2021. január 15.
A Vasas ellen nyitjuk a 2021-es évet
Varga Zsolt csapata teljes kerettel, a három pont reményében ugrik medencébe.


Férfi vízilabdacsapatunk a Vasas elleni idegenbeli mérkőzéssel vág neki a 2021-s évnek. Varga Zsolt együtteséből többen válogatott felkészüléssel és a Világliga európai-selejtező küzdelmeivel indították a nehéznek ígérkező tavaszi menetelést. A keret nemzeti válogatottól különböző okok miatt távolmaradó tagjai munkával - kondicionáló és vizes edzésekkel - töltötték az ünnepek közötti napokat, készülve a soron következő kihívásokra.

A Vasas-FTC rivalizálás hosszú múltra tekint vissza, ha csak a közelmúlt történéseit nézzük, akkor kellemes emlékeket őrzünk az angyalföldiek elleni mérkőzésekről elég, ha csak a 13-9-s Fradi-sikerrel zárult Magyar Kupa legutóbbi sorozatának az elődöntőjére gondolunk. A tavaly nyáron megerősödött piros-kékekkel legutóbb 2020. november 11-én futottunk össze, és 18-8-as sikert könyvelhettünk el.

A mérkőzés nehezen tekinthető mérvadónak, mivel mindkét fél kénytelen volt több kulcsjátékosát is nélkülözni, a Vasas a Covid-fertőzés következtében összesen tíz játékost tudott nevezni, ráadásul  vezetőedzőjük, Vad Lajos is beteg volt.  

A szombati tv-s összecsapásnak mindkét fél teljes kerettel vághat neki, így jóval tisztább képet kaphatunk a csapatok valós erejéről és jelenlegi formájáról.

- Mindenkit más formában sújtott az őszi betegséghullám – kezdte nyilatkozatát Varga Zsolt, csapatunk vezetőedzője. Teljesen más összecsapásra számítok, és bízom benne, hogy mindkét csapat kompletten állhat fel. Nagy munkában vagyunk, mert helyre kell tennünk azokat a fizikális problémákat, amikkel a tavalyi évi végén szembesülnünk kellett. Felkészültünk erre a mérkőzésre, mert nem tévesztjük szem elől a főbb céljainkat. 

Az évnyitó megmérettetéssel kapcsolatban csapatunk játékosát, a válogatott Világliga küzdelmei során a horvátok ellen kettő, a szerbek ellen egy gólig jutó Sedlmayer Tamást is megkérdeztük.

- Nem volt annyira sportértéke az őszi mérkőzésnek, hiszen egy nagyon hiányos Vasassal találkoztunk. Most ráadásul ők lesznek hazai pályán, a Komjádi Uszodában, és más teljes kerettel állhatnak fel. A Vasasból kizárólag idegenlégiósok vettek részt a Világligán, de ahogy nekünk, így nekik is szembesülniük kell a rövid idő alatt lejátszott három mérkőzés okozta fáradtsággal. Természetesen ezen felül kell kerekednünk, mivel a három pont megszerzésért utazunk hozzájuk.    

FÉRFI VÍZILABDA
OBI, alapszakasz, 16. forduló
2021.01.16., 17.00
Császár Komjádi Sportuszoda
A-Híd VasasPlaket - FTC-Telekom Waterpolo

Cikkajánló

Vámos visszatért, simán nyert az FTC-Telekom

Pólósaink héttel verték a Dinamo Tbilisit a Bajnokok Ligája második buborékjának 2. mérkőzésén.

Legyőztük a csoportelső, veretlen Barcelonetát!

Az FTC-Telekom Waterpolo 11-10-re győzött a Bajnokok Ligája második buborékjának első mérkőzésén.

Nem a legjobbkor, de jön a Bajnokok Ligája forduló

Az FTC-Telekom Waterpolo hétfőn beköltözik a buborékba és négy meccs vár rá a BL csoportkörében.

A végére elfáradtunk a BVSC otthonában

Az FTC-Telekom Waterpolo hatalmas küzdelemben szenvedett egygólos vereséget.

A Bajnokok Ligája előtt még megküzdünk a BVSC-vel

Ebben az idényben már kétszer megizzasztott bennünket, a héten edzőváltáson átesett zuglói csapat.

A világbajnokkal is összecsapunk az olimpián

Kisorsolták az olimpiai vízilabda torna csoportkörét: ÍME, a magyarok ellenfelei!

Szerbia győzött az uszodaavatón

A magyar válogatott 13-10-re kikapott az edzőtábor zárómeccsén.

Fountoulis még harcol az olimpiáért

Az FTC-Telekom Waterpolo két légiósa közül már csak görög klasszisunknak van esélye kijutni Tokióba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most