2020. szeptember 11.
16 gólos győzelem a címvédőtől!
Második bajnokiját is megnyerte a szeptember végi Magyar Kupa Négyes Döntőre készülő FTC-Telekom Waterpolo.

Ugyan a Kaposvár csapatának kérésére koronavírus-fertőzés miatt elhalasztották a péntekre tervezett idegenbeli találkozónkat, nem maradtunk mérkőzés nélkül és sikerült előrehozni a Debrecen elleni hazai bajnokinkat. Öt hete már találkoztunk a DVSE csapatával, melyet akkor 14-4-re sikerült legyőzni a Magyar Kupában. Most ennél jóval nagyobb lett a különbség a két csapat között.

Vámos Márton kihagyott ötméteresével kezdtük a meccset, ám két támadással később már sikerült bevennie a vendégek kapuját csapatkapitányunknak (1-0), ahogy Nikola Jaksicsnak is egy szép emberelőnyös figura végén (2-1). A Debrecen 1-1-nél és 2-2-nél egyenlített ki és az első negyed nagy részében jó védekezéssel rukkolt elő, utána azonban elkezdtek záporozni a hazai gólok. Mezei Tamás védőjétől elszakadva gyönyörűen pöccintett a kapuba (3-2), majd Vámos és Jaksic bombázott a hálóba, így 5-2-vel zártuk az első játékrészt. És a Magyar Kupa meccsein parádézó Vigvári Vendel még csak ezután villant meg, megszerezte a Népligetben első Fradi-gólját, fantasztikus csuklómozdulattal rajzolt gólt a sarokba (6-2), majd Német Toni után ismét fiatal igazolásunk talált be, aki előző nap ünnepelte 19 éves születésnapját (8-2). A 6-0-s FTC-menetet követően tudtak csak eredményesek lenni a vendégek (8-3), de a szünetig Jaksic és Jansik Szilárd révén tovább növeltük az előnyünket (10-3).

Bár voltak megingásaink hátul és rövid idő alatt kapott két gólt Gárdonyi András, támadásban azonban szépen használtuk ki a lehetőségeinket. Kállay Márk, Jansik Szilárd, Nicolas Constantin Bicari és egy kapufa után Sedlmayer Tamás is gólt szerzett (14-5). Fáradtak a vendégek, amit ki is használtunk több gyors felúszással, így a rendezetlen védelmet sikerült könnyedén átjátszani. Így talált be Vámos Márton, akinek a pimasz elnézős góljával először értük el a tízgólos különbséget 15-5-nél, majd Sedlmayer emelte át szépen a kapust (16-5). Az utolsó negyedet Gárdonyi kivédett büntetőjével kezdtük, majd Constantin-Bicari, Jansik, Vigvári és Mezei találataival 20-5-re mentünk el. Érdemes megjegyezni, hogy 11-5 után produkáltunk egy elképesztő 9-0-s rohamot! A hajrában még Mezei Tamás duplázott, így centerünk lett a meccs legeredményesebb játékosa négy találattal. A vége 23-7-es nagyon magabiztos Fradi-győzelem lett!

A következő mérkőzésünket szintén hazai medencében játsszuk, de ezúttal a Hajós Alfréd Uszodában, ahol a BVSC együttesét fogadjuk szeptember 20-án, vasárnap 16 óra 30 perctől. A meccsre jöhetnek nézők, de aki nem látogat ki a Margitszigetre, az az M4 Sporton élőben követheti majd az eseményeket.

FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 7. forduló (előrehozott mérkőzés), 2020.09.11., péntek

Budapest, FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO – DVSE 23-7 (5-2, 5-1, 6-2, 7-2)

Gólszerzőink: Mezei 4, Vámos 3, Jaksic 3, Jansik 3, Vigvári 3, Német 2, Constantin-Bicari 2, Sedlmayer 2, Kállay 1

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin