2020. augusztus 8.
A Magyar Kupa-döntőért játszhatunk szerdán!
Hibátlan teljesítménnyel, sorozatban kilenc győzelemmel bejutott az elődöntőbe az FTC-Telekom Waterpolo.

A Magyar Kupa harmadik körét a BVSC 15-10-es legyőzésével kezdtük csütörtökön, szombaton pedig két meccs várt ránk a Margitszigeten, ahol az elődöntőért ugrott medencébe az FTC-Telekom. A három pont borítékolható volt a Miskolc ellen, hiszen a sorozat korábbi csoportkörében már nyertünk ellenük 17-4-re, de az most nem volt mindegy, hogy mekkora lesz a különbség. Nagy esély volt rá ugyanis, hogy a nagy négyes FTC-OSC-Szolnok-Vasas hibátlanul zárja ezt a kört és a gólarány dönt majd a helyezésekről. A fináléért 1-4. helyezett és 2-3. helyezett párharcokat rendeznek majd augusztus 12-én, szerdán.

A Fradi nem számolgathatott, hiszen a riválisok előtt ugrott medencébe délelőtt és délután is. De nem is a matekkal kellett foglalkoznia Varga Zsolt csapatának, hanem a tempóval és az meg is volt a Miskolc ellen, hiszen egy 4-1-es első játékrésszel kezdtünk. Ezután Giannis Fountoulis jelentkezett egy triplával, így a félidőben már 7-2 volt ide. Ezúttal a lelátón foglalt helyet Vogel Soma, Mezei Tamás, Nyíri Balázs és Sedlmayer Tamás. Utóbbi épp a kétmeccses eltiltását kezdte el, amit ütésért kapott a BVSC elleni parázs mérkőzés után.

Az előnyünket sikerült tovább növelni a szünet után, mert amíg negyedenként egyet kaptunk, addig Német, Fountoulis, Vámos és Pohl révén már 11-3-ra vezettünk. Az egy negyed-egy kapott gól sorminta megtört, mivel a miskolciak négyszer is betaláltak az utolsó nyolc percben, de nem hagytuk szó nélkül. Jansik Szilárd és Nikola Jaksic duplázott, rajtuk kívül pedig Pohl, Fekete és Német is betalált (18-7). Az FTC ezzel 11 gólos győzelmet aratott a Miskolc ellen és várhatta a riválisok eredményeit, valamint a délutáni folytatást az Eger ellen.

Ott kezdésként Vámos Márton ugyan kihagyott egy büntetőt, de utána egy duplával javította hibáját. Sőt! Elképesztő teljesítményt rakott le, de ez a végén kiderül majd. Csapatkapitányunkon kívül Giannis Fountoulis és Német Toni is betalált mezőnyből, míg Jansik Szilárd és Vigvári Vendel értékesített egy-egy ötméterest. Az egriek 5-0-s Fradi vezetésnél találtak be először Vogel Soma kapujába, a negyedet pedig 6-1-el zártuk. Magas fordulatszámon pörögtek a srácok, amit jelzett Fountoulis kettő és Jansik egy megúszásgólja is (9-1). Kaptunk egy találatot átlövésből (9-2), de ezen kívül remekül zárt a védelmünk. Már a nagyszünetre elértük a tíznél nagyobb különbséget Vámos (2), Vigvári, Kállay góljaival (13-2), de nem álltunk le.

Az egriek kapust cseréltek a fordulásnál, de így is alaposan megszórtuk őket. Pohl (2), Vigvári, Fekete, Vámos volt eredményes, amivel már 18-2 volt az állás a harmadik negyedben, de zárásaként kaptunk egyet (18-3). Fantasztikus iramot diktáltunk még az utolsó percekben is, Német, Pohl és három Vámos-találat után már a 24. gólt számoltuk a hevesiekre, akik a hajrában még büntetőből sem tudtak kifogni Vogel Somán. Szóval mi nem bíztuk a véletlenre és feladtuk a leckét riválisainknak.

A 8! góllal záró Vámos Márton vezérletével könnyedén abszolváltuk az elődöntőbe vezető út utolsó lépcsőfokát és 24-3-ra megvertük az Egert. Az FTC így maximális pontszámmal lépett a legjobb négy közé, és várja ellenfelét, mellyel szerda este a döntőbe jutásért küzd meg.

FRISSÍTÉS:

FTC-Vasas és OSC-Szolnok párharcok lesznek  augusztus 12-én a Magyar Kupa elődöntőjében. A finálét másnap rendezik szintén a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Sportuszodában. 

A sorozat harmadik fordulójának felsőházának végeredménye: (azonos pontnál a gólarány döntött)
1. FTC-Telekom 12 pont (+42)
2. OSC 12 pont (+27)
3. Szolnok 12 pont (+21)
4. Vasas 9 pont

BENU FÉRFI MAGYAR KUPA

3. forduló felsőház, 2020. augusztus 8., szombat

Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO – PANNERGY-MVLC MISKOLC 18-7 (4-1, 3-1, 4-1, 7-4)

Gólszerzőink: Fountoulis 4, Vámos 2, Fekete 2, Német 2, Pohl 2, Jansik 2, Jaksic 2, Vigvári 1, Kállay 1

 

FTC-TELEKOM WATERPOLO – ZF-EGER 24-3 (6-1, 7-1, 5-1, 6-0)

Gólszerzőink: Vámos 8, Fountoulis 3, Vigvári 3, Pohl 3, Jansik 2, Német 2, Kállay 1, Fekete 1, Mezei 1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin