2021. január 15.
A Vasas ellen nyitjuk a 2021-es évet
Varga Zsolt csapata teljes kerettel, a három pont reményében ugrik medencébe.


Férfi vízilabdacsapatunk a Vasas elleni idegenbeli mérkőzéssel vág neki a 2021-s évnek. Varga Zsolt együtteséből többen válogatott felkészüléssel és a Világliga európai-selejtező küzdelmeivel indították a nehéznek ígérkező tavaszi menetelést. A keret nemzeti válogatottól különböző okok miatt távolmaradó tagjai munkával - kondicionáló és vizes edzésekkel - töltötték az ünnepek közötti napokat, készülve a soron következő kihívásokra.

A Vasas-FTC rivalizálás hosszú múltra tekint vissza, ha csak a közelmúlt történéseit nézzük, akkor kellemes emlékeket őrzünk az angyalföldiek elleni mérkőzésekről elég, ha csak a 13-9-s Fradi-sikerrel zárult Magyar Kupa legutóbbi sorozatának az elődöntőjére gondolunk. A tavaly nyáron megerősödött piros-kékekkel legutóbb 2020. november 11-én futottunk össze, és 18-8-as sikert könyvelhettünk el.

A mérkőzés nehezen tekinthető mérvadónak, mivel mindkét fél kénytelen volt több kulcsjátékosát is nélkülözni, a Vasas a Covid-fertőzés következtében összesen tíz játékost tudott nevezni, ráadásul  vezetőedzőjük, Vad Lajos is beteg volt.  

A szombati tv-s összecsapásnak mindkét fél teljes kerettel vághat neki, így jóval tisztább képet kaphatunk a csapatok valós erejéről és jelenlegi formájáról.

- Mindenkit más formában sújtott az őszi betegséghullám – kezdte nyilatkozatát Varga Zsolt, csapatunk vezetőedzője. Teljesen más összecsapásra számítok, és bízom benne, hogy mindkét csapat kompletten állhat fel. Nagy munkában vagyunk, mert helyre kell tennünk azokat a fizikális problémákat, amikkel a tavalyi évi végén szembesülnünk kellett. Felkészültünk erre a mérkőzésre, mert nem tévesztjük szem elől a főbb céljainkat. 

Az évnyitó megmérettetéssel kapcsolatban csapatunk játékosát, a válogatott Világliga küzdelmei során a horvátok ellen kettő, a szerbek ellen egy gólig jutó Sedlmayer Tamást is megkérdeztük.

- Nem volt annyira sportértéke az őszi mérkőzésnek, hiszen egy nagyon hiányos Vasassal találkoztunk. Most ráadásul ők lesznek hazai pályán, a Komjádi Uszodában, és más teljes kerettel állhatnak fel. A Vasasból kizárólag idegenlégiósok vettek részt a Világligán, de ahogy nekünk, így nekik is szembesülniük kell a rövid idő alatt lejátszott három mérkőzés okozta fáradtsággal. Természetesen ezen felül kell kerekednünk, mivel a három pont megszerzésért utazunk hozzájuk.    

FÉRFI VÍZILABDA
OBI, alapszakasz, 16. forduló
2021.01.16., 17.00
Császár Komjádi Sportuszoda
A-Híd VasasPlaket - FTC-Telekom Waterpolo

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin