2021. május 25.
Nyolc Fradi-játékos az olimpiára készülő keretben!
A 19 fős bő keretbe az Európa-bajnok játékosaink mellé, Német Toni kapott meghívót.

A férfiválogatott olimpiai felkészülésnek programja: Június 1. - Edzések kezdete a Margitszigeten, Június 10. - Csatlakoznak az FTC játékosai a válogatotthoz Június 23-27. - Edzőtábor a horvátországi Sibenikben Június 29. - Július 1. - Edzések a Margitszigeten Július 2-4. - BENU Kupa, Margitsziget; ellenfelek: Oroszország, Horvátország, Spanyolország) Július 6-15. - Edzések a Margitszigeten Július 16. - Indulás Japánba, Tochigibe; közös edzőtábor Spanyolországgal

Märcz Tamás szövetségi kapitány a bajnokság végeztével kijelölte az olimpiára készülő 19-fős válogatott keretet. A kapitány a waterpolo.hu oldalán értékelte a klubidényt: „Ami a legfontosabb és klubsemlegesként a legnagyobb öröm, hogy a járványhelyzet ellenére a Magyar Kupa, a magyar bajnokság és az Euro Kupa is lezajlott, illetve a Bajnokok Ligája zárásának is a küszöbén vagyunk. A klubok folyamatosan tudtak játszani, ami elengedhetetlen volt az olimpiát megelőző szezonban" - fogalmazott a szakember a waterpolo.hu-nak.

A színvonalról Märcz Tamás elmondta, hogy a bajnoki hajrában és a rájátszásban is remek meccseket, és sok jó egyéni teljesítményt látott. A válogatott igyekezett alkalmazkodni a klubok problémáihoz, így néhány betervezett évközi edzőtábor is elmaradt emiatt. A megtartott összejövetelek, a mérkőzések, az évközi tapasztalatok sok támpontot adtak az olimpiai keret kijelöléséhez.

Az FTC-Telekom Waterpolo csapatából nyolc játékos kapott meghívót a magyar férfi vízilabda-válogatott bő olimpiai keretébe. A tavalyi Európa-bajnokságon aranyérmet nyert pólósaink mindegyike szerepel a névsorban: Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma és Zalánki Gergő is kivívta teljesítményével a kerettagságot. Az FTC centere, Német Toni pedig újra meghívót kapott. A korábban többször is bő kerettag Sedlmayer Tamás és az év elején a válogatottban bemutatkozó Vigvári Vendel ezúttal nem szerepel a névsorban, így ők biztosan nem lesznek ott a tokiói ötkarikás játékokon.

Az olimpiára 13 játékost nevezhet Märcz Tamás szövetségi kapitány, a keretből egy játékos mindig kimarad, de a meccsek között lehet cserélni a tartalék embert.

Märcz Tamás, szövetségi kapitány által kihirdetett 19 fős olimpiai keret:


Kapusok: Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin