2023. április 26.
Úszóink hisznek az elvégzett munkában
Az FTC úszószakosztálya 13 éremmel zárta az országos bajnokságot.

- Felemás érzéseim vannak az első nagy erőpróbánk után – nyilatkozta a FradiMédiának Orosz Andrea, az úszó szakosztály vezetője. - Két nagyon komoly edzőtáboron vagyunk túl. Kemény, hajtós edzések után érkeztünk a bajnokságra, túl sok ideje nem volt a csapatnak a regenerálódásra. Talán ezért nem sikerült mindenkinek annyira jól az országos bajnokság, ahogy vártuk. 

- Összesítésben a szakosztály csakúgy, mint tavaly, a harmadik helyen végzett a klubok rangsorában a BVSC és a Győr mögött.
- Igen, és ez jó eredmény, de szerettünk volna előrelépni. Burián Kata 200 háton és Mihályvári-Farkas Viki 400 vegyesen is aranyesélyes volt, nekik ezen a távon most nem sikerült győzniük. De sok egyéni csúcs született, a fiúk között 400 vegyesen Versitz Ákos harmadik helye kellemes meglepetés, remek eredmény. És a váltókról se feledkezzünk meg: öt váltóból három is dobogós volt, ami ragyogó teljesítmény. Hasonló éremszámban gondolkoztunk a verseny előtt, csak a medálok színében lett pár eltérés. 

- Sós Csaba kapitány kihirdette az úszó csapatot a nyári világbajnokságra, négy ferencvárosi már biztos vb-résztvevő. Van esély arra, hogy bővüljön a csapat?
- Mindenképpen van. Európa-bajnokunk, Mészáros Dániel egy hosszabb betegségből felépülve érkezett az ob-ra, négy hetet hagyott ki. Neki kell még egy kis idő a teljes formába lendülésre, bízunk abban, hogy megússza azt az időt, ami ahhoz kell, hogy bekerüljön a csapatba. Fábián Bettina, Burián Kata, Mihályvári-Farkas Viktória és Verrasztó Dávid már készülhet Fukuokára. A világbajnokságon most biztosan nem lesz 25 kilométeres táv a nyílt vízi úszásban. Gálicz Peti ezen a távon szerzett bronzérmet a hazai vb-n, az Eb-n szerepel majd a 25 km-es táv is, így neki ott kell a legjobbját nyújtania. Gálicz Lacinak pedig az U23-as világbajnokságon.

- Elképesztő sorozatra kell készülnie az úszóknak: nyáron világbajnokság, aztán Eb, majd újra világbajnokság és olimpia. Hogy lehet készülni erre az erőltetett menetre?
- Teljes erőbedobással és nagy elszántsággal! Ez azért nem hétköznapi terhelés, de mindenkire ugyanezek a versenyek várnak. Most egy pici pihenő után jönnek a spanyolországi, olaszországi viadalok. Azt látni kell, a világban sorra tűnnek fel az elképesztő tehetségek, akik űridőket repesztenek. De mi is hiszünk az elvégzett munkában, rengeteget dolgozott a csapat, a befektetett munka pedig előbb-utóbb mindig megtérül.

Cikkajánló

Fábián Bettinával a csapatban aranyérmes a magyar váltó

A vb-kvóta megszerzése után az „A” jelű magyar vegyes váltó első helyen végzett Setubalban.

Fábián Bettina vb-kvótát szerzett

Úszónk negyedikként ért célba Setubalban, ezzel bekerült a fukuokai vb-re utazó csapatba.

Öt érem az Olimpiai Reménységek Versenyéről

Orbán Boróka egymaga 2 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel zárta a lengyelországi viadalt.

Úszó-vb: négy FTC-versenyző részvétele már biztos

Burián Kata, Fábián Bettina, Mihályvári-Farkas Viktória és Verrasztó Dávid ott lesz Fukuokában.

Burián Kata és a női váltó ezüstérmével zárult az ob

Úszónk 200 méter háton, míg az FTC gyorsváltója 4x200 méteren állhatott fel a dobogó második fokára.

Úszó ob: három érem a harmadik napon

Fábián Bettina, Verrasztó Dávid és Versitz Ákos is harmadik lett az országos bajnokság pénteki napján.

Fábián Bettina ezüstérmet nyert az OB-n

Az FTC versenyzője 400 női gyorson ért célba másodikként.

Mihályvári-Farkas Viktória aranyérmes az OB-n!

Egy arany mellett három bronzérmet nyertünk az úszó OB nyitónapján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin