2022. december 19.
Három évzáró verseny, fergeteges éremeső
Az FTC úszói utánpótlás és felnőtt korosztályokban egyaránt kitettek magukért az év utolsó versenyein.

Véget ért az év az FTC úszó szakosztályának versenyzői számára, a felnőttek és az utánpótlás tagjai egyaránt versennyel zárták 2022-t.

A felnőtt csoport a Sopron Open nevű viadalon mérette meg magát, és már a 3+1 napos verseny nulladik napján parádés eredményeket ért el. A hosszútávú számok napján 400 vegyesen a nőknél és a férfiaknál is ferencvárosi úszó állhatott fel a dobogó tetejére Mihályvári-Farkas Viktória és Versitz Ákos személyében, míg 1500 gyorson Huszár László szerzett ezüstérmet.

Az első napon folytatódott a kiváló éremtermés, a nőknél Burián Kata 200 háton, míg a férfiaknál Mészáros Dániel 200 gyorson győzött, előbbi számban Mihályvári-Farkas Viktória egyéni csúccsal a negyedik helyen csapott célba, míg utóbbiban dupla Fradi-dobogónak örülhettünk, a második helyen ugyanis Verrasztó Dávid végzett. Ezen kívül jutott még egy ezüst a ferencvárosi küldöttségnek, amit Versitz Ákos szerzett 200 háton. Szűcs Ádám is begyűjtött két szép helyezést, 50 gyorson egyéni csúccsal ötödik, míg 200 gyorson hetedik lett.

A második napra is jutott ferencvárosi dobogó, méghozzá nem is akármilyen. Férfi 200 vegyesen ugyanis kisajátították a mieink a pódiumot, a győztes Mészáros Dániel mögött ugyanis Versitz Ákos és Szűcs Ádám értek célba a második és harmadik helyen. Emellett Burián Kata 200 után 100 háton is diadalmaskodott, míg 200 mellen a férfiaknál Verrasztó Dávid ezüstérmes lett, a nőknél pedig Mihályvári-Farkas Viktória az 5. helyen ért célba.

Az utolsó napon az FTC küldöttsége feltette a koronát addigi szereplésére, még három arany- és két ezüstérmet gyűjtött be a csapat. A nőknél 200 pillangón Mihályvári-Farkas Viktória az első, míg 50 háton Burián Kata a második helyen végzett. A férfiaknál Verrasztó Dávidnak jutott a korábbi napok ezüstjei után jutott egy aranyérem is, méghozzá 200 pillangón, amely számban Versitz Ákos az ötödik lett. A nap harmadik ferencvárosi aranyát Mészáros Dániel szerezte 100 gyorson, ahol Szűcs Ádám hatodikkén, Versitz Ákos pedig nyolcadikként ért célba. Szűcs Ádám érmet is tudott szerezni, méghozzá 50 háton egy ezüstöt.

A felnőttek mellett az FTC utánpótláskorú úszói is medencébe ugrottak. A legkisebbek a IV. Cikluszáró Úszóversenyen szerepeltek Kecskeméten, míg a nagyobb csoport Budapesten úszott a BVSC Cikluszáró Versenyen. A kecskeméti küldöttség 4 arany-, 12 ezüst- és 11 bronzéremmel, míg a budapesti csapat összesen 43 éremmel zárta a versenyeket. A részletes eredmények ITT böngészhetőek.

Cikkajánló

Hat úszónk került be az Eb-keretbe

Három versenyzőnk a medencés, három a nyíltvízi számokban képviselheti az FTC-t a belgrádi kontinensviadalon.

A zárónapra egy váltó-bronz is jutott az ob-n

A 4x200-as férfi gyorsváltónk szállította a hetedik Fradi-érmet az úszók CXXVI. országos bajnokságán.

Egy ezüst és egy bronz az úszó ob harmadik napján

Mihályvári-Farkas Viktória 400 vegyesen lett harmadik, Kutasi Máté 200 mellen ezüstöt szerzett.

Fábián Bettina ezüstérmes 400 gyorson

A Fradi-úszók ezzel négy éremnél járnak a Duna Arénában péntekig zajló országos bajnokságon.

Mihályvári-Farkas Viktória nyert az ob-n

Több úszónk is rajthoz állt a CXXVI. országos bajnokság keddi futamain.

Rekordbajnok úszó, a klubhűség mintaképe

Egerváry Mártánál több bajnoki címet egyetlen női sportoló sem szerzett Fradi-színekben.

Fábián Bettina ezüstérmes a nyíltvízi Világkupán

Úszónk a sorozat nyitóversenyén végzett a második helyen.

Nyári úszótábor a Fradiban – 2024-ben is!

Öt különböző turnusra lehet jelentkezni az FTC nyári úszótáborába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin