2019. május 24.
Az év meccsén lett bajnok a Fradi - sajtóvisszhang
A magyar sajtó is áradozott a férfi vízilabda bajnoki döntő harmadik meccséről, ahol bajnok lett az FTC.

Fantasztikus hangulat, elképesztő izgalmak, csodálatos szurkolótábor és a megállíthatatlan csapat! Mi így láttuk a Császár-Komjádi Sportuszodában az FTC-OSC bajnoki döntő harmadik felvonását május 22-én este, de kíváncsiak voltunk arra, hogy a helyszínen megjelent rengeteg újságíró, hogyan számolt be a történtekről. Szemezgettünk a magyar portálokon és összegyűjtöttünk néhány gondolatot.

A Ráúszás szerkesztője a következőképp jellemezte a szerda esti mérkőzést: „Minimum a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában kiosztott Oscar-díj járna annak, aki a Ferencváros-OSC döntő harmadik mérkőzésének scripjét írta, talán az év meccsét kaptuk az arcunkba.” A döntőről szóló cikkben megemlíti, hogy a két csapat már hatodszor találkozott a szezonban, de az OSC most játszott a legösszeszedettebben, a Fradi viszont fel tudott állni kétgólos hátrányból a negyedik negyedben.

A drámai fordulatok természetesen emelték a fináléról készült beszámolók hangulatát. Az ulloi129.hu „katartikus végjátékról” ír, az ötméterespárbajjal kapcsolatban pedig több helyen is párhuzamba hozzák az Olympiakosz Pireusz elleni Európai Szuperkupa döntőt, melyen az FTC-Telekom hasonló körülmények között hódította el a trófeát a Komjádiban, hiszen akkor is Kállay Márk lőtte be a győzelmet érő büntetőt, mely után megkezdődhetett az önfeledt ünneplés.

A Nemzeti Sport cikke épp ezzel a momentummal kezdődik: „Kállay Márk nézett, csak nézett maga elé-fölé, s közben hívta a társakat a vízbe. Unszolásra persze semmi szükség sem volt, az edző Varga Zsolt nagyjából másfél másodperc alatt kiosztott néhány pacsit, aztán játékosai-stábtagjai máris a vízbe gyűrték – ilyen idegbajos mérkőzés után kellett is az aranyérmes-hűs fürdőzés.” A legnagyobb magyar sportnapilap csütörtöki címlapján hirdette azt, hogy „Söpréssel lett bajnok a Fradi.”, utalva arra, hogy csapatunk nem kapott ki a döntőben és 3-0-ra nyerte meg a párharcot.

A VLV csokorba szedte a gólokat és lejegyezte a mérkőzés után készített interjúkat, míg a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján "Ünnep a Komjádiban: 23. alkalommal bajnok az FTC!" címmel jelent meg tudósítás a finálé harmadik, egyben utolsó meccséről.

Azok a portálok, melyek nem csak vízilabdára szakosodtak megemlítik azt a történelmi tettet is, hogy most először fordult elő, hogy ugyanabban az évben bajnok lett az FTC labdarúgó-, jégkorong- és vízilabdacsapata!

Cikkajánló

Újabb gólzápor a címvédőtől

Harmadik bajnokiját is magabiztosan nyerte meg az FTC-Telekom Waterpolo, melyben a fiatalok is...

Csak a gólarány lesz a kérdés?

Újabb hazai bajnoki vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára, amely a Tatabányát fogadja a Népligetben.

Marseille-ből kell hazahozni a Szuperkupát

Franciaországban szerezheti meg idei első trófeáját az FTC férfi vízilabdacsapata!

Aranydiplomát kaptak vízilabdacsapatunk tagjai

Klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán adta át az elismerést a Groupama Arénában egy vacsora keretében.

Lerohantuk az UVSE-t hét perc alatt

Szezonbeli második meccsén is nagyarányú győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata.

BL-győztesként térünk vissza a Népligetbe

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata szerdai győzelme után péntek este az UVSE-t fogadja a...

Remek szezonrajt a címvédőtől

Kiváló teljesítménnyel rukkolt el az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a bajnokság első fordulójában!

Újdonságok a szezonrajton

Szegeden kezdi a bajnoki szezont az FTC-Telekom Waterpolo férfi együttese, amely címvédőként száll vízbe.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most