2019. november 12.
Szenzációs Szemes-arany a nemzetközi versenyen!
Tőrvívó tehetségünk 287 fős mezőnyben végzett az élen a rangos nemzetközi kadét versenyen Budapesten!

A hétvégén Budapesten rendezték meg kadét korosztályban az Európai Vívószövetség legrangosabb nemzetközi tőr körversenyének aktuális állomását.

A férfi egyéni mezőnyben harminc ország 287 indulója nevezett, a rekordszámú indulók között pedig olyan vívónemzetek képviselői hemzsegtek, mint Franciaország, Olaszország vagy Oroszország. Ott voltak a mezőnyben természetesen a Ferencvárosi Torna Club tőrözői is, köztük az a Szemes Gergő, aki egy évvel korábban ugyanezen a rendkívül rangos, erős versenyen már fantasztikus bronzérmet szerzett.

Klubunk szupertehetsége idén rátett még egy lapáttal, ugyanis fantasztikus vívással végigverte a mezőnyt, és megnyerte a versenyt! Gergő a nyolcaddöntőig problémamentesen jutott el, és a legjobb tizenhat között is magabiztos, 15-6-os győzelemmel lépett tovább - ráadásul a verseny tavalyi győztese, a korosztály egyik legjobbja, az orosz Oszipov ellen! A döntőig újabb két biztos siker következett, majd a fináléban jött a szintén kiváló olasz Damiano di Veroli, aki tavaly szintén megnyerte Budapesten ezt a versenyt - párbajtőrben! Tőrvívónknak ez volt a verseny során a legszorosabb asszója, de ezt is megnyerte 15-12-re, így aranyérmet ünnepelhetett!

Szemes Gergő a fiú csapatversenyben is érdekelt volt, amelyben 204 vívó indult négyfős csapatokban, és csapattársa volt a szigetszentmiklósi Bagdány Albert és a honvédos Machek Vince mellett a szintén ferencvárosi Horváth Soma is. A csapat remek, magabiztos vívással jutott el a döntőig, legszorosabb mérkőzésüket is tíz tussal nyerték meg, a tizenhat között többek között a bombaerős olasz első csapatot is legyőzték. A fináléban aztán az oroszok jobban bírták erővel, és 45-19-re nyerni tudtak, de a két ferencvárosival felálló első számú magyar csapat így is nagyon szépen csillogó ezüstérmet szerzett!

A nőknél Zsoldosi Emília teljesítménye emelendő ki, aki egyéniben egyedüli ferencvárosiként jutott el a legjobb 64 közé, végül a 45. helyen végzett, amely a magyar indulók közül a második legjobb helyezésnek bizonyult.

A budapesti EFC Kadét Női és Férfi Tőrverseny összes eredménye, benne a ferencvárosi sportolók helyezéseivel IDE KATTINTVA böngészhető.

(Belső fotók: hunfencing.hu)

Cikkajánló

Szemes Gergő bronzérmes a rangos nemzetközi versenyen

Fiatal tőrvívó kiválóságunk a 12 ország 101 vívójából álló mezőnyben állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Bronzérem Pécsről

A Fradi versenyzője serdülő leány párbajtőr kategóriában állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Bravúros hatodik hely a kairói Világkupán

Férfi tőrválogatottunk két ferencvárosi vívóval a soraiban remekelt Egyiptomban.

Magyar Kupa-bronzérem az FTC tehetségétől

Két vívónk is bejutott a nyolcas döntőbe a korosztályos versenyen.

Két helyszín, két értékes ezüstérem

Hazai és nemzetközi versenyeken is remekül szerepeltek az elmúlt hétvégén az FTC vívói.

Bajnokunkkal a soraiban aranyérmes Magyarország

Az FTC párbajtőrözője, Horváth Lotti is tagja a kadet női válogatottnak, amely Újvidéken győzött.

Párbajtőrvívónk ezüstérmet nyert Pozsonyban

Horváth Lotti a válogatott tagjaként lett második a Kadet Európai Körversenyen.

Két Fradi-arany a vívók diákolimpiáján

Az FTC versenyzői összesen nyolc érmet nyertek a BOK Csarnokban megrendezett viadalon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin