2023. április 13.
Alapszakasz-győztes a Ferencváros!
Az FTC-Telekom Waterpolo a Pécs ellen szerzett három ponttal behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban.

A tavalyi év után ismét várható volt, hogy 26 forduló után a Ferencváros rendelkezik majd a legtöbb gyűjtött ponttal a férfi OB I-ben. Csapatunk szinte minden mérkőzését megnyerve, az OSC ellen egyszer döntetlent játszva 6 ponttal vezeti a táblázatot két fordulóval az alapszakasz zárása előtt, ez pedig behozhatatlan előny a második újbudaiak számára az egymás elleni eredmények miatt.

Annak ellenére, hogy 24 óra sem telt el azóta, hogy játékosaink kimásztak egy Vasas elleni magabiztos győzelem után a medencéből, ismét vízbe ugrottak, ezúttal a Pécs ellen, és szinte semmi nem látszott a tegnapi mérkőzés fáradtságából, olyan lendülettel kezdtük a találkozót.

Ami azonban egyezett az angyalföldiek ellen vívott meccsel, hogy ismét 4-0-val kezdtük a mérkőzést. Vigvári Vendel nyitotta a sort, majd Nemanja Ubovics és Vadovics Viktor után Vigvári zárta az első negyedet. A másodikban sem álltunk meg, a szerdán öt gólt szerző Varga Dénes ötméteresből szerezte meg az ötödik találatot, majd Luca Damonte is feliratkozott a góllövők közé.

Ekkor a Pécs több mint 10 perc után először hatolt át védelmünkön, és a kapuban álló Szakonyi Dániel sem tudta megállítani a löketet. Folytattuk a sormintát, először Jansik Szilárd, majd Luca Damonte növelte előnyünket, majd ismét a vendégek gólja követte a két hazait, Nagy Ádám duplázott, így 10-3-ra vezettünk a félidőben.

Kiegyenlítettebb harmadik negyed következett, inkább a fiatalokról szólt a játékrész, hiszen egy-egy pécsi találat után tehetséges centerünk, Lugosi Csongor, majd Haverkampf Bence is betalált, valamint két légiósunk, Ubovics és Danyiil Merkulov is eredményes volt a részünkről, egy pécsi lövés még utat talált a hálónkba, ezzel 14-6 állt az eredményjelzőn egy negyeddel a hármas sípszó előtt.

Az utolsó negyedre már csak a tízgólos különbség kiharcolása maradhatott a cél. Damonte gólja után hibáztunk hátul, majd Vigvári szállt be az olasz légiosunkkal vívott góllövő-versenybe, és egy vendég találat után a negyedik gólját is megszerezte, ezzel a legeredményesebb játékossá avanzsált a mérkőzésen. Haverkampf Bence először állította be a tízgólos vezetést, ami majdnem veszni látszott, de Paján Bátor gondoskodott arról, hogy 19-9 legyen a végeredmény.

Ezzel a győzelemmel megnyertük az alapszakaszt, és várhatjuk, hogy melyik csapat zár majd a negyedik helyen, hiszen azzal az ellenféllel csapunk majd össze az elődöntőben.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 24. forduló, 2023.04.13.

Budapest, FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC-TELEKOM WATERPOLO – PVSK-Mecsek Füszért 19-9 (4-0, 6-3, 4-3, 5-3)

Góllövőink: Vigvári 4, Damonte 3, Nagy 2, Ubovics 2, Haverkampf 2, Varga D., Jansik, Merkulov, Vadovics, Lugosi, Paján 1-1

Cikkajánló

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin