2021. július 5.
Sikeres bajai triatlonparti
Hagyományaikhoz híven ezúttal is az utánpótlástól a veteránokig versenyeztek az FTC triatlonosai.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is Baja városa adott otthont a Sprint Triatlon Országos Bajnokságnak, ami egyben az utánpótlás ranglistaversenyek fontos állomásaként is szolgált. A Fradi népes csapattal vert tábort a verseny helyszínén, a Halászparton, ahol a legkisebbektől a veteránokig minden korosztályban akadt indulónk.

Az újonc 1 korosztályban Kukucska Benett nem kis előnnyel egy fantasztikus győzelemmel alapozta meg a jó hangulatot a Fradi szurkolóinak körében, amit a lányoknál Szombathelyi Lilla 4. helye követett. Az ezt követő serdülő futamokban a népes lánymezőnyben Mándli Fanni pontszerző 6. helyének örülhettünk.

Sprint országos bajnoki ezüstérmest avathattunk emellett a junior Holánszky Laura személyében, akinek eredménye az abszolút 5. helyre volt elegendő. A felnőttek sem tétlenkedtek, hiszen Tomaschof Kata korosztályában szintén a második helyre futott be, Demeter Debóra és Nagy Gabriella pedig egyaránt az előkelő negyedik helyen végeztek. Büszkén jelenthetjük, hogy a női szenior országos bajnok is a Fradiból kerül ki, ugyanis nem más, mint Pécsi Annamária szakosztályvezető nyakába került az aranyérem. A veterán hölgyeknél az indulók számát tekintve talán sohasem volt ilyen népszerű a bajai sprint táv, Turiet Lilian és Bathó Márta ebben a kemény mezőnyben is tisztes helytállással és vasakarattal teljesítették azt. Lilian korosztályos második helye által bővült az országos bajnoki ezüstérmesek névsora, Bathó Márta pedig a negyedik helyen szárnyalt be a célkapun.

Habár a nagy meleg okozott némi kellemetlenséget sportolóinknak, a fenti eredmények tükrözik a hatalmas elszántságot és erőt, ami jócskán szorult versenyzőinkbe. Minden célbaérkező és résztvevő büszke lehet magára, hiszen leküzdötték a kísértést, hogy ezen a meleg napon inkább a hőn áhított strandolást válasszák a rajthoz állás helyett.

Cikkajánló

Aranyérmek sora fiatal triatlonosainktól

Versenyzőink a duatlon szakág iszkaszentgyörgyi szezonnyitó versenyén szerepeltek.

Értékes hatodik hely a Világkupán

Az FTC parasportolója, Lévay Petra remekül helyt állt a törökországi nemzetközi versenyen.

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin