2021. február 25.
A Bajnokok Ligája előtt még megküzdünk a BVSC-vel
Ebben az idényben már kétszer megizzasztott bennünket, a héten edzőváltáson átesett zuglói csapat.

A válogatott szünet után a BVSC otthonába látogat az FTC férfi vízilabdacsapata. Ebben a szezonban már két alkalommal találkozott csapatunk a zuglóiakkal, mindkétszer győztesen hagytuk el a Hajós Alfréd Sportuszoda medencéjét. Először augusztusban a Magyar Kupában nyert parázs meccsen 15-10-re az FTC-Telekom. Vogel Soma 55 százalékkal védte a kapunkat, Vigvári Vendel négy gólt szerzett, de kipontozódott, ahogy Pohl Zoltán és Jansik Szilárd is, Sedlmayer Tamást pedig cserével kiállították szándékos ütés miatt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a BVSC-től nem állt távol ezen az estén a durva, kötekedős játék, amivel megpróbálták kibillenteni a mieinket a ritmusból. Ez sajnos sikerült is... a győzelem azonban a Fradié lett.

A második összecsapásra szeptemberben került sor az OB I-ben, de változatlan helyszínen, a Hajósban, hiszen csapatunk a Magyar Kupa Négyes Döntőjére való felkészülés jegyében kibérelte a margitszigeti uszodát. A napsütéses bajnoki is zöld-fehér sikerrel zárult, Varga Zsolt együttese 13-9-re nyert. Vogel ezen a meccsen is igazolta klasszisát, háromból két büntetőt is hárítva remekelt, Jansik pedig egy lövést rontva jutott el három gólig, ám a meccs állását csak a harmadik negyedben sikerült megfordítani és a vezetést már nem is engedték ki kezeikből az FTC pólósai.

A pénteki mérkőzésen már a BVSC lesz a házigazda és az egyik legfontosabb változás a mi oldalunkon a korábbiakhoz képest, hogy ott lesz a medencében Zalánki Gergő, aki az előző két mérkőzésen nem játszhatott sérülés miatt.

VÁRATLAN EDZŐVÁLTÁS

Az ötödik helyen álló BVSC-nél időközben edzőváltás történt. Szűcs Leventével, a korábbi vezetőedzővel múlt szombaton közölte a vezetőség, hogy a jövő szezontól csak az utánpótlásban számítanának rá. A 38 éves szakember korábban Magyar Kupa bronzérmet nyert a csapattal, ahol összesen 29 esztendőt töltött. Az új, megbízott vezetőedző február 22-től Kemény Dénes fia, Kristóf, aki első felnőtt megbízatását kapta. Az 1990-es születésű szakember volt már junior válogatott edző, ahol a Fradi játékosával Fekete Gergővel is dolgozott.

KELLEMETLEN ELLENFÉL

Ahogy az FTC-nek, úgy a többi élcsapatnak is meggyűlt a baja a BVSC-vel a bajnokságban. Sőt! A listavezető Szolnok tavaly nagy nehézségek árán nyert otthon 13-12-re, míg Budapesten pontot raboltak a zuglóiak január végén, amikor 8-8 lett. A második helyen álló OSC mindkét meccsén csupán egy góllal győzött (12-11, 10-9). Kérdés, hogy az edzőváltás milyen hatással lesz a BVSC-re, de az bizonyos, hogy szükségünk lesz a sérülésből visszatérő rutinosabb játékosainkra is, hiszen az előző három, egyébként megnyert bajnokin szemtelenül fiatal rajtlistát kellett beírnia Varga Zsoltnak. A játékosok kemény heteken vannak túl, a válogatott edzőtábor is kivett a srácokból, de a fejekben csak a győzelem gondolata létezik: egy győztes meccsel hangolni a jövő heti Bajnokok Ligája küzdelmekre.

E.ON Férfi OB I
Alapszakasz 20. forduló
2021. febr. 26. 17.30
Budapest, Laky Károly Uszoda
BVSC Zugló–FTC-Telekom Waterpolo
Zárt kapus
A mérkőzést élőben az M4 Sport közvetíti.

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin