2023. április 26.
Úszóink hisznek az elvégzett munkában
Az FTC úszószakosztálya 13 éremmel zárta az országos bajnokságot.

- Felemás érzéseim vannak az első nagy erőpróbánk után – nyilatkozta a FradiMédiának Orosz Andrea, az úszó szakosztály vezetője. - Két nagyon komoly edzőtáboron vagyunk túl. Kemény, hajtós edzések után érkeztünk a bajnokságra, túl sok ideje nem volt a csapatnak a regenerálódásra. Talán ezért nem sikerült mindenkinek annyira jól az országos bajnokság, ahogy vártuk. 

- Összesítésben a szakosztály csakúgy, mint tavaly, a harmadik helyen végzett a klubok rangsorában a BVSC és a Győr mögött.
- Igen, és ez jó eredmény, de szerettünk volna előrelépni. Burián Kata 200 háton és Mihályvári-Farkas Viki 400 vegyesen is aranyesélyes volt, nekik ezen a távon most nem sikerült győzniük. De sok egyéni csúcs született, a fiúk között 400 vegyesen Versitz Ákos harmadik helye kellemes meglepetés, remek eredmény. És a váltókról se feledkezzünk meg: öt váltóból három is dobogós volt, ami ragyogó teljesítmény. Hasonló éremszámban gondolkoztunk a verseny előtt, csak a medálok színében lett pár eltérés. 

- Sós Csaba kapitány kihirdette az úszó csapatot a nyári világbajnokságra, négy ferencvárosi már biztos vb-résztvevő. Van esély arra, hogy bővüljön a csapat?
- Mindenképpen van. Európa-bajnokunk, Mészáros Dániel egy hosszabb betegségből felépülve érkezett az ob-ra, négy hetet hagyott ki. Neki kell még egy kis idő a teljes formába lendülésre, bízunk abban, hogy megússza azt az időt, ami ahhoz kell, hogy bekerüljön a csapatba. Fábián Bettina, Burián Kata, Mihályvári-Farkas Viktória és Verrasztó Dávid már készülhet Fukuokára. A világbajnokságon most biztosan nem lesz 25 kilométeres táv a nyílt vízi úszásban. Gálicz Peti ezen a távon szerzett bronzérmet a hazai vb-n, az Eb-n szerepel majd a 25 km-es táv is, így neki ott kell a legjobbját nyújtania. Gálicz Lacinak pedig az U23-as világbajnokságon.

- Elképesztő sorozatra kell készülnie az úszóknak: nyáron világbajnokság, aztán Eb, majd újra világbajnokság és olimpia. Hogy lehet készülni erre az erőltetett menetre?
- Teljes erőbedobással és nagy elszántsággal! Ez azért nem hétköznapi terhelés, de mindenkire ugyanezek a versenyek várnak. Most egy pici pihenő után jönnek a spanyolországi, olaszországi viadalok. Azt látni kell, a világban sorra tűnnek fel az elképesztő tehetségek, akik űridőket repesztenek. De mi is hiszünk az elvégzett munkában, rengeteget dolgozott a csapat, a befektetett munka pedig előbb-utóbb mindig megtérül.

Cikkajánló

Hat úszónk került be az Eb-keretbe

Három versenyzőnk a medencés, három a nyíltvízi számokban képviselheti az FTC-t a belgrádi kontinensviadalon.

A zárónapra egy váltó-bronz is jutott az ob-n

A 4x200-as férfi gyorsváltónk szállította a hetedik Fradi-érmet az úszók CXXVI. országos bajnokságán.

Egy ezüst és egy bronz az úszó ob harmadik napján

Mihályvári-Farkas Viktória 400 vegyesen lett harmadik, Kutasi Máté 200 mellen ezüstöt szerzett.

Fábián Bettina ezüstérmes 400 gyorson

A Fradi-úszók ezzel négy éremnél járnak a Duna Arénában péntekig zajló országos bajnokságon.

Mihályvári-Farkas Viktória nyert az ob-n

Több úszónk is rajthoz állt a CXXVI. országos bajnokság keddi futamain.

Rekordbajnok úszó, a klubhűség mintaképe

Egerváry Mártánál több bajnoki címet egyetlen női sportoló sem szerzett Fradi-színekben.

Fábián Bettina ezüstérmes a nyíltvízi Világkupán

Úszónk a sorozat nyitóversenyén végzett a második helyen.

Nyári úszótábor a Fradiban – 2024-ben is!

Öt különböző turnusra lehet jelentkezni az FTC nyári úszótáborába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin