2019. július 15.
Két arany és számos szép helyezés a Cápa OB-ról
Fiatal úszóink kitettek magukért a hagyományos utánpótlás versenyen Debrecenben.

Július 10-13. között rendezték meg Debrecenben a IV. Cápa Országos Bajnokságot. A hagyományos utánpótlás versenyen az FTC úszó szakosztályának fiataljai komoly létszámú csapattal képviseltették magukat, és remek eredményekkel tértek haza.

Az OB első napján egy aranyérmet szerzett a ferencvárosi küldöttség, leány 50 méteres gyorsúszásban Orbán Boróka lett országos bajnok. Emellett a 4x100-as mix gyorsváltónk állhatott még dobogóra Grandpierre Krisztián-Zanyi Ferdinánd-Nagyiván Dorottya-Orbán Boróka összeállításban. Takács Botond hatodikként zárta az 50 fiú gyorsot, 200 pillangón a lányoknál Bán Panna a hetedik, a fiúknál Grandpierre Krisztián az ötödik helyen végzett, míg 1500 fiú gyorsan Huszár László lett hetedik.

A második napon a legfényesebb érem nem jött össze, helyette jutott egy ezüst és egy bronz a fradista küldöttségnek. A 4x200-as fiú gyorsváltónk lett második Grandpierre Krisztián-Huszár László-Takács Botond-Zanyi Ferdinánd összeállításban, míg leány 400 gyorson Orbán Boróka már harmadik érmét szerezte, ezúttal ismét egy bronzot. Ugyanezen a távon a fiúknál Takács Botond ötödikként ért célba. A 4x200-as leány gyorsváltó (Orbán Boróka, Bán Panna, Farkas Nóra, Nagyiván Dorottya összeállításban) hajszállal maradt le a dobogóról, negyedik lett, akárcsak Zanyi Ferdinánd fiú 100 háton.

A harmadik napon sem maradt érem nélkül a Fradi csapata, fiú 200 háton Zanyi Ferdinánd nyakába akasztották az ezüstérmet, míg a 4x100-as mix vegyesváltó Zanyi Ferdinánddal, Orbán Borókával, Grandpierre Krisztiánnal, Nagyiván Dorottyával, Bán Pannával és Huszár Lászlóval szintén második lett. Ezen a napon három érem is összejött a csapatnak, a 4x100 méteres fiú gyorsváltó ugyanis odaért a harmadik helyre, Grandpierre Krisztián-Huszár László-Takács Botond-Zanyi Ferdinánd összeállításban. Emellett 100 gyorson a lányoknál Orbán Boróka negyedik, a fiúknál Takács Botond ötödik lett, míg a 4x100-as lány gyorsváltó is az ötödik helyen ért célba Orbán Borókával, Bán Pannával, Farkas Nórával és Nagyiván Dorottyával.

A zárónapon keretbe foglalták versenyzőink a négynapos viadalon nyújtott teljesítményüket, ugyanis a nyitónaphoz hasonlóan ezúttal is összejött az aranyérem. A legfényesebb medált ezúttal is Orbán Boróka nyakába akasztották, aki most leány 100 pillangón nyert, így az FTC legeredményesebbjeként fejezte be az országos bajnokságot. Ugyanebben a versenyszámban Bán Panna hatodik, Farkas Nóra pedig hetedik lett a döntőben. Boróka ezúttal sem elégedett meg egy éremmel, 200 gyorson ugyanis harmadik lett. Ugyanebben a számban a fiúknál Takács Botond ötödikként zárt. Két helyezést könyvelhetett még el csapatunk a negyedik napon, fiú 400 vegyesen Zanyi Ferdinánd lett hatodik, míg a 4x100-as fiú vegyesváltó is hatodikként zárt Zanyi Ferdinánd, Huszár László, Grandpierre Krisztián és Takács Botond részvételével.

Az FTC összesített mérlege a négynapos versenyen így két arany-, három ezüst- és négy bronzérem.

Cikkajánló

Hetedik helyezés a Junior Úszó Világbajnokságon

Az FTC úszója, Török Dominik Márk hetedik helyen ért be 400 méter vegyesen a budapesti Úszó vb-n.

Megvan a világbajnoki döntő!

Török Dominik Márk kiváló úszással bejutott a 400 méter vegyes fináléjába a budapesti Junior Világbajnokságon!

Világbajnoki cím és még négy érem Newcastle-ból

Az FTC úszója és triatlonosa kiválóan szerepelt a szervátültetett sportolók XXII. Világjátékán – VIDEÓ!

Junior vb: folytatásként ötödik hely

Mihályvári-Farkas Viktória ötödikként zárt 800 gyorson a budapesti junior úszó vb-n.

Hatodik hely nyitásként Mihályvári-Farkas Viktóriától

Mihályvári-Farkas Viktória, az FTC úszója a hatodik helyen végzett 400 méter vegyesen a junior vb-n.

Mihályvári-Farkas Viktória döntős a junior vb-n!

Mihályvári-Farkas Viktória első számában, 400 méter vegyesen rögtön a döntőbe jutott!

Szenzációs Európa Kupa-érem!

Nyíltvízi úszónk, Székelyi Dániel a második helyen végzett az ohridi Európa Kupa-futamon.

Nagy csata a világklasszissal, két érem lett a Fradié!

Székelyi Dániel ezüst-, míg Gálicz Péter bronzérmes lett a Lupa-tavi Európa-bajnoki tesztversenyen.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most