2019. július 15.
Két arany és számos szép helyezés a Cápa OB-ról
Fiatal úszóink kitettek magukért a hagyományos utánpótlás versenyen Debrecenben.

Július 10-13. között rendezték meg Debrecenben a IV. Cápa Országos Bajnokságot. A hagyományos utánpótlás versenyen az FTC úszó szakosztályának fiataljai komoly létszámú csapattal képviseltették magukat, és remek eredményekkel tértek haza.

Az OB első napján egy aranyérmet szerzett a ferencvárosi küldöttség, leány 50 méteres gyorsúszásban Orbán Boróka lett országos bajnok. Emellett a 4x100-as mix gyorsváltónk állhatott még dobogóra Grandpierre Krisztián-Zanyi Ferdinánd-Nagyiván Dorottya-Orbán Boróka összeállításban. Takács Botond hatodikként zárta az 50 fiú gyorsot, 200 pillangón a lányoknál Bán Panna a hetedik, a fiúknál Grandpierre Krisztián az ötödik helyen végzett, míg 1500 fiú gyorsan Huszár László lett hetedik.

A második napon a legfényesebb érem nem jött össze, helyette jutott egy ezüst és egy bronz a fradista küldöttségnek. A 4x200-as fiú gyorsváltónk lett második Grandpierre Krisztián-Huszár László-Takács Botond-Zanyi Ferdinánd összeállításban, míg leány 400 gyorson Orbán Boróka már harmadik érmét szerezte, ezúttal ismét egy bronzot. Ugyanezen a távon a fiúknál Takács Botond ötödikként ért célba. A 4x200-as leány gyorsváltó (Orbán Boróka, Bán Panna, Farkas Nóra, Nagyiván Dorottya összeállításban) hajszállal maradt le a dobogóról, negyedik lett, akárcsak Zanyi Ferdinánd fiú 100 háton.

A harmadik napon sem maradt érem nélkül a Fradi csapata, fiú 200 háton Zanyi Ferdinánd nyakába akasztották az ezüstérmet, míg a 4x100-as mix vegyesváltó Zanyi Ferdinánddal, Orbán Borókával, Grandpierre Krisztiánnal, Nagyiván Dorottyával, Bán Pannával és Huszár Lászlóval szintén második lett. Ezen a napon három érem is összejött a csapatnak, a 4x100 méteres fiú gyorsváltó ugyanis odaért a harmadik helyre, Grandpierre Krisztián-Huszár László-Takács Botond-Zanyi Ferdinánd összeállításban. Emellett 100 gyorson a lányoknál Orbán Boróka negyedik, a fiúknál Takács Botond ötödik lett, míg a 4x100-as lány gyorsváltó is az ötödik helyen ért célba Orbán Borókával, Bán Pannával, Farkas Nórával és Nagyiván Dorottyával.

A zárónapon keretbe foglalták versenyzőink a négynapos viadalon nyújtott teljesítményüket, ugyanis a nyitónaphoz hasonlóan ezúttal is összejött az aranyérem. A legfényesebb medált ezúttal is Orbán Boróka nyakába akasztották, aki most leány 100 pillangón nyert, így az FTC legeredményesebbjeként fejezte be az országos bajnokságot. Ugyanebben a versenyszámban Bán Panna hatodik, Farkas Nóra pedig hetedik lett a döntőben. Boróka ezúttal sem elégedett meg egy éremmel, 200 gyorson ugyanis harmadik lett. Ugyanebben a számban a fiúknál Takács Botond ötödikként zárt. Két helyezést könyvelhetett még el csapatunk a negyedik napon, fiú 400 vegyesen Zanyi Ferdinánd lett hatodik, míg a 4x100-as fiú vegyesváltó is hatodikként zárt Zanyi Ferdinánd, Huszár László, Grandpierre Krisztián és Takács Botond részvételével.

Az FTC összesített mérlege a négynapos versenyen így két arany-, három ezüst- és négy bronzérem.

Cikkajánló

Szilágyi Liliána legyőzte a világbajnokot Kínában!

Az FTC úszója több, mint egy másodperccel előzte meg 200 méter pillangón a szám aktuális magyar világbajnokát.

Szilágyi: arany, Verrasztó testvérek: ezüstök!

Az FTC úszói öt éremmel zárták az év végi győri nemzetközi viadalt.

Rp. úszó OB: Két újabb éremmel zártunk!

Mihályvári-Farkas Viktória ezüst-, Szokol Szonja bronzérmet szerzett az úszó ob utolsó napján.

Az utolsó napon is fradista érmekért szoríthatunk

Lezajlottak a rövidpályás úszó országos bajnokság utolsó napjának előfutamai.

Két Verrasztó-aranyérem mellett két bronzot is nyertünk

Verrasztó Dávid két érmet, nővére egy aranyat, míg Mihályvári-Farkas egy bronzot nyert az ob-n.

Számos sportolónk úszhat ma is éremért

A Ferencváros sportolói hét számban lesznek érdekeltek a rövidpályás úszó ob ma esti döntőin.

Rp. úszó OB: Verrasztó Dávid újabb érmet szerzett

A Fradi sportolója a szerdai, két bronzérem után csütörtökön is szerzett egyet.

Rp. úszó OB: nyolc számban döntőzünk a második napon

Az FTC úszói csütörtök délelőtt is jól szerepeltek a kaposvári rövidpályás országos bajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most