített 32. helyen zárt. A következő alkalommal már biztosan a legjobbak között lesz!

Ifijeink közül ketten álltak rajthoz a junior mezőnyben, vagyis a 3 évvel idősebbek között indultak el. És milyen jól tették! Kendeh Sebi remek versenyzéssel kvalifikálta magát a 30-as döntőbe, míg Holba Zsombor a futópályán mutatott teljesítményével (a 3. legjobb futóidőt érte el a teljes mezőnyben) örvendeztette meg a közönséget. Sajnos nála egy kis hiba az úszás első fordulójában annyit jelentett, hogy egy bollyal hátrébb szorult. Zsombor a 68 indulóból a 42. helyen zárt. Sebi a fináléban végül a 28. helyen futott be, megannyi értékes tapasztalatot szerezve, ezeket biztosan kamatoztatni tudja majd a következő EK-futamon.

Az utánpótlás gálára 7 fiatal versenyzőt delegált a Fradi. A serdülő fiúknál Deli András és Vadász Erik küzdött hatalmas lendülettel. Erik a 7. helyen futott be, míg András a 4. futóidővel összességében a 13. helyezést érte el.

A gyermek korosztályban, a lányoknál Stock Petra ment ellentmondást nem tűrően, és végzett a 14. helyen, míg a 4 FTC-t erősítő fiú közül Gyalog Ákos 5., Gyuricza Botond 7., Plézer Patrik 8., Szilassy Zalán pedig a 10. helyen ért be.

Cikkajánló

69 évesen is nemzetközi versenyt nyert az FTC vívója

A tőröző Fellegi Ildikó mellett a kardozó Nagy László ezüstérmesként zárt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

Legyél te is a Fradi triatlonosa!

Az FTC triatlon szakosztálya várja a sportolni és versenyezni vágyó kezdőket és haladókat. Jelentkezz most!

Szép eredmény fiatal triatlonosunktól

Gyalog Ákos Lengyelországban képviselte az FTC-t.

Remek szereplés a Sprint Triatlon Országos Bajnokságon

Az érmek mellett értékes ranglista pontokat szereztek az FTC versenyzői.

Remek hétvégét zártak fiatal sportolóink

Triatlonozóink értékes pontokat szereztek a veresegyházi viadalon.

Klasszisunk csodás VK-éremmel tért vissza két év után

Paratriatlonozónk, Lévay Petra az Egyesült Államokban remekelt.

Kánikulára éremeső Zalaegerszegen

Az FTC triatlonosai a zalai vármegyeszékhelyen folytatták remek szereplésüket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin