2023. november 18.
Az utolsó másodpercben nyertünk
Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata Szolnokon őrizte meg az idei szezon hibátlan mérlegét.

A meccs hőse, Jansik Szilárd szerint a szezon legnehezebb mérkőzését játszotta az FTC-Telekom Waterpolo, amelynek mindent bele kellett adnia ahhoz, hogy megtartsa veretlenségét. Őrült rangadót nyertünk meg Szolnokon! Az ilyen csaták után sajnálhatjuk igazán, hogy ezt csak az láthatta, aki a helyszínen volt, hiszen kevés ilyen izgalmas és fordulatos rangadót láttunk az utóbbi években.

A Dózsa óriási lendülettel kezdte a meccset, amelyen már 2-0-ra is vezetett, mi pedig hosszú perceken át nem találtunk a kapuba. Ugyan Vigvári Vendel gólja után 3-2-re zárkóztunk, de a hazaiak elléptek 6-2-re. Nyéki Balázsnak cserélnie kellett a kapuban, a héten betegséggel küzdő Vogel Somát Szakonyi Dániel váltotta még a nagyszünet előtt, ez pedig jó húzásnak bizonyult, mivel Papajó ötméterest is hárított. Dusan Mandics bombáival próbáltunk csökkenteni a hátrányon, de a félidőben így is 7-4-es előnyben volt a Szolnok.

Vezetőedzőnk igyekezte rendezni a sorokat a térfélcserénél, ami sikerült is, hiszen meg sem álltunk az egyenlítésig. Három nagyágyú, Mandics, Edoardo Di Somma és Varga Dénes hozta fel a Fradit, amely 7-7-nél utolérte riválisát. Fantasztikus hangulat uralkodott a Szolnoki Vízilabda Arénában, köszönhetően az extázisba kerülő hazai nézőknek és a nagyszámú Fradi-szurkolóknak, akiknek köszönjük, hogy négygólos hátránynál is buzdították a csapatot. A harmadik negyedben új meccs vette kezdetét, amelyben viszont Hangay Zoltán együttese nem tört meg, döntetlen állásról újra elléptek kettővel (9-7).

Nem túlzás a jelző, frenetikus utolsó játékrész következett, amelyben óriási energiákat mozgósított mindkét csapat. Bár reméltük, de a szolnokiak nem fáradtak el, mi viszont újabb fokozattal kapcsoltunk feljebb, hiszen Jansik Szilárd, Luca Damonte és Mandics találatai után már nálunk volt az előny először a meccsen (10-9). Becsülettel küzdöttek az egy pontért a hazaiak, és úgy tűnt, meg is szerzik, ugyanis Kovács Gergő, majd az ötödik Mandics-gól után Vismeg Zsombor egalizált 11-11-re. Az utolsó támadásunkból nem tudtunk a kapuba találni, így a szolnokiak már lepörgethették az utolsó másodperceket, cicázva húzták szét a mezőnyt. Azonban elszámolták magukat, hiszen a támadóidő lejárta után maradt még 8 tizedmásodperc az órán. Gyorsan kapcsolt Varga Dénes, aki a labdához úszva jelezte Jansiknak, hogy üres a kapu, hiszen a Szolnok kapusa, Bányai Márk is kijött már onnan. A válogatott csapatkapitánya pedig közel félpályáról higgadtan lőtt a hálóba.

11-12! Ezzel az utolsó másodpercben szerzett góllal nyert a Ferencváros, és tartotta meg hibátlan mérlegét a bajnokságban.

Jövő hét kedden jön a 2023-as naptári év utolsó hazai mérkőzése a Császár-Komjádi Sportuszodában, ahol a Crvena Zvezdát fogadjuk a Bajnokok Ligájában. Bár már biztos a továbbjutásunk a csoportkör 4. fordulója után, de szeretnénk az utolsó két játéknapon is nyerni, és száz százalékos teljesítménnyel végezni.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 11. forduló, 2023. november 18. szombat, 18:00

Szolnoki Vízilabda Aréna

SZOLNOKI DÓZSA - FTC-TELEKOM WATERPOLO 11-12 (1-0, 6-4, 2-3, 2-5)

Gólszerzőink: Mandics 5, Jansik 2, Di Somma, Varga D., Damonte, Vigvári, Pohl 1-1

Cikkajánló

Decemberi válogatott meccsdömping

A magyar női és férfi vízilabda-válogatott is egyaránt erős ellenfelekkel készül az Európa-bajnokságra.

„Én fogom készíteni és fizetni is a paraszttálat!”

Férfi pólósaink teljesítették Nyéki Balázs kihívását, nemrég pedig megkapták a megérdemelt jutalmat – VIDEÓ!

Hibátlan őszi szezont zártunk!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi pólócsapata ötméteresekkel nyert a Jadran Split otthonában a BL-ben.

Évzáró BL-rangadó jön férfi pólósainknak

Az eddig hibátlanul menetelő FTC a Jadran Split otthonában játsza idei utolsó mérkőzését.

„Ez nem a mi utunk, tudtuk, hogy jövünk ki jól belőle"

Újabb rangadót nyert meg férfi vízilabdacsapatunk, amely veretlenül vezeti a tabellát - VIDEÓ!

13/13 - Hibátlanul nyertük meg az alapszakaszt

Nagy csatában, 17-14-re nyertek férfi pólósaink az OSC elleni bajnoki rangadón.

Hibátlanul zárnánk az alapszakaszt

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az OSC ellen ugrik vízbe az év utolsó bajnokiján a Szőnyi úton.

Tíz FTC-játékossal készül a magyar válogatott

Kijelölte 27 fős bő keretét Varga Zsolt szövetségi kapitány a 2024-es Európa-bajnokságra és világbajnokságra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin