2020. február 29.
Az utolsó másodpercben lett meg a győzelem
Veretlenül, ráadásul minden meccsét megnyerve lett első a bajnokság alapszakaszában az FTC-Telekom Waterpolo.

Egy díjátadó előzte meg az FTC-Szolnok bajnoki rangadót a Császár-Komjádi uszodában, ugyanis Varga Dénes most vehette át a világ legjobb vízilabdázójának járó elismerést, amit szakosztályunk vezetője, Madaras Norbert adott át neki. A Total Waterpolo nemzetközi szakportál világszavazásán a szakmai zsűri, az újságírók és a szurkolók a Fradi csapatkapitányát látták 2019 legjobbjának.

Dumi ezúttal is megmutatta, hogy nem véletlenül ítélték oda neki a rangos elismerést, hiszen öt gólig jutott a mérkőzésen, amely jóval izgalmasabb lett, mint azt az őszi 18-7-es szolnoki győzelmünk miatt is vártuk. A vendégek jóformán végig kézben tartották a meccset és a Fradinak folyamatosan futnia kellett az eredmény után. 6-6-ig mindig tudtunk egyenlíteni, aztán Szatmári Kristóf duplájával 8-6-ra elhúzott a Szolnok 10 perccel a vége előtt. Két ötméteressel azonban sikerült visszajönnünk, előbb Varga Dénes, majd Zalánki Gergő állt oda és nem hibázott sorsdöntő szituációban (8-8). Amikor viszont kicsit is úgy éreztük, hogy eljött a fordítás pillanata, akkor Jansik Dávid a harmadik negyed utolsó másodpercében megint a Dózsát juttatta előnyhöz (8-9).

A Szolnok remekül játszott ezen a napon szerb légiósai, Pijetlovic és Drasovic révén közel voltak a meglepetéshez, ám a mieink elképesztő lelki erőről tettek tanúbizonyságot ismételten. A kaotikus utolsó játékrész Vámos Márton hatalmas bombagóljával indult (9-9), ami azt jelentette, hogy hetedszer is egyenlítettünk! Mindössze pedig háromszor vezetett a Ferencváros, kétszer csapatkapitányunk góljával 1-0-nál és kicsivel több, mint másfél perccel a meccs vége előtt 10-9-nél. Ekkor Nagy Viktor kiállítása miatt a bekk, Jansik Dávidnak kellett a kapuba állnia, de klasszisunkat nem zavarta meg a vele farkasszemet néző mezőnyjátékos. A válogatott és a Szolnok elsőszámú kapusa egészen addig a meccs embere címre is joggal pályázhatott, mert többször is bravúrral védte próbálkozásainkat, melyeket sokszor már bent látott a szép számú hazai publikum. És hogy mikor vezettünk harmadszor a meccsen?! A legjobbkor!

Drasovic gólja után 10-10-nél mindkét csapat támadott egyet eredménytelenül az utolsó percben, majd egészen furcsa jelenet zajlódott le. Zalánki belőtte, ám dudaszó hallatszódott, így a gólt érvénytelenítették a játékvezetők, mert azt hitték időt kért Varga Zsolt. Hosszas tanakodás után nem sikerült megfejteni mi történt, így vezetőedzőnk kikérte azt az időt, majd csapatunknak maradt 6.7 másodperce, hogy értékesítse emberelőnyét. Vogel-Varga-Younger volt a labda útja, ausztrál játékosunk pedig a bal szélről, kicsit üresen maradva, bevágta a győztes gólt a kapufa segítségével 1! másodperccel a meccs vége előtt.

A címvédő ezzel 11-10-re megnyerte a meccset és vele együtt az alapszakasz csoportját is, amelyből hibátlanul, maximális pontszámmal lépett a középszakaszba.

A mérkőzés után a hazai oldalról Varga Zsolt és Varga Dénes, míg a szolnokiaktól Zivko Gocic és Jansik Dávid értékelt:

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 14. forduló, 2020.02.29. szombat

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO – SZOLNOKI DÓZSA 11–10 (1–2, 3–3, 4–4, 3–1)

Gólszerzőink: Varga 5, Younger 2, Vámos, Zalánki, Consantin-Bicari, Fountoulis 1-1

Cikkajánló

Kisfilm a Fradiról, amely a világ legjobb csapata lett!

A verhetetlen ferencvárosi vízilabdázók előző évének feledhetetlen menetelése – VIDEÓ!

A jövő évre halasztották az olimpiát

A NOB bejelentette: a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Verhetetlen vízilabdázóink története a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban férfi pólócsapatunk elképesztő évét idézzük fel.

RENDKÍVÜLI DÖNTÉS!

A Magyar Vízilabda Szövetség a versenysorozatok felfüggesztéséről döntött a koronavírus miatt!

Első a biztonság, bajnoki zárt kapuk mögött

Az FTC-nek az emberek élete és egészsége az első! Zárt kapu a következő hazai vízilabda mérkőzéseken.

Tízgólos győzelemmel kezdtük a középszakaszt

Újra nyert és már 15 meccse tart az FTC-Telekom Waterpolo győzelmi sorozata a bajnoki szezonban.

Az élről kezdhetjük a középszakaszt

Összegeztük a bajnokság alapszakaszának legfontosabb statisztikáit az FTC-Telekom Waterpolo szemszögéből.

Hét példakép írta be a nevét klubunk történelmébe

Európa-bajnok vízilabdázóink is felkerültek a dicsőségek táblájára – VIDEÓ.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most