2024. május 21.
BAJNOK AZ FTC! - Sorozatban harmadszor
Az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata kettős győzelemmel nyerte meg a Vasas elleni döntőt.

A Fradi a címvédésért, a Vasas az életben maradásért ugrott vízbe kedd este a Hajósban, ahová a döntőhöz méltó nagyszámú közönség látogatott ki. A meccset az angyalföldiek nyitották góllal, de később kiderült, ekkor vezettek utoljára a teljes mérkőzésen, Molnár Erik és Jansik Szilárd révén gyorsan fordítottunk. Ezt még kiegyenlítették a hazaiak, de ekkor ismét magasabb fokozatba kapcsoltunk, és 4-3 után három légiósunk, Mandics, Argiropulosz és Di Somma remeklésével elléptünk néggyel (3-7). A Fradi abszolút kontrolállta a meccset és végig úgy diktálta a tempót, ahogyan azt előzetesen szerette volna. A Vasas egy ideig még tartotta a 3-4 gólos különbséget, de látótávolságba nem tudott kerülni. Még eggyel közelebb zárkózott ellenfelünk (4-7), de egy csodás összejáték után Nagy Ákos passzából görög klasszisunk talált ismét a kapuba (4-8). Jött egy újabb gólváltás, a hazaiak találata után egy gyors támadásból Varga Dénes tálalt Jansik Szilárd elé, aki gyönyörűen emelte át Lévai fölött a labdát (5-9). Az első meccshez képest szépen potyogtak a gólok, a második negyedben összesen tizenháromszor ünnepelhettek találatot a szurkolók, a nagyszünet előtt néhány másodperccel pedig Dusan Mandics jelezte – ha még valaki kételkedett volna benne –, hogy ezen az estén sem lehet megszorítani a zöld-fehéreket (7-11).

Innen indult a mérkőzés második fele, amit egy tankönyvbe illő emberelőnyös góllal nyitottunk, a végén Argiropulosz volt eredményes, már harmadszor (7-12). Di Somma is nagyon elemében volt, Vogel Soma védése után olasz világbajnokunk megúszott és egy az egyben kíméletlenül bevágta a labdát a hálóba (9-14), megszerezve ezzel saját maga negyedik, csapata tizennegyedik gólját. A többiek sem akartak lemaradni és a harmadik negyedben még Varga Dénes, Jansik és Mandics is bevette a Vasas kapuját, így már 17-11 volt az állás a javunkra. Ezután már tényleg csak az volt a kérdés, hol áll meg a Fradi, amely örömjátékot játszva lőtte a szebbnél szebb gólokat. Csapatkapitányunk nagyon belejött és egészen öt találatig jutott, vezérletével pedig 21-14-re győzött az FTC a Vasas ellen.

A döntő első meccsén aratott 13-7-es siker után tehát a párharc második felvonását is rendkívül magabiztos játékkal nyerték meg a zöld-fehérek, így a Ferencváros 2022 és 2023 után idén is magyar bajnoki címet ünnepelhet és duplázott, vagyis egy szezonon belül a Magyar Kupában és a bajnokságban is aranyérmet szerzett.

HIBÁTLAN TELJESÍTMÉNNYEL BAJNOK AZ FTC-TELEKOM 

Ráadásul óriási tettet vitt véghez a mostani Fradi, legutóbb ugyanis 41 éve volt példa arra, hogy egy csapat veretlenül, minden meccsét megnyerve legyen magyar bajnok. 1983-ban a Faragó-féle Vasast nem tudta senki megfogni, most pedig Nyéki Balázs együttese mutatott be elképesztő dominanciát és ünnepelhet 100%-os mérleggel.

KÉT MÁSIK REKORDOT IS BEÁLLÍTOTTUNK!

A Ferencváros férfi vízilabdacsapatának ez összességében már a 26. bajnoki címe, amivel beérte az örökranglistát hosszú évek óta vezető UTE-t. Mindemellett olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszisunk, Varga Dénes is felért a csúcsra a játékosok között, hiszen pályafutása 12. magyar bajnoki aranyérmét ünnepelheti, ezzel pedig holtversenyben az élre állt a listát 1942 óta vezető újpesti legenda, Bozsi Mihály mellé. Dumi az FTC-vel ötszörös, a Vasassal négyszeres, a Szolnokkal pedig háromszoros bajnok, de a Primorje Rijekával is nyert egy horvát ligát. 

GRATULÁLUNK A CSAPATNAK ÉS A SZAKMAI STÁBNAK!

Játékosok: Sztilianosz Argiropulosz-Kanakakisz, Luca Damonte, Edoardo Di Somma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Dusan Mandics, Danyiil Merkulov, Molnár Erik, Nagy Ádám, Nagy Ákos, Német Toni, Pohl Zoltán, Szabó Bence, Szakonyi Dániel, Varga Dénes, Vigvári Vendel, Vogel Soma

Utánpótlás játékosok: Balla Ferenc Pál, Haverkampf Bence, Horváth Levente, Lugosi Csongor, Paján Viktor Bátor, Pápai Márton, Simon Sebestyén Gergely, Varga Vince Dániel, Zeman Márton

Vezetőedző: Nyéki Balázs, másodedző: Korényi Balázs, kapusedző: Gárdonyi András, csapatmenedzser: Katona Norbert

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Döntő 2. mérkőzés, 2024. május 21., kedd 18:15

Budapest, Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda (50m-es medence)

VASAS PLAKET – FTC-TELEKOM WATERPOLO 14-21 (2-3, 5-8, 4-6, 3-4)

Gólszerzőink: Varga D. 5, Di Somma 4, Argiropulosz 3, Mandics 3, Jansik 3, Vigvári 2, Molnár 1

A két győzelemig tartó párharc végeredménye 2-0 az FTC-nek.

Cikkajánló

Köszönjük, Dumi!

Az olimpia után nem folytatja magyarországi karrierjét, és nem játszik többet az FTC-ben Varga Dénes.

Visszatért az FTC-be Vámos és Manhercz

Egy spanyol és két magyar világbajnokot is igazolt férfi pólócsapatunk, a hölgyeknél görög klasszis érkezik.

BL-győztes aranyszavak

A főszereplők ünneplés közben nyilatkoztak a FradiMédia stábjának a fantasztikus BL-győzelem után – VIDEÓ!

Bajnokok Ligája-győztes az FTC!

2019 után nyerte meg a BL-t az FTC-Telekom, amely letaszította a trónról a háromszoros címvédő Pro Reccót.

Jön a Pro Recco-Fradi álomdöntő a BL-ben

A háromszoros címvédő olaszokat kell legyőznie az FTC-nek, hogy 2019 után ismét megnyerje a Bajnokok Ligáját.

„Ezért küzdöttünk, hogy idáig eljussunk”

Jansik Szilárdot kérdeztük férfi pólósaink BL-döntője előtt - VIDEÓ!

"Ez a csapat, ezekkel a srácokkal mindenre képes!"

A főszereplők nyilatkoztak a FradiMédiának pólósaink győztes BL-elődöntője után - VIDEÓ!

Bajnokok Ligája-döntős az FTC!

Büntetőpárbaj után győzött 18-17-re az FTC-Telekom Waterpolo a Novi Beograd ellen a BL elődöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin