2020. december 30.
„A BL- és bajnoki címvédés lebeg a szemünk előtt”
Varga Dénes az év zárásaként, eddigi karrierje elismeréséül bekerült a halhatatlanok szűk táborába.


Lezárult a problémáktól legkevésbé sem mentes 2020-as év, az utolsó cikkhősünk nem is lehetne más, mint vízilabdacsapatunk kapitánya, Varga Dénes. 

A ferencvárosi keret legrutinosabb és legeredményesebb tagja felemás évet tudhat maga mögött: aranyérem és MVP-cím az Európa-bajnokságon, majd a nyár elején egy sajnálatos, többhónapos rehabilitációt eredményező térdsérülés. Klasszisunk számára november 6. hozta el a nagy visszatérést, ekkor ugorhatott újra medencébe tétmérkőzésen. Természetesen az Eb-n látott forma visszaszerzéséhez hosszabb időnek kell még eltelnie. Meccsről meccsre jön vissza a sebesség és a korábban magától értetőnek tűnő magabiztosság.

Varga Dénes tavasszal már újra régi fényében tündökölhet, ami elengedhetetlen tényező a csapatra váró bajnoki és BL-kihívások szempontjából.

A fiatalabbik Varga-fivér ünnepét a családjával töltött csodás, meghitt karácsonyi napok mellett egy esemény még inkább bearanyozhatta: néhány nappal az év lezárulta előtt elképesztő elismerésben részesült, a Total Waterpolo nemzetközi honlap által indított szavazáson a szakértői és közönség voksok alapján bekerült a 21. század legjobbjai közé. Erről és jelenlegi állapota felől érdeklődtünk csapatkapitányunknál. 

Hogy érzed magad, milyen az erőállapotod, szerinted mennyi idő szükséges még ahhoz, hogy 100 %-os állapotba kerülj?

- Az erőállapotom igen jó, köszönhetően annak, hogy ez volt a fókuszban még akkor is, amikor a lendületemet valamelyest megtörte a sérülés. Egyre jobb egészségnek örvendek, a bajnoki fináléra 100 %-os leszek.

Minden fronton címvédők vagyunk, vagyis minden egyes nap meg kell küzdenünk azzal, hogy mindenki a mi skalpunkra hajt. Milyennek látod a csapat jelenlegi helyzetét, formáját, mit tartasz reális célnak a 2020/2021-es idényben?

- A formánk még nem a legjobb, ezt az elveszített három rangadó is mutatja. Bántja az önérzetünket amilyen módon alulmaradtunk ezeken a mérkőzéseken, így a javítás és címvédés lebeg a szemünk előtt.

Részt veszel egy karitatív, adománygyűjtő kampányban, a Magyarországi Rotary Klubok Szövetségének kezdeményezésére. Mesélnél erről röviden?

- Összefogni és segíteni mindig fontos dolog. Az idei, szélsőséges évben erre talán még nagyobb szükség van. Az egészségügyben dolgozók és családtagjaik extrém kockázatnak vannak kitéve a pandémia miatt, az ő érdekükben jött létre a fogjunkössze.hu kampány.

Sokak számára nehéz, viszontagságos éven vagyunk túl. Mit kívánnál magadnak és a szurkolóknak a 2021-es esztendőre?

- Elsősorban egészséget! Amennyiben ez teljesül, akkor az lenne a legszebb, ha teltházas lelátók előtt ünnepelnénk együtt a sikereket a szurkolóinkkal.   

A Total Waterpolo, nemzetközi vízilabda honlap a szakértők és a szurkolók szavazatai alapján összeállította a 21. század legjobb 6+1-es csapatát, ahol a legtöbb szavazatot kapó, így a legjobbnak választott Benedek Tibor, valamint Kásás Tamás mellett te is helyet kaptál. Ez csak nagyon keveseknek adatik meg, milyen érzéseket váltott ez ki belőled?

- Nagyon nagyra értékelem, óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen világklasszisok közé kerülhettem. Már csak azért is, mert közülük mindenki nagy hatással volt rám, amikor gyermekként néztem a kontinensviadalokat. Számomra nem volt kérdés, hogy Benedek Tibor az elmúlt 20 év legjobb játékosa, sőt, azt mondom már a 90-es évektől is meghatározó alakja volt a vízilabda világnak.  Kivételesen szerencsésnek érzem magam, hogy játékosként egy csapatban tudtam vele világversenyt nyerni.   

 

Cikkajánló

Komjádi Kupa: 11 gólos siker az OSC ellen

Az FTC ifjúsági csapatából többen is kiválóan teljesítettek a 18-7-es győzelem során.

Nyíri Zoltán: „A magyar póló közös sikere a két kvóta”

Az FTC ügyvezető alelnöke a vízilabda-válogatottak sikeréről és olimpiai várakozásairól nyilatkozott – INTERJÚ

Egygólos siker pólósainktól a Szeged otthonában

Minden erőnkre szükség volt a végig lelkes Szeged 9-8-as legyőzéséhez.

Juniorokkal kiegészülve utazunk Szegedre

Több fiatal is debütálhat a felnőtt OBI-ben.

Nehezített pályán

Az FTC vízilabda szakosztályának közleménye a bajnoki és BL címvédő csapatot sújtó koronavírus-fertőzésről.

Varga-tripla és háromgólos siker a Vasas ellen

Férfi pólósaink 8-5-ös győzelmet arattak a Vasas otthonában az első 2021-es bajnokin.

A Vasas ellen nyitjuk a 2021-es évet

Varga Zsolt csapata teljes kerettel, a három pont reményében ugrik medencébe.

Magyarország hatodik; Fradista aranyérem a Világligában

Jansik Szilárd és Sedlmayer Tamás is betalált a szerbeknek • Görögország Fountoulisszal megnyerte a tornát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most