2022. augusztus 20.
Gálicz: „Ez nem volt egy Palatinus"
Vb-bronzérmes nyíltvízi úszónk örül, hogy él a botrányba fulladt római Eb-futam után.

Augusztus 20-án, szombaton sor került a nyíltvízi úszók 25 km-es versenyszámára az Európa-bajnokságon Rómában, ahol világbajnoki bronzérmes klasszisunkért, Gálicz Péterért, valamint a hölgyek mezőnyében Balogh Vivienért is szoríthattunk zöld-fehér részről. Nem voltak egyszerűek a körülmények, ugyanis a versenyzőknek óriási hullámok között kellett úszniuk, egyébként is kellett már halasztani a távot az elmúlt napokban. A verseny folyamán felmerült, hogy megszakítják azt, olyan hatalmasak voltak a hullámok, emiatt több versenyző fel kellett, hogy adja a viadalt, köztük volt Gálicz Péter is, aki 3 óra 40 perc után állt ki a versenyből.

Döbbenetes hiba történt a szervezők részéről, a hullámok miatt teljesen szétcsúszott a célba érkezésre kijelölt móló, az élen haladó olasz sportolók meg is álltak, miután rácsaptak a végső célra. Hihetetlen jelenetek voltak, teljes volt a káosz. A versenyzők egymást kérdezték, hogy mi történt. A hangosbemondóban elhangzott, hogy véget ért a verseny, mégis többen folytatták az úszást egy ideig. Balogh Vivien is kiúszott a partra, majd nyilatkozott is a helyszínen.

- Konkrétan semmi nem tudok, mindenkit kiszedtek a vízből. Annak örülök, hogy 15 km-t sikerült leúszni, így ennek vége van, nem kell újra leúszni, sem befejezni. A radar szerint óránként csökkent volna a szél, de pont fordítva történt, nem sírtam, hanem bőgtem közben, borzalmas volt. Az első bójánál majdnem ránk esett az egyik hajó, nem tudom, hogy jöttem volna ki alóla – mondta elcsukló hangon Vivien az átélt borzalmakról. – Félelmetes volt, ahogy az etetőhajó másfél méterrel fölöttünk volt, aztán alattunk két méterrel. Végig nagyon féltem, főleg, amikor már egyedül úsztam – tette hozzá Vivien, majd újságírói kérdésre, hogy miért nem adta fel már korábban a versenyt, frappáns választ adott. - Az nem opció, fradista vagyok, küzdeni mindig, feladni soha!
Balogh Vivien után a világbajnoki bronzérmes Gálicz Péter is mikrofon elé állt, miután kicsit jobban lett.

- Én majdnem megfulladtam, azért szálltam ki. Kaptam egy akkora hullámot, hogy rengeteg víz ment a tüdőmbe, de már jobban vagyok, nem kell aggódni. Amikor én kiszálltam, akkor az edzőm azt mondta, nemsokára lefújják a versenyt. A szervezők sem tudják szerintem, hogy véget ért-e a verseny. Eleinte nem volt ennyire Palatinus élménymedence. Egyre jobban kezdett erősödni a szél, a veszélyességi faktor bőven megvolt. Vivi mesélte, hogy majdnem rájuk esett egy hajó.

Egyelőre kérdéses, hogy hirdetnek-e győztest és helyezetteket a 25 km-es távon.

Cikkajánló

Hat úszónk került be az Eb-keretbe

Három versenyzőnk a medencés, három a nyíltvízi számokban képviselheti az FTC-t a belgrádi kontinensviadalon.

A zárónapra egy váltó-bronz is jutott az ob-n

A 4x200-as férfi gyorsváltónk szállította a hetedik Fradi-érmet az úszók CXXVI. országos bajnokságán.

Egy ezüst és egy bronz az úszó ob harmadik napján

Mihályvári-Farkas Viktória 400 vegyesen lett harmadik, Kutasi Máté 200 mellen ezüstöt szerzett.

Fábián Bettina ezüstérmes 400 gyorson

A Fradi-úszók ezzel négy éremnél járnak a Duna Arénában péntekig zajló országos bajnokságon.

Mihályvári-Farkas Viktória nyert az ob-n

Több úszónk is rajthoz állt a CXXVI. országos bajnokság keddi futamain.

Rekordbajnok úszó, a klubhűség mintaképe

Egerváry Mártánál több bajnoki címet egyetlen női sportoló sem szerzett Fradi-színekben.

Fábián Bettina ezüstérmes a nyíltvízi Világkupán

Úszónk a sorozat nyitóversenyén végzett a második helyen.

Nyári úszótábor a Fradiban – 2024-ben is!

Öt különböző turnusra lehet jelentkezni az FTC nyári úszótáborába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin