archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. december 19.
A világranglista élén
Tőrvívónk, Szemes Gergő németországi sikerével a kadet korosztály világranglistájának élére állt!

Mint arról ITT beszámoltunk, az FTC vívója, Szemes Gergő a Hallében megrendezett Európai Körversenyen ezüstérmes lett. Gergő ezzel az eredményével fantasztikus mérföldkőhöz érkezett, ugyanis átvette a vezetést a kadet korosztály világranglistáján.

„Nagyon boldog vagyok, néhány évvel ezelőtt nem is gondoltam volna még, hogy én vezetem majd a világranglistát” – kezdte Szemes Gergő. „Azt gondolom, hogy ehhez a sikerhez hozzájárult az is, hogy az idősebb korosztályokban is szerepeltem, sokat tanultam és rutint szereztem. Már tavaly elindultam a junior világkupákon és ott jól megtapasztaltam, hogyan vívnak abban a korosztályban és ezt átmentettem a kadet versenyekre. Bár néha ingadozó volt a teljesítményem, de szerintem egész évben tudtam hozni azokat az eredményeket, amelyeket elvártak tőlem az edzőim és a Fradi is” – tette hozzá az FTC világranglista-vezetője.

Tőrözőnk az elmúlt két évben megnyerte korosztálya magyar bajnokságát és több Magyar Kupa-sikert is elkönyvelhetett. A nemzetközi porondon egy pozsonyi versenyen egyéniben szerzett bronzéremmel és egy csapatban elért ezüstéremmel kezdte 2018-at. A Szocsiban megrendezett kadet Európa-bajnokságon egyéniben a 19. helyen végzett, a válogatottal negyedik lett, az Európai Körverseny két állomásáról pedig szintén éremmel térhetett haza, miután Halléban ezüstöt, míg Budapesten bronzot szerzett.

A még mindig csak 15 éves Gergő már a juniorok és a felnőttek mezőnyében is letette a névjegyét az országos bajnokságokon és Magyar Kupák során szerzett érmeivel, így nyugodtan mondhatjuk, hogy már most a jövő nagy tehetségei között tartják számon.

Arról, hogy Gergő hogyan élte meg az elmúlt időszakok sikereit, illetve milyen stílusban szeret vívni, azt elolvashatja a vele készített interjúnkban.


Cikkajánló

Arany és ezüst Ausztriából

Az FTC fiatal vívói két érmet szereztek egy rangos, ausztriai nemzetközi utánpótlás-versenyen.

Európa-bajnoki bronzérmes fradisták!

A magyar kadet férfi tőrválogatott két fradistával a soraiban harmadik lett a foggiai Európa-bajnokságon!

Esztergomi érmek

Vívó szakosztályunk fiataljai szépen szerepeltek a hétvégi IV. Balassi Kupán Esztergomban.

Ezüst és bronz csapatban

Női tőrcsapatunk a második, míg a férfiak a harmadik helyen végeztek a Junior Országos Bajnokságon – VIDEÓ!

Szemesnek áll a világ

Világranglista-vezető és korosztálya legjobbja. Ő fiatal vívónk, Szemes Gergő - VIDEÓ!

Szemes Gergő egyéniben bronzérmes Pozsonyban

A Ferencváros mindössze 15 éves kiválósága, a tőröző Szemes Gergő a pénteki csapatarany után egyéniben...

Csodálatos aranyérem!

A két ferencvárosi vívóval felálló kadet férfi tőrválogatott aranyérmes lett az Európai Körverseny pozsonyi...

Újabb ezüst

Szemes Gergő után férfi tőrcsapatunk is második helyen végzett a vívó országos bajnokságon!

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most