2023. december 2.
13/13 - Hibátlanul nyertük meg az alapszakaszt
Nagy csatában, 17-14-re nyertek férfi pólósaink az OSC elleni bajnoki rangadón.

A tavaszi bajnoki döntő óta először találkozott a két nagy rivális, amely az elmúlt években óriási csatákat vívott egymással. 2021 májusa óta azonban nem tudott az OSC felülkerekedni az FTC-n, ami 11 meccses veretlenséget jelentett számunkra. Most is úgy tűnt, hogy férfi vízilabdacsapatunk uralni tudja a rangadót, hiszen Vigvári Vendel, Pohl Zoltán és Dusan Mandics góljával háromszor is vezettünk, emellett pedig Szakonyi Dániel is remek védéseket mutatott be, de többször is hiba csúszott a védekezésbe. Ennek köszönhetően a hazaiak minden Fradi-gól után egyenlítettek, majd az első negyed végén a vezetést is átvették 4-3-ra.

A szünet utáni első támadásnál egy gyönyörű labdajáratás végén Mandics passzából Pohl húzta be a labdát (4-4), aztán Varga Vince lőtt elhajolva rosszkéz oldalról a kapuba (5-5). Mindkettő az egyenlítésre volt csak elég, és a játékrész feléig futnunk kellett az eredmény után. 6-5-ös hátránynál azonban összekapta magát Nyéki Balázs csapata. Jansik Szilárd egymás után kétszer is eredményes volt a kapu torkában, ezzel pedig már 3-2 után 7-6-nál újra nálunk volt az előny, majd Danyiil Merkulov növelte kettőre a különbséget (6-8). Ekkor már legjobbja nélkül volt kénytelen játszani az OSC, ugyanis Vigvári Vince nagyon korán összeszedte harmadik személyi hibáját is. Lett volna lehetőségünk már a szünetre leszakítani az újbudaiakat, de nem tudtuk kihasználni a kínálkozó lehetőségeket, ez pedig meg is bosszulta magát.

A nagyszünet előtt és után is betaláltak a fehérsapkások, így tehát 8-8-nál megint egál volt. Jöttek viszont világklasszisaink, akik ha kell, átlendítik a csapatot a holtponton. Dusan Mandics és Varga Dénes is fantasztikus lövéssel zörgette meg a hálót (8-10). Riválisunk még kétszer visszakapaszkodott egy találatra, de Mandics, Nagy Ákos és Nagy Ádám találata után először a meccsen három volt a különbség a két csapat között (10-13). Sajnos még ez sem törte meg Varga Dániel együttesét, amely a harmadik negyed végére zárkózni tudott (12-13).

Szurkolóink óriási támogatást adtak a lelátóról, ahogy a szezon eddigi meccsein, úgy most is. Az utolsó nyolc percet Nagy Ádám góljával nyitottuk, erre még tudtak reagálni a hazaiak. Bár 14-13-ra vezettünk, Nyéki Balázs úgy döntött, hogy kapust cserél. Vogel Soma beállásával tartást adott a védelemnek, és több bravúrral is jelentkezett, ami nagyon kellett, elől pedig szerb légiósunk volt tarthatatlan, hiszen öt góllal zárta az összecsapást. Mandics duplája után 16-14 volt a javunkra másfél perccel a vége előtt. Mindent egy lapra feltéve támadott az OSC, de nem tudtak túljárni világbajnok hálóőrünk eszén, Varga Dénes pedig egy félpályán túli góllal lezárta a meccset.

17-14-re győztünk a bajnoki rangadón, ezzel pedig hibátlanul, mind a 13 meccset megnyerve végeztünk az első helyen az E.ON férfi vízilabda OB I alapszakaszában. Innen várjuk majd a folytatást 2024 tavaszán. Az évzáró mérkőzésünket december 5-én játszuk a Jadran Split otthonában, ahol azért küzdünk majd, hogy a Bajnokok Ligájában is megtartsuk makulátlan mérlegünket.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 13. forduló, 2023. december 2., szombat, 15:00

Budapest, Szőnyi út 2. - Laky Károly Uszoda

GENESYS OSC ÚJBUDA - FTC-TELEKOM WATERPOLO 14-17 (4-3, 3-5, 5-5, 2-4)

Gólszerzőink: Mandics 5, Nagy Ádám 2, Jansik 2, Pohl 2, Varga D. 2, Vigvári, Merkulov, Nagy Ákos, Varga V. 1-1

 

Cikkajánló

Indul a jegyértékesítés a dupla rangadóra

Március 9-én a Komjádi uszodában játszik egymás után BL-meccset az FTC női és férfi vízilabdacsapata.

Új időpontja van a BL négyes döntőjének

Egy nappal korábban kezdődik, így június 5-e és 7-e között rendezik meg a Final Fourt Máltán.

Kisorsolták az olimpiai csoportokat

A női és férfi vízilabda-válogatottnak is könnyebb a csoportja, de ez nehézséget jelenthet a későbbiekben.

VB 2024: Megvan a hetedik hely

Férfiválogatottunk ötméteresekkel 18-16-ra megnyerte utolsó mérkőzését Montenegró ellen a vb-n.

VB 2024: Vereség a szerbek ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott, így a 7. helyért játszik a dohai vb-n.

VB 2024: az ötödik helyért játszhatunk

A magyar férfi vízilabda-válogatott vereséget szenvedett a nagyot hajrázó Franciaországtól.

Vogel Soma, a Fradi leendő rocksztárja?

Világbajnok pólósunk különleges edzéssel fejleszti képességeit – VIDEÓ!

VB 2024: Varga újra játékban, megvan a negyeddöntő

A magyar férfi vízilabda-válogatott egy kapott góllal zárt a csoportban a kazahok ellen a dohai vb-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin