archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. december 19.
A világranglista élén
Tőrvívónk, Szemes Gergő németországi sikerével a kadet korosztály világranglistájának élére állt!

Mint arról ITT beszámoltunk, az FTC vívója, Szemes Gergő a Hallében megrendezett Európai Körversenyen ezüstérmes lett. Gergő ezzel az eredményével fantasztikus mérföldkőhöz érkezett, ugyanis átvette a vezetést a kadet korosztály világranglistáján.

„Nagyon boldog vagyok, néhány évvel ezelőtt nem is gondoltam volna még, hogy én vezetem majd a világranglistát” – kezdte Szemes Gergő. „Azt gondolom, hogy ehhez a sikerhez hozzájárult az is, hogy az idősebb korosztályokban is szerepeltem, sokat tanultam és rutint szereztem. Már tavaly elindultam a junior világkupákon és ott jól megtapasztaltam, hogyan vívnak abban a korosztályban és ezt átmentettem a kadet versenyekre. Bár néha ingadozó volt a teljesítményem, de szerintem egész évben tudtam hozni azokat az eredményeket, amelyeket elvártak tőlem az edzőim és a Fradi is” – tette hozzá az FTC világranglista-vezetője.

Tőrözőnk az elmúlt két évben megnyerte korosztálya magyar bajnokságát és több Magyar Kupa-sikert is elkönyvelhetett. A nemzetközi porondon egy pozsonyi versenyen egyéniben szerzett bronzéremmel és egy csapatban elért ezüstéremmel kezdte 2018-at. A Szocsiban megrendezett kadet Európa-bajnokságon egyéniben a 19. helyen végzett, a válogatottal negyedik lett, az Európai Körverseny két állomásáról pedig szintén éremmel térhetett haza, miután Halléban ezüstöt, míg Budapesten bronzot szerzett.

A még mindig csak 15 éves Gergő már a juniorok és a felnőttek mezőnyében is letette a névjegyét az országos bajnokságokon és Magyar Kupák során szerzett érmeivel, így nyugodtan mondhatjuk, hogy már most a jövő nagy tehetségei között tartják számon.

Arról, hogy Gergő hogyan élte meg az elmúlt időszakok sikereit, illetve milyen stílusban szeret vívni, azt elolvashatja a vele készített interjúnkban.


Cikkajánló

Szemes Gergő bronzérmes a rangos nemzetközi versenyen

Fiatal tőrvívó kiválóságunk a 12 ország 101 vívójából álló mezőnyben állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Bronzérem Pécsről

A Fradi versenyzője serdülő leány párbajtőr kategóriában állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Bravúros hatodik hely a kairói Világkupán

Férfi tőrválogatottunk két ferencvárosi vívóval a soraiban remekelt Egyiptomban.

Magyar Kupa-bronzérem az FTC tehetségétől

Két vívónk is bejutott a nyolcas döntőbe a korosztályos versenyen.

Két helyszín, két értékes ezüstérem

Hazai és nemzetközi versenyeken is remekül szerepeltek az elmúlt hétvégén az FTC vívói.

Bajnokunkkal a soraiban aranyérmes Magyarország

Az FTC párbajtőrözője, Horváth Lotti is tagja a kadet női válogatottnak, amely Újvidéken győzött.

Párbajtőrvívónk ezüstérmet nyert Pozsonyban

Horváth Lotti a válogatott tagjaként lett második a Kadet Európai Körversenyen.

Két Fradi-arany a vívók diákolimpiáján

Az FTC versenyzői összesen nyolc érmet nyertek a BOK Csarnokban megrendezett viadalon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin