2023. május 28.
Az ifi után serdülőcsapatunk is bajnok lett
2019 után ismét bajnoki címet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo a fiú serdülő korosztályban.

Az FTC-Telekom fiatal vízilabdázói megérezték a győzelem ízét, amihez már foggal-körömmel ragaszkodnak! Történt ugyanis két hete a Margitszigeten, hogy több serdülőkorú játékossal felálló ifjúsági csapatunk a favoritokat is legyőzve bajnoki címet nyert. Ezt követően többen a keretből a felnőttekkel is ünnepelhettek az OSC elleni fináléban a Kondorosi úton, hiszen az OB I alapszakaszában nem egyszer szerephez jutottak, így joggal kaptak aranyérmet a nyakukba. Ilyen élményekkel vágott neki a Nyéki Balázs vezette Fradi a pécsi nyolcasdöntőnek, ahol kezdésként könnyed 17-2-es sikert aratott a Vasas ellen, majd másnap a hazaiakkal szemben már nagyobb ellenállásba ütközött, ám Paján Viktor Bátor hajrában lőtt góljával 9-8-ra győzni tudott. Jöhetett a vasárnapi finálé a BVSC ellen.

A szezon eddigi 28 meccséből 26-ot megnyert az FTC, ugyanakkor két vereségét éppen a BVSC-től szenvedte el. A zuglóiak december elején 11-10-re nyertek a Szőnyi úton, míg áprilisban hazai medencében maradtunk alul 11-7 arányban.

A döntőben sokáig úgy tűnt, hogy most sem tudjuk megtörni a sárga-kékek győzelmi sorozatát, hiszen Nyéki Balázs legénysége futott az eredmény után, mindig csak válaszolni tudott a bekapott gólra, a vezetést nem tudta átvenni. 6-6 után azonban már nem folytatódott a sorminta, és Haverkampf Bence passzából Zeman Márton szerzett vezetést a harmadik negyed közepén. Az előny megszerzésének tudatában a lélektani fölény is hozzánk került, és  négy perccel a vége előtt már 10-7 volt a javunkra. Ezt pedig már nem tudta ledolgozni riválisunk, sőt még egyet rátettünk, így 11-7-re megnyertük a bajnoki döntőt. Az FTC tehát akkor tudta legyőzni a BVSC-t, amikor a leginkább kellett, a szezon utolsó mérkőzésén, amikor a trófea volt a tét.

Utánpótlásunk ezzel óriási tettet vitt véghez, hiszen az ifjúsági bajnoki cím elhódítása után, egy korosztállyal lejjebb a serdülők között is aranyéremmel zárt.

Ezt még tovább fokozhatjuk, hiszen a magyar vízilabda történetében ritkán fordul elő az, amire az FTC képes volt 2023-ban a férfi szakágban, vagyis hogy egy szezonon belül a felnőttek, az ifik és a serdülők között is legjobbnak bizonyuljon, emellett pedig a Komjádi Kupát is begyűjtse.

GRATULÁLUNK A JÁTÉKOSOKNAK ÉS A SZAKMAI STÁBNAK!

Ugyanebben a korosztályban a lányoknál Petrovics Mátyás csapata a Szentessel mérkőzött meg a bronzéremért az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban megrendezett nyolcasdöntő utolsó napján. A mieink ugyan 6-1-es hátrányban voltak, de sikerült egyenlíteni, ezzel pedig büntetőpárbajra menteni a csatát. Az idegek harcát azonban a vendégek bírták jobban, így 16-14-re megnyerték az összecsapást, ezzel a bronzot is. A Fradi így a negyedik helyen fejezte be a szezont. 

A MAGYAR BAJNOK FTC-TELEKOM FIÚ SERDÜLŐ CSAPATA

Játékosok: Bakulya Bence, Balla Ferenc Pál, Bella Csanád, Csőszi Balázs, Deák Gergő, Faragó Szabolcs, Farsang Aurél, Haverkampf Bence, Horváth Levente, Kaszán Erik, Kiss Bence, Kovács Mátyás, Losó Zsombor, Lugosi Csongor, Matthews Joseph, Paján Viktor Bátor, Pápai Márton, Simon Sebestyén Gergely, Szabó Gergely, Szalkai Zalán, Szöllősi Nándor, Tanka Bendegúz, Tóth Artúr, Varga Kean William, Varga-Pergel Krisztián, Zeman Márton

Vezetőedző: Nyéki Balázs, Segítői: Szűcs Levente, Felkai Mátyás

Cikkajánló

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin