2023. február 22.
Sportolóink előadásai a Magyar Parasport Napján
Paraerőemelőnk, Sas Sándor és paratriatlonistánk, Lévay Petra iskolásoknak beszélt életéről, pályafutásáról.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége 2023-ban hatodik alkalommal szervezte meg a Magyar Parasport Napját február 22-én.

A Magyar Parasport Napjának érzékenyítés céljából létrehozott Lélekmozgató programja Magyarország összes önkormányzatát és tanintézményét arra invitálta, hogy az óvodástól az egyetemista korosztályig mindenki együtt ünnepelje a magyar parasportot és hazánk fogyatékossággal élő sportolóit.

A Lélekmozgató programban klubunk is részt vett. A 19-szeres magyar bajnok para erőemelő Sas Sándor a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikumában tartott előadást az érdeklődő fiataloknak.

- Nagyon sok mindent köszönhetek a sportnak és a Ferencvárosnak. 2014 óta tartozom hivatalosan is a Fradi-családhoz, gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy csatlakozhattam az ország legnépszerűbb klubjához. Hiába, nekem zöld a vérem – mondta Sas Sándor.

- A klubban is minden nap azt tapasztalom és magam is azt vallom, hogy a sportban mindig tenni, dolgozni, fejlődni kell. És egy dolog biztos: soha nem szabad feladni! Az én példám is ezt mutatja. Sérülésből épülgetve az ötödik paralimpiámra készülök erőemelőként, egy percig sem inog meg a hitem: ott leszek Párizsban, és azt vallom, mindenkinek a saját olimpiáját kell megnyernie az életben. 

A tanóra végén a diákok azt kérdezték erőemelőnktől, kire néz fel, kit választott példaképnek.

- Mindenki a példaképem, aki fejlődni akar, aki inspirál, akitől lehet tanulni. Hiszen csak ez visz előre az életben – mondta a fiataloknak sportolónk.

Magyarország első női paratriatlon Európa-bajnoka, Lévay Petra a kispesti Kós Károly Általános Iskolában és a XI. kerületi rendezvényén tartott előadást a Magyar Parasport Napja alkalmából.

- Óriási dolog, hogy ezt a napot létrehozták, a Lélekmozgató programban életek változhatnak meg. Lehet, hogy ezeken az előadásokon egy életre megváltoztatjuk a fiatalok véleményét a parasportról és a fogyatékosságról. Elmondtam a fiataloknak, hogy ne féljenek megkérdezni egy mozgássérülttől, hogyan tudnak segíteni neki, de kezeljék úgy őket, hogy egyenértékűek velük. Hiszen ők is ugyanúgy akarnak játszani, mozogni, mint az épek, sőt szerintem az a legjobb, ha mindenki együtt játszik és sportol! Az integráció híve vagyok. Én is az épek között készülök a Fradiban, nem kérdés, hogy együtt kínlódunk, együtt harcolunk, egy vagyok közülük és ez így van jól…

Cikkajánló

Népszerű volt az aquatlon emlékversenyünk

A februárban zárult három fordulós viadalon a legügyesebbeket az Albert Alapítvány díjazta is.

Triatlonosaink az országos ranglista harmadik helyén

Az FTC triatlon szakosztálya történelmi eredményt ért el, harmadikként zárt a 2022-es egyesületi ranglistán.

Utánpótlás-csapatunk az Országos Klubranglista élén

Triatlon szakosztályunk kiemelkedő évet zárt 2022-ben.

Sikeres volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékverseny

A megmérettetésen 4 klub 150 sportolója mérte össze tudását az úszásból és futásból álló szakaszos versenyen.

Sikeres szezonzárás a duatlon országos bajnokságokon

Szeptember utolsó hétvégéjén két országos bajnokságon is részt vettek sportolóink.

Éremeső az Aquatlon Országos Bajnokságon

Szombaton Veresegyháza adott otthont az Aquatlon Országos Bajnokságnak.

Gyalog Adél bronzérmes a duatlon ranglistaversenyen

Impozáns környezetben, a szolnoki helikopter bázison rendeztek duatlon versenyt a hétvégén.

Déri Dávid Európa-bajnok!

Déri Dávid aranyérmes lett a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán Oxfordban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin