2020. február 4.
A legjobb magyar csapatok Eb-győztesekkel
A 2019-es évet egymás ellen zárták, 2020-at egymás ellen nyitják a BL-ben. Jön az FTC-OSC rangadó!


Nyolc nappal az Európa-bajnokság megnyerése után rangadó vár az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatára a Bajnokok Ligájában. Együttesünk ráadásul legnagyobb magyar riválisát, az OSC-t látja vendégül a Császár-Komjádi Sportuszodában, amellyel 2019 végén kétszer is összecsapott. Előbb a Magyar Kupa-döntőben sikerült nyernünk fantasztikus fordítás után 8-7-re, majd néhány nappal később idegenben osztozott a pontokon a két rivális a Nyéki Imre uszodában megrendezett BL-meccsen.

A Magyar Kupa-döntőben lőtt Fradi-gólok:

Sok ideje nem volt a feleknek felkészülni az újabb ütközetre, hiszen a Fradiból kilenc játékos, míg az OSC-ből heten szerepeltek a budapesti kontinenstornán. Ha nem küszködik senki sérüléssel vagy betegséggel – ami valljuk be kicsit lehetetlennek tűnik, annak tudatában, hogy két hét alatt 6-7 meccset játszottak –, akkor majdnem a komplett Európa-bajnok magyar válogatottat láthatjuk kedd este a Komjádiban. A 13-as keretbe 10 játékost ez a két csapat adott a nemzeti együttesbe. Hazai oldalról Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő, míg a vendégektől Erdélyi Balázs, Hárai Balázs és Manhercz Krisztián lett aranyérmes.

Már csak miattuk is érdemes lesz élőben megnézni a mérkőzést!

Ezzel a fordulóval elkezdődik a BL-csoportkör második fele. A B-jelű nyolcas élén 17-17 ponttal áll a még veretlen FTC és a Pro Recco öt győzelemmel és két döntetlennel, mögöttük jön négy pont lemaradással az OSC és a Mladost Zagreb.

Varga Zsolt, az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője nyilatkozott a VLV-nek:

„Mindkét csapat számára nagyon nehéz lesz, komoly megterhelésből jön a játékosok többsége. Az biztos, hogy most mindkét csapat csak ahhoz tud nyúlni, amit az elmúlt időszakban felépített, "lerakott az asztalra". Fáradtsággal, betegségekkel, sérülésekkel küszködve vágunk neki a folytatásnak és ez nem "előre kifogáskeresés", ez van. Amit lehet, azt ki fogjuk hozni az együtt töltött néhány edzésből. A legfontosabb ilyenkor az, hogy a játékosok újra egymásra találjanak, leljék meg azokat a szálakat, amelyek játék közben összekötik őket. Azért ne felejtsük el: másfél hónapon át teljesen más felállásban és más szisztémákban játszottak, ez éppen elég ahhoz, hogy kicsit szétessen egy már kialakított felépítmény. Ezért most az volt a feladatunk, hogy néhány edzés felhasználásával elérjük a "visszarendeződést".

Nem számítok nagyon magas színvonalú mérkőzésre, valószínű, hogy mindkét oldalon sok lesz a hiba, most talán inkább az egyéni megoldásokon múlhat a győzelem, s azon, hogy az éppen vízben lévő játékosok közül kikben maradt több energia. Természetesen az is egy óriási kérdés, hogy az érintettek közül ki hogyan tudott ebben a pár napban pihenni is meg edzeni is. Nyilván mind a kettő fontos, de tény, hogy van egy határa minden játékos terhelhetőségének, azon túl nem érdemes menni, mert az már kontraproduktív.”

Vad Lajos, az OSC vezetőedzője nyilatkozott a VLV-nek:

„A magyar játékosok természetesen feldobott állapotban, ez látszik is rajtuk. A szerbek az ötödik hellyel nem büszkélkedhetnek, ezt ők is tudják. Ők ezt az eredményt kudarcként élték meg, de az elszántságot látom rajtuk. Ott van még Drasko (Drasko Brguljan, az Eb-bronzérmes montenegrói válogatott csapatkapitánya - a szerk.), aki szintén sikeres Eb-t tudhat maga mögött. Az biztos, hogy mindig nehéz újra kezdeni, amikor "szerteszét" voltak a játékosok.

Nekünk minden egyes mérkőzés fontos. Azt szeretném, ha ugyanott tudnánk folytatni, ahol decemberben abbahagytuk a Fradival szemben. Megközelítettük őket, azt a társaságot, amely jelenleg a világ legjobb csapata és ez nemcsak duma, hanem az eredményekben is megmutatkozik. Úgy érzem, hogy - reálisan nézve - fel tudjuk venni velük a harcot.”

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 8. forduló, 2020.02.04., kedd 18:30

FTC-TELEKOM WATERPOLO - A-HÍD OSC-ÚJBUDA

Jegy: 1500 Ft

Tv-közvetítés: M4 Sport és m4sport.hu

Cikkajánló

Kisfilm a Fradiról, amely a világ legjobb csapata lett!

A verhetetlen ferencvárosi vízilabdázók előző évének feledhetetlen menetelése – VIDEÓ!

A jövő évre halasztották az olimpiát

A NOB bejelentette: a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Verhetetlen vízilabdázóink története a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban férfi pólócsapatunk elképesztő évét idézzük fel.

RENDKÍVÜLI DÖNTÉS!

A Magyar Vízilabda Szövetség a versenysorozatok felfüggesztéséről döntött a koronavírus miatt!

Első a biztonság, bajnoki zárt kapuk mögött

Az FTC-nek az emberek élete és egészsége az első! Zárt kapu a következő hazai vízilabda mérkőzéseken.

Tízgólos győzelemmel kezdtük a középszakaszt

Újra nyert és már 15 meccse tart az FTC-Telekom Waterpolo győzelmi sorozata a bajnoki szezonban.

Az élről kezdhetjük a középszakaszt

Összegeztük a bajnokság alapszakaszának legfontosabb statisztikáit az FTC-Telekom Waterpolo szemszögéből.

Hét példakép írta be a nevét klubunk történelmébe

Európa-bajnok vízilabdázóink is felkerültek a dicsőségek táblájára – VIDEÓ.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most