2020. július 2.
Olimpiai indulásról álmodik junior világbajnokunk
A már a felnőttek között is eredményes fiatal úszónk legnagyobb célja megúszni az olimpiai szintet – INTERJÚ!

Mihályvári-Farkas Viktória még mindig csak 16 éves, ám már most az egész magyar úszósport egyik legnagyobb reménysége. Két évvel ezelőtt junior világbajnoki címet szerzett, a 2019. márciusi felnőtt Országos Bajnokságon pedig kisebb meglepetésre egy arany- és két bronzérmet nyert, így rendkívül fiatalon felnőtt magyar bajnoknak mondhatja magát.

A többi élsportolóhoz hasonlóan tehetségünk megszokott életét is átírták az elmúlt hónapok koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eseményei, ám versenyzőnk megpróbált a speciális körülményekre is pozitívan tekinteni, és előnyt kovácsolni belőle legnagyobb álma, az olimpiai szereplés kiharcolásához, amire a decemberi felnőtt Országos Bajnokságon lesz esélye.

 

- Most már szerencsére több hete visszaállt az élet a rendes kerékvágásba, a karantén időszaka viszont senkinek nem volt könnyű. Neked hogyan teltek az elmúlt hónapok?
- Válogatott úszóként szerencsére az én helyzetem viszonylag hamar rendeződött, mindössze három hetet kellett medence nélkül töltenem. De ez alatt sem lazítottam, az edzőim előre megírták a szárazföldi tréningek menetét. Ez alapján minden reggel egy speciális tornát csináltam, délutánonként pedig ugrókötelezés és futás volt a programban.

- Lelkileg mennyire viselt meg ez az időszak?
- Mivel ahogy említettem, szerencsére csak három hetet kellett kibírnom medence nélkül, lelkileg azért nem volt annyira megterhelő, mint esetleg más sportágakban. Ráadásul eddig a szezon végén, a főverseny után, nyáron is mindig három-négy hét pihenőt kaptam, szóval úgy tekintettem rá, mint egy szárazföldi munkával töltött pihenőre. A versenynaptárunk sem borult fel drasztikusan, ráadásul az olimpia elhalasztásából is igyekeztem előnyt kovácsolni. Úgy fogom fel, hogy van még plusz egy évem, ami alatt még tovább fejlődhetek. Ugyanis egyértelműen az olimpiai szereplés a célom!

- Visszarázódtatok már teljesen a korábbi ritmusba?
- A néhány uszodamentes hét után az elmúlt két hónapban egész jól visszarázódtunk, mindenki újra lendületbe jött. Nemrég volt egy egyhetes pihenőnk amolyan szezonvégi szabadságként, és most kezdtünk neki az alapozó szakasznak.

- Mikor indul újra a szezon, milyen versenyekre koncentrálsz leginkább, mik a céljaid a következő időszakra?
- Az első versenyem már júliusban meglesz, de a főverseny, amire gőzerővel készülök majd, az elhalasztott decemberi felnőtt OB lesz. Erre fogok leginkább koncentrálni, mert mint említettem, ott akarok lenni az olimpián, és szeretném megúszni az olimpiai szintet!

Az Albert Alapítvány által is támogatott Mihályvári-Farkas Viktória ITT bővebben is beszél arról, hogy élte meg az ifi és a felnőtt korosztály közötti váltást, mik voltak a tervei az elhalasztott tavaszi országos bajnokságra, és milyen formában érzi magát most.

Cikkajánló

„Shane segítségével változtattunk a technikámon”

Fiatal úszónk és edzőjének nem titkolt célja, hogy a 2021-es tokiói olimpián eredményesen szerepeljenek.

Úszótanfolyam 2020-ban is!

Tanulj úszni a Fradiban!

Verrasztó Evelyn ezüstérmet zárt a Margitszigeten

A Négy Nemzet Úszóverseny záró napjának magyar döntőiben remekeltek a fradisták.

Négy Nemzet Úszóverseny: két ezüst a második napon

Verrasztó Evelyn és Szilágyi Liliána is váltó tagjaként állhatott dobogóra a budapesti verseny második napján.

Négy Nemzet Úszóverseny: két arany az első napon

Verrasztó Dávid 400 vegyesen, Szilágyi Liliána 100 pillangón nyert a margitszigeti nemzetközi versenyen.

A Verrasztó testvérek is körbeússzák Magyarországot

A Fradi klasszisai is indulnak a három csodás magyar tájon rendezendő nyílt vízi úszóversenyen.

A felnőttek közé lépő FTC-tehetségnek van egy nagy álma

A Fradi úszója az érettségi után újabb vizsgára készül és újra megmutatná magát a magyar közönségnek – INTERJÚ

Két arany, hat ezüst és hat bronz a Tüskéből

Az FTC utánpótlás úszói eredményesen szerepeltek a hétvégi, budapesti korosztályos versenyeken.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most