2019. május 24.
Az év meccsén lett bajnok a Fradi - sajtóvisszhang
A magyar sajtó is áradozott a férfi vízilabda bajnoki döntő harmadik meccséről, ahol bajnok lett az FTC.

Fantasztikus hangulat, elképesztő izgalmak, csodálatos szurkolótábor és a megállíthatatlan csapat! Mi így láttuk a Császár-Komjádi Sportuszodában az FTC-OSC bajnoki döntő harmadik felvonását május 22-én este, de kíváncsiak voltunk arra, hogy a helyszínen megjelent rengeteg újságíró, hogyan számolt be a történtekről. Szemezgettünk a magyar portálokon és összegyűjtöttünk néhány gondolatot.

A Ráúszás szerkesztője a következőképp jellemezte a szerda esti mérkőzést: „Minimum a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában kiosztott Oscar-díj járna annak, aki a Ferencváros-OSC döntő harmadik mérkőzésének scripjét írta, talán az év meccsét kaptuk az arcunkba.” A döntőről szóló cikkben megemlíti, hogy a két csapat már hatodszor találkozott a szezonban, de az OSC most játszott a legösszeszedettebben, a Fradi viszont fel tudott állni kétgólos hátrányból a negyedik negyedben.

A drámai fordulatok természetesen emelték a fináléról készült beszámolók hangulatát. Az ulloi129.hu „katartikus végjátékról” ír, az ötméterespárbajjal kapcsolatban pedig több helyen is párhuzamba hozzák az Olympiakosz Pireusz elleni Európai Szuperkupa döntőt, melyen az FTC-Telekom hasonló körülmények között hódította el a trófeát a Komjádiban, hiszen akkor is Kállay Márk lőtte be a győzelmet érő büntetőt, mely után megkezdődhetett az önfeledt ünneplés.

A Nemzeti Sport cikke épp ezzel a momentummal kezdődik: „Kállay Márk nézett, csak nézett maga elé-fölé, s közben hívta a társakat a vízbe. Unszolásra persze semmi szükség sem volt, az edző Varga Zsolt nagyjából másfél másodperc alatt kiosztott néhány pacsit, aztán játékosai-stábtagjai máris a vízbe gyűrték – ilyen idegbajos mérkőzés után kellett is az aranyérmes-hűs fürdőzés.” A legnagyobb magyar sportnapilap csütörtöki címlapján hirdette azt, hogy „Söpréssel lett bajnok a Fradi.”, utalva arra, hogy csapatunk nem kapott ki a döntőben és 3-0-ra nyerte meg a párharcot.

A VLV csokorba szedte a gólokat és lejegyezte a mérkőzés után készített interjúkat, míg a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján "Ünnep a Komjádiban: 23. alkalommal bajnok az FTC!" címmel jelent meg tudósítás a finálé harmadik, egyben utolsó meccséről.

Azok a portálok, melyek nem csak vízilabdára szakosodtak megemlítik azt a történelmi tettet is, hogy most először fordult elő, hogy ugyanabban az évben bajnok lett az FTC labdarúgó-, jégkorong- és vízilabdacsapata!

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin