archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. december 19.
A világranglista élén
Tőrvívónk, Szemes Gergő németországi sikerével a kadet korosztály világranglistájának élére állt!

Mint arról ITT beszámoltunk, az FTC vívója, Szemes Gergő a Hallében megrendezett Európai Körversenyen ezüstérmes lett. Gergő ezzel az eredményével fantasztikus mérföldkőhöz érkezett, ugyanis átvette a vezetést a kadet korosztály világranglistáján.

„Nagyon boldog vagyok, néhány évvel ezelőtt nem is gondoltam volna még, hogy én vezetem majd a világranglistát” – kezdte Szemes Gergő. „Azt gondolom, hogy ehhez a sikerhez hozzájárult az is, hogy az idősebb korosztályokban is szerepeltem, sokat tanultam és rutint szereztem. Már tavaly elindultam a junior világkupákon és ott jól megtapasztaltam, hogyan vívnak abban a korosztályban és ezt átmentettem a kadet versenyekre. Bár néha ingadozó volt a teljesítményem, de szerintem egész évben tudtam hozni azokat az eredményeket, amelyeket elvártak tőlem az edzőim és a Fradi is” – tette hozzá az FTC világranglista-vezetője.

Tőrözőnk az elmúlt két évben megnyerte korosztálya magyar bajnokságát és több Magyar Kupa-sikert is elkönyvelhetett. A nemzetközi porondon egy pozsonyi versenyen egyéniben szerzett bronzéremmel és egy csapatban elért ezüstéremmel kezdte 2018-at. A Szocsiban megrendezett kadet Európa-bajnokságon egyéniben a 19. helyen végzett, a válogatottal negyedik lett, az Európai Körverseny két állomásáról pedig szintén éremmel térhetett haza, miután Halléban ezüstöt, míg Budapesten bronzot szerzett.

A még mindig csak 15 éves Gergő már a juniorok és a felnőttek mezőnyében is letette a névjegyét az országos bajnokságokon és Magyar Kupák során szerzett érmeivel, így nyugodtan mondhatjuk, hogy már most a jövő nagy tehetségei között tartják számon.

Arról, hogy Gergő hogyan élte meg az elmúlt időszakok sikereit, illetve milyen stílusban szeret vívni, azt elolvashatja a vele készített interjúnkban.


Cikkajánló

Aranyérmek a válogatókon

Az FTC vívói remek eredményekkel zárták a hétvégi kadet és junior előválogató versenyeket.

Szemes Gergő is utazik az Európa-bajnokságra!

Fiatal vívótehetségünk egyedüli fradistaként indul majd a plovdivi U23-as kontinensviadalon.

Egy ezüst és két bronz a serdülő magyar bajnokságról

Fiatal tőrvívóink három éremmel zárták a budapesti serdülő országos bajnokságot.

Két korosztályban nyert érmet a fradista vívó Brnóban

Tőrözőnk, Tölgyesi Zsófia egy-egy ezüsttel és bronzzal zárta a rangos prágai nemzetközi versenyt.

Felemás eredmények a világbajnokságon

Szemes Gergő három versenyszámban is indult a kadet és junior vívók világbajnokságán Torunban.

Hat érem a vívók Diákolimpiájáról

Az FTC vívószakosztálya három aranyat, két ezüstöt és egy bronzot nyert a hétvégi Országos Diákolimpián.

Újabb gyönyörű siker!

A tavalyi szezonhoz hasonlóan, idén is Szemes Gergő nyerte a kadet férfi törvívók Magyar Kupa sorozatát!

Arany és ezüst Ausztriából

Az FTC fiatal vívói két érmet szereztek egy rangos, ausztriai nemzetközi utánpótlás-versenyen.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most