2020. február 29.
Az utolsó másodpercben lett meg a győzelem
Veretlenül, ráadásul minden meccsét megnyerve lett első a bajnokság alapszakaszában az FTC-Telekom Waterpolo.

Egy díjátadó előzte meg az FTC-Szolnok bajnoki rangadót a Császár-Komjádi uszodában, ugyanis Varga Dénes most vehette át a világ legjobb vízilabdázójának járó elismerést, amit szakosztályunk vezetője, Madaras Norbert adott át neki. A Total Waterpolo nemzetközi szakportál világszavazásán a szakmai zsűri, az újságírók és a szurkolók a Fradi csapatkapitányát látták 2019 legjobbjának.

Dumi ezúttal is megmutatta, hogy nem véletlenül ítélték oda neki a rangos elismerést, hiszen öt gólig jutott a mérkőzésen, amely jóval izgalmasabb lett, mint azt az őszi 18-7-es szolnoki győzelmünk miatt is vártuk. A vendégek jóformán végig kézben tartották a meccset és a Fradinak folyamatosan futnia kellett az eredmény után. 6-6-ig mindig tudtunk egyenlíteni, aztán Szatmári Kristóf duplájával 8-6-ra elhúzott a Szolnok 10 perccel a vége előtt. Két ötméteressel azonban sikerült visszajönnünk, előbb Varga Dénes, majd Zalánki Gergő állt oda és nem hibázott sorsdöntő szituációban (8-8). Amikor viszont kicsit is úgy éreztük, hogy eljött a fordítás pillanata, akkor Jansik Dávid a harmadik negyed utolsó másodpercében megint a Dózsát juttatta előnyhöz (8-9).

A Szolnok remekül játszott ezen a napon szerb légiósai, Pijetlovic és Drasovic révén közel voltak a meglepetéshez, ám a mieink elképesztő lelki erőről tettek tanúbizonyságot ismételten. A kaotikus utolsó játékrész Vámos Márton hatalmas bombagóljával indult (9-9), ami azt jelentette, hogy hetedszer is egyenlítettünk! Mindössze pedig háromszor vezetett a Ferencváros, kétszer csapatkapitányunk góljával 1-0-nál és kicsivel több, mint másfél perccel a meccs vége előtt 10-9-nél. Ekkor Nagy Viktor kiállítása miatt a bekk, Jansik Dávidnak kellett a kapuba állnia, de klasszisunkat nem zavarta meg a vele farkasszemet néző mezőnyjátékos. A válogatott és a Szolnok elsőszámú kapusa egészen addig a meccs embere címre is joggal pályázhatott, mert többször is bravúrral védte próbálkozásainkat, melyeket sokszor már bent látott a szép számú hazai publikum. És hogy mikor vezettünk harmadszor a meccsen?! A legjobbkor!

Drasovic gólja után 10-10-nél mindkét csapat támadott egyet eredménytelenül az utolsó percben, majd egészen furcsa jelenet zajlódott le. Zalánki belőtte, ám dudaszó hallatszódott, így a gólt érvénytelenítették a játékvezetők, mert azt hitték időt kért Varga Zsolt. Hosszas tanakodás után nem sikerült megfejteni mi történt, így vezetőedzőnk kikérte azt az időt, majd csapatunknak maradt 6.7 másodperce, hogy értékesítse emberelőnyét. Vogel-Varga-Younger volt a labda útja, ausztrál játékosunk pedig a bal szélről, kicsit üresen maradva, bevágta a győztes gólt a kapufa segítségével 1! másodperccel a meccs vége előtt.

A címvédő ezzel 11-10-re megnyerte a meccset és vele együtt az alapszakasz csoportját is, amelyből hibátlanul, maximális pontszámmal lépett a középszakaszba.

A mérkőzés után a hazai oldalról Varga Zsolt és Varga Dénes, míg a szolnokiaktól Zivko Gocic és Jansik Dávid értékelt:

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 14. forduló, 2020.02.29. szombat

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO – SZOLNOKI DÓZSA 11–10 (1–2, 3–3, 4–4, 3–1)

Gólszerzőink: Varga 5, Younger 2, Vámos, Zalánki, Consantin-Bicari, Fountoulis 1-1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin