2022. december 19.
Három évzáró verseny, fergeteges éremeső
Az FTC úszói utánpótlás és felnőtt korosztályokban egyaránt kitettek magukért az év utolsó versenyein.

Véget ért az év az FTC úszó szakosztályának versenyzői számára, a felnőttek és az utánpótlás tagjai egyaránt versennyel zárták 2022-t.

A felnőtt csoport a Sopron Open nevű viadalon mérette meg magát, és már a 3+1 napos verseny nulladik napján parádés eredményeket ért el. A hosszútávú számok napján 400 vegyesen a nőknél és a férfiaknál is ferencvárosi úszó állhatott fel a dobogó tetejére Mihályvári-Farkas Viktória és Versitz Ákos személyében, míg 1500 gyorson Huszár László szerzett ezüstérmet.

Az első napon folytatódott a kiváló éremtermés, a nőknél Burián Kata 200 háton, míg a férfiaknál Mészáros Dániel 200 gyorson győzött, előbbi számban Mihályvári-Farkas Viktória egyéni csúccsal a negyedik helyen csapott célba, míg utóbbiban dupla Fradi-dobogónak örülhettünk, a második helyen ugyanis Verrasztó Dávid végzett. Ezen kívül jutott még egy ezüst a ferencvárosi küldöttségnek, amit Versitz Ákos szerzett 200 háton. Szűcs Ádám is begyűjtött két szép helyezést, 50 gyorson egyéni csúccsal ötödik, míg 200 gyorson hetedik lett.

A második napra is jutott ferencvárosi dobogó, méghozzá nem is akármilyen. Férfi 200 vegyesen ugyanis kisajátították a mieink a pódiumot, a győztes Mészáros Dániel mögött ugyanis Versitz Ákos és Szűcs Ádám értek célba a második és harmadik helyen. Emellett Burián Kata 200 után 100 háton is diadalmaskodott, míg 200 mellen a férfiaknál Verrasztó Dávid ezüstérmes lett, a nőknél pedig Mihályvári-Farkas Viktória az 5. helyen ért célba.

Az utolsó napon az FTC küldöttsége feltette a koronát addigi szereplésére, még három arany- és két ezüstérmet gyűjtött be a csapat. A nőknél 200 pillangón Mihályvári-Farkas Viktória az első, míg 50 háton Burián Kata a második helyen végzett. A férfiaknál Verrasztó Dávidnak jutott a korábbi napok ezüstjei után jutott egy aranyérem is, méghozzá 200 pillangón, amely számban Versitz Ákos az ötödik lett. A nap harmadik ferencvárosi aranyát Mészáros Dániel szerezte 100 gyorson, ahol Szűcs Ádám hatodikkén, Versitz Ákos pedig nyolcadikként ért célba. Szűcs Ádám érmet is tudott szerezni, méghozzá 50 háton egy ezüstöt.

A felnőttek mellett az FTC utánpótláskorú úszói is medencébe ugrottak. A legkisebbek a IV. Cikluszáró Úszóversenyen szerepeltek Kecskeméten, míg a nagyobb csoport Budapesten úszott a BVSC Cikluszáró Versenyen. A kecskeméti küldöttség 4 arany-, 12 ezüst- és 11 bronzéremmel, míg a budapesti csapat összesen 43 éremmel zárta a versenyeket. A részletes eredmények ITT böngészhetőek.

Cikkajánló

Hazai és nemzetközi fronton is remek hétvége

Úszó szakosztályunk versenyzői Luxemburgban és a Budapest Kupán is kiválóan szerepeltek.

Felnőtt Európa-bajnokunk korosztályában is remekelt

Több korcsoportban is kiválóan szerepeltek az FTC úszói az Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságon.

Az FTC három úszóját is díjazta a MÚSZ

Mihályvári-Farkas Viktória, Fábián Bettina és Mészáros Dániel részesült elismerésben.

97 nap után hirdetett eredményt a LEN

A nyíltvízi úszók 25 km-es száma a nyáron botrányba fulladt, most hirdették ki a hivatalos végeredményt.

Az utolsó napon is lett Fradi-arany a rövidpályás ob-n

Fábián Bettina 400 méter után 800-on se talált legyőzőre a Kaposváron rendezett viadalon.

Az utolsó napon is sok Fradi-döntős lesz az ob-n

Többek között Burián Katának, Mihályvári-Farkas Viktóriának és két váltónknak is drukkolhatunk.

Újabb három érem az úszó ob-ról

Kutasi Máté ezüst-, Fábián Bettina és Mihályvári-Farkas Viktória pedig bronzérmet nyert.

Mihályvári-Farkas Viktória is aranyérmes Kaposváron!

Az FTC úszója 1500 méter gyorson győzött csütörtökön.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin