2020. december 30.
„A BL- és bajnoki címvédés lebeg a szemünk előtt”
Varga Dénes az év zárásaként, eddigi karrierje elismeréséül bekerült a halhatatlanok szűk táborába.


Lezárult a problémáktól legkevésbé sem mentes 2020-as év, az utolsó cikkhősünk nem is lehetne más, mint vízilabdacsapatunk kapitánya, Varga Dénes. 

A ferencvárosi keret legrutinosabb és legeredményesebb tagja felemás évet tudhat maga mögött: aranyérem és MVP-cím az Európa-bajnokságon, majd a nyár elején egy sajnálatos, többhónapos rehabilitációt eredményező térdsérülés. Klasszisunk számára november 6. hozta el a nagy visszatérést, ekkor ugorhatott újra medencébe tétmérkőzésen. Természetesen az Eb-n látott forma visszaszerzéséhez hosszabb időnek kell még eltelnie. Meccsről meccsre jön vissza a sebesség és a korábban magától értetőnek tűnő magabiztosság.

Varga Dénes tavasszal már újra régi fényében tündökölhet, ami elengedhetetlen tényező a csapatra váró bajnoki és BL-kihívások szempontjából.

A fiatalabbik Varga-fivér ünnepét a családjával töltött csodás, meghitt karácsonyi napok mellett egy esemény még inkább bearanyozhatta: néhány nappal az év lezárulta előtt elképesztő elismerésben részesült, a Total Waterpolo nemzetközi honlap által indított szavazáson a szakértői és közönség voksok alapján bekerült a 21. század legjobbjai közé. Erről és jelenlegi állapota felől érdeklődtünk csapatkapitányunknál. 

Hogy érzed magad, milyen az erőállapotod, szerinted mennyi idő szükséges még ahhoz, hogy 100 %-os állapotba kerülj?

- Az erőállapotom igen jó, köszönhetően annak, hogy ez volt a fókuszban még akkor is, amikor a lendületemet valamelyest megtörte a sérülés. Egyre jobb egészségnek örvendek, a bajnoki fináléra 100 %-os leszek.

Minden fronton címvédők vagyunk, vagyis minden egyes nap meg kell küzdenünk azzal, hogy mindenki a mi skalpunkra hajt. Milyennek látod a csapat jelenlegi helyzetét, formáját, mit tartasz reális célnak a 2020/2021-es idényben?

- A formánk még nem a legjobb, ezt az elveszített három rangadó is mutatja. Bántja az önérzetünket amilyen módon alulmaradtunk ezeken a mérkőzéseken, így a javítás és címvédés lebeg a szemünk előtt.

Részt veszel egy karitatív, adománygyűjtő kampányban, a Magyarországi Rotary Klubok Szövetségének kezdeményezésére. Mesélnél erről röviden?

- Összefogni és segíteni mindig fontos dolog. Az idei, szélsőséges évben erre talán még nagyobb szükség van. Az egészségügyben dolgozók és családtagjaik extrém kockázatnak vannak kitéve a pandémia miatt, az ő érdekükben jött létre a fogjunkössze.hu kampány.

Sokak számára nehéz, viszontagságos éven vagyunk túl. Mit kívánnál magadnak és a szurkolóknak a 2021-es esztendőre?

- Elsősorban egészséget! Amennyiben ez teljesül, akkor az lenne a legszebb, ha teltházas lelátók előtt ünnepelnénk együtt a sikereket a szurkolóinkkal.   

A Total Waterpolo, nemzetközi vízilabda honlap a szakértők és a szurkolók szavazatai alapján összeállította a 21. század legjobb 6+1-es csapatát, ahol a legtöbb szavazatot kapó, így a legjobbnak választott Benedek Tibor, valamint Kásás Tamás mellett te is helyet kaptál. Ez csak nagyon keveseknek adatik meg, milyen érzéseket váltott ez ki belőled?

- Nagyon nagyra értékelem, óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen világklasszisok közé kerülhettem. Már csak azért is, mert közülük mindenki nagy hatással volt rám, amikor gyermekként néztem a kontinensviadalokat. Számomra nem volt kérdés, hogy Benedek Tibor az elmúlt 20 év legjobb játékosa, sőt, azt mondom már a 90-es évektől is meghatározó alakja volt a vízilabda világnak.  Kivételesen szerencsésnek érzem magam, hogy játékosként egy csapatban tudtam vele világversenyt nyerni.   

 

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin