2023. július 12.
Rangos triatlon-seregszemle Tiszaújvárosban
Több FTC-sportoló is elindult a hétvégi viadalon.

Fiataljaink a hétvégén Tiszaújvárosban versenyeztek, ahol felnőtt Világkupa, junior Európa Kupa, valamint gyerek/serdülő korosztályban is rangos gálaversenyt rendeztek.

A felnőttek között Holánszky Laura először indult Világkupa-futamon, ám ennek ellenére semmiféle megilletődöttséget nem mutatott. Az úszás során benne volt a 9 fős szökésben, ami kitartott a kerékpározás alatt is, hogy aztán egy nagy csata bontakozzon ki a futópályán. A végletig kiélezett versenyben kanadai ellenfele mindössze 2 másodperccel verte meg és jutott be harmincadikként a döntőbe. Holánszky Laura az összesített 32. helyen zárt. A következő alkalommal már biztosan a legjobbak között lesz!

Ifijeink közül ketten álltak rajthoz a junior mezőnyben, vagyis a 3 évvel idősebbek között indultak el. És milyen jól tették! Kendeh Sebi remek versenyzéssel kvalifikálta magát a 30-as döntőbe, míg Holba Zsombor a futópályán mutatott teljesítményével (a 3. legjobb futóidőt érte el a teljes mezőnyben) örvendeztette meg a közönséget. Sajnos nála egy kis hiba az úszás első fordulójában annyit jelentett, hogy egy bollyal hátrébb szorult. Zsombor a 68 indulóból a 42. helyen zárt. Sebi a fináléban végül a 28. helyen futott be, megannyi értékes tapasztalatot szerezve, ezeket biztosan kamatoztatni tudja majd a következő EK-futamon.

Az utánpótlás gálára 7 fiatal versenyzőt delegált a Fradi. A serdülő fiúknál Deli András és Vadász Erik küzdött hatalmas lendülettel. Erik a 7. helyen futott be, míg András a 4. futóidővel összességében a 13. helyezést érte el.

A gyermek korosztályban, a lányoknál Stock Petra ment ellentmondást nem tűrően, és végzett a 14. helyen, míg a 4 FTC-t erősítő fiú közül Gyalog Ákos 5., Gyuricza Botond 7., Plézer Patrik 8., Szilassy Zalán pedig a 10. helyen ért be.

Cikkajánló

Aranyérmek sora fiatal triatlonosainktól

Versenyzőink a duatlon szakág iszkaszentgyörgyi szezonnyitó versenyén szerepeltek.

Értékes hatodik hely a Világkupán

Az FTC parasportolója, Lévay Petra remekül helyt állt a törökországi nemzetközi versenyen.

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin