2021. június 1.
A fejlődés útján az utánpótlás; Szűcs Levente érkezett
Remek szezont zárt vízilabda utánpótlásunk, ahol új edzőkkel folytatódik a munka Nyéki Balázs irányításával.

Az elmúlt években, a hazai vízilabdaélet klubszinten az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatának sikereitől volt hangos. Ezzel egyidőben ugyanakkor a színfalak mögött a szakosztály vezetése és a szakemberek azon is dolgoztak, hogy egy erős, a felnőtt csapat eredményeihez méltó utánpótlásbázis jöjjön létre a Népligetben. A hétvégén lezárult országos bajnoki szezon eredményei azt mutatják, hogy az FTC vízilabda utánpótlása megérkezett a hazai elitbe.

BAJNOKI CÍM 23 ÉV UTÁN

Bár van még néhány fiatalabb korosztály, ahol a bajnoki küzdelmek még zajlanak, az már az elmúlt hétvégén történtek ismeretében is elmondható, hogy sikeres idényt zár az FTC vízilabda utánpótlása mind a fiúk, mind pedig lányok tekintetében.

Ha bajnoki eredmények felsorolásánál szigorúan csak a dobogós helyezést elérő korosztályokra összpontosítunk, akkor is szép listát kapunk.

A fiúknál a Budapesti Rusorán Péter bajnokságban a 2007-es születésűek bronzérmet szereztek, az országos gyermek (2006) csapatunk ezüstérmes lett, míg az országos ifjúsági pontvadászatot lezáró, a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában megrendezett nyolcas döntőt ellentmondást nem tűrő játékkal nyerte meg az FTC-Telekom 2002-2003-as gárdája. Ez utóbbi eredmény egy igazi történelmi siker, hiszen 23 év után diadalmaskodtak az FTC ifijei, ráadásul egy olyan edző, Nyéki Balázs szakmai irányításával, aki annak idején még játékosként vette ki a részét a 1998-as ifi bajnoki címből.

A női szakágban a töretlen fejlődés legmarkánsabb mércéje az országos ifi csapat meglepetés-ezüstje, de a fiatalabb korosztályoknál is nyomon követhető az előrelépés. Elég csak abba belegondolni, hogy az egész női szakág egy bő tucatnyi kislánnyal indult 6 évvel ezelőtt, viszont ma már több mint 70 lánnyal dolgozik a szakmai stáb és a 2020/21-es szezonban 6 különböző bajnokságba neveztünk csapatot.

Megvalósulni látszik az a nem titkolt cél, hogy a KSI-hez vagy az UVSE-hez mérhető utánpótlásnevelő egyesületté váljunk még akkor is, ha tudjuk, hogy a klubnál a prioritás továbbra is a felnőtt csapat és annak eredményessége. Mára eljutottunk oda, hogy egy jól felépített rendszer működik az utánpótlásunkban, amely képes lesz arra, hogy stabil, OB1-es szintet képviselő tizenéveseket, valódi értékeket adjon a hazai vízilabdaéletnek.

NYÉKI BALÁZS ÚJ SZEREPKÖRBEN, HELYÉT SZŰCS LEVENTE VESZI ÁT

A szakosztály természetesen nem elégszik meg az eddig elért eredményekkel, és határozottan folytatja a fejlesztést, az építkezést. Ennek személyi változásokban is megnyilvánuló példája az, hogy Nyéki Balázs – az OB1-es másodedzői beosztását megtartva - a 2021/22-es szezontól kezdődően az utánpótlást irányitó szakmai vezetőként folytatja karrierjét. Ezzel a lépéssel utánpótlásunk kap egy olyan felkészült szakembert, aki átlátja és felügyeli az összes korosztálynál zajló szakmai munkát.

Nyéki Balázs helyét a fiú ifjúsági csapat vezetőedzői posztján az a SZŰCS LEVENTE foglalja el, aki korábban – a szakmai ranglétrát végig járva – a BVSC-Zugló ifjúsági, majd a férfi OB1-es csapatánál tette le névjegyét. Levente a közelmúltban a vízilabda társadalomban jelentős visszhangot kiváltó úton-módon hagyta el a zuglói egyesületet, ahol 29 évet töltött sportolóként és edzőként. Az új edző személye és szakmai tapasztalata garancia arra, hogy az ifjúsági csapatnál tovább folytatódik majd a magas színvonalú munka. Rajta kívül szintén az FTC-ben folytatja munkáját PLÉZER JÁNOS, aki a Vasas ifjúsági csapatától érkezik utánpótlásunkba, ahol az országos  gyerek és a 2008-as korosztály együtteseit irányítja majd a jövőben.

Összegezve a tényeket, az eredményeket és a határozott szakmai jövőképet, minden reményünk meglehet arra, hogy nem kell majd újabb évtizedeket várni a következő vízilabdás utánpótlás bajnoki aranyérmekre!

Az ifjúsági bajnoki címről, a szakmai munkáról és az új edzők érkezéséről Madaras Norbert, Nyéki Balázs és Szűcs Levente nyilatkozott a Fradi Médiának:

 

Cikkajánló

Decemberi válogatott meccsdömping

A magyar női és férfi vízilabda-válogatott is egyaránt erős ellenfelekkel készül az Európa-bajnokságra.

„Én fogom készíteni és fizetni is a paraszttálat!”

Férfi pólósaink teljesítették Nyéki Balázs kihívását, nemrég pedig megkapták a megérdemelt jutalmat – VIDEÓ!

Hibátlan őszi szezont zártunk!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi pólócsapata ötméteresekkel nyert a Jadran Split otthonában a BL-ben.

Évzáró BL-rangadó jön férfi pólósainknak

Az eddig hibátlanul menetelő FTC a Jadran Split otthonában játsza idei utolsó mérkőzését.

„Ez nem a mi utunk, tudtuk, hogy jövünk ki jól belőle"

Újabb rangadót nyert meg férfi vízilabdacsapatunk, amely veretlenül vezeti a tabellát - VIDEÓ!

13/13 - Hibátlanul nyertük meg az alapszakaszt

Nagy csatában, 17-14-re nyertek férfi pólósaink az OSC elleni bajnoki rangadón.

Hibátlanul zárnánk az alapszakaszt

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az OSC ellen ugrik vízbe az év utolsó bajnokiján a Szőnyi úton.

Tíz FTC-játékossal készül a magyar válogatott

Kijelölte 27 fős bő keretét Varga Zsolt szövetségi kapitány a 2024-es Európa-bajnokságra és világbajnokságra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin