2019. június 15.
Bajnokok a serdülő pólósaink is!
Ledolgozta hátrányát, majd ötméteresekkel nyerte meg a bajnokságot az FTC fiú serdülő csapata!

A pénteki 12-9-es vereség után nagyon nehéz helyzetben volt az FTC-Telekom fiú serdülő csapata, hiszen a margitszigeti visszavágón négygólos győzelemre lett volna szükség a bajnoki címhez. Nem kezdtük jól a döntő második meccsét, ám két és fél perc után sikerült fordítanunk Spitz Márk találatával (2-3), a negyed végén azonban egyenlített a KSI 3-3-ra.

Az odavágón a második játékrész volt a meccs kritikus pontja, ugyanis ellenfelünk akkor 4-1-re nyert és azt az előnyt meg is tartotta a végéig. Sajnos ezúttal sem bírtuk a második nyolc percet, bár most 3-1 lett, összességében pedig 6-4-es állást mutatott az eredményjelző, de ez azt jelentette, hogy már 6 gól kellett az aranyéremhez a Ferencvárostól, úgy hogy eközben egyet sem kap.

A felét össze is hozták a fiúk a nagyszünet után! Két Várkonyi-góllal kezdtük a harmadik negyedet, amivel sikerült egyenlíteni 6-6-ra. Sőt, a KSI hibáját követően ötmétereshez jutottunk, amit Várkonyi értékesített, így 3-2 után ismét átvettük a vezetést 7-6-ra. Felcsillant a remény, a mieink pedig elkapták a fonalat és érezték, hogy ez az a pillanat, amikor meg lehet fogni a KSI-t.

Az FTC edzője, Nyéki Balázs tovább hergelte játékosait, majd ezek után jöhetett a bajnokság utolsó nyolc perce. Gál Sándor remek góljával már 8-6 volt nekünk, így már csak egy találat volt összesítésben a hátrányunk. Csapatunk elképesztően védekezett! A blokkok a helyén voltak, de ha el is lőtték mellette a labdát, akkor Gyapjas Brendon hárította azt, míg elől a végig vezérként irányító Várkonyi már az ötödik találatát lőtte, amivel egyenlítettünk összesítésben. 4-6-os hátrány után egész egyszerűen állva hagytuk a KSI-t és 9-6-ra fordítottunk, mindeközben 17 percig nem tudták bevenni a kapunkat. Már csak egy gól hiányzott, de ezt nem sikerült begyötörni, így ötméterespárbajban dőlt el az aranyérem sorsa. Nyéki Balázsnak ez már a negyedik volt a szezonban, hiszen a felnőtt csapat másodedzőjeként az Európai Szuperkupában, a bajnokságban, majd a Bajnokok Ligájában is így nyert. Az ő személye tehát jó ómen volt, ráadásul ott állt a margitszigeti Széchy Tamás uszoda végében a magyar válogatott tagjaként a fél nagy Fradi. Vogel Soma, Sedlmayer Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Mezei Tamás, Német Toni és Jansik Szilárd, illetve a szakosztályvezető Madaras Norbert.

Jöhettek a büntetők, melyet úgy szurkolt végig a helyszínre kilátogató Fradi-tábor, hogy név szerint buzdította a lövő játékosunkat, KSI ötméteresnél pedig kapusunkat Gyapjas Brendont éltették.

Az első sorozatban mindkét fél betalált (nálunk Nyíri Balázs), míg a másodikban hibázott a KSI, Várkonyi viszont belőtte. (1-2). A harmadik sorozatban ismét értékesítette mindkét oldal a büntetőt (2-3, a Fradi részéről Szabó Bence), ám a negyedikben kihagyta mindkét fél. Az ötödik kört góllal kezdte a KSI (3-3), ezek után viszont Vass Benedek kezében volt a lehetőség, hogy megnyerje a meccset és az aranyat a Ferencvárosnak. Játékosunk nem is hibázott, így egy fantasztikus feltámadás után bajnok lett az U17-es korosztály!!!

A kupát az a Böröczky Marcell emelhette fel, akinek a döntő első meccsén kiment a válla és mentő vitte el, de a visszavágón ott volt a csapat mögött a kispadon. Szerették volna őt is belökni a társak a vízbe, hogy együtt ünnepeljen velük, ám nem akart beugrani, a kupát viszont felemeltették vele! Csodás pillanat volt. -(Videó hamarosan)

BENU Fiú Serdülő Országos Bajnokság

Döntő, 2. mérkőzés, 2019.06.15., szombat

Margitsziget, Széchy Tamás uszoda

KSI – FTC-Telekom Waterpolo 6-9 (3-3, 3-1, 0-3, 0-2), ötméteresekkel 9-13

Gólszerzőink: Várkonyi 6, Vass 2, Szabó 2, Spitz, Gál, Nyíri 1-1

 

Az FTC-Telekom Waterpolo bajnok fiú serdülő csapata:

Játékosok: Bakos Bence, Böröczky Marcell, Dér Zoltán Antal, Felkai Mátyás László, Gál Sándor, Gulyás-Oldal Ábel, Gyapjas Brendon, Hlogyik Szabolcs Bence, Klár Gergely, Kiss László Milán, Madarász Gábor, Nyíri Balázs, Pipek Olivér, Sipos Bendegúz, Solymosi Péter, Spitz Márk, Szabó Bence, Vass Benedek Márk, Varga Bence Bendegúz, Várkonyi Ádám, Zetkó Szabolcs

Vezetőedző: Nyéki Balázs

Segítője: Varga Dániel

Cikkajánló

Varga Zsolt: „A trófeákért újra meg kell harcolni!”

Férfi pólósaink zsinórban a 9. trófeát nyerték, az MK-döntő után vezetőedzőnk és kapitányunk értékelt – VIDEÓ!

Fantasztikus feltámadással a Fradié a Magyar Kupa!

Varga Zsolt csapata elképesztő izgalmak után 8-7-re legyőzte az OSC-t a döntőben, így megvédte címét.

Jöhet az álomdöntő a Magyar Kupában

FTC-OSC finálét rendeznek a férfi vízilabda Magyar Kupában vasárnap délután a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Bejutottunk a kupadöntőbe!

Magabiztos játékkal nyert az elődöntőben FTC-Telekom, amely vasárnap megvédheti Magyar Kupa-címét.

Két kupáért küzdünk hétvégén

Az FTC-Telekom Waterpolo női és férfi csapatáért is szurkolhatunk a Magyar Kupa négyes döntőjében.

Célba értek a Mikuláscsomagok!

Az FTC-Telekom vízilabdázóinak és szurkolóinak idén is sikerült mosolyt csalniuk néhány gyermek arcára.

Szenzációs produkció a Fradi pólósaitól

Kilencgólos győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo a BL-csoport egyik legerősebb csapatával szemben!

Madaras 40 – „Most a legjobb helyen vagyok!”

Különleges múltidézés a negyvenéves legendás 3-assal pályafutásról, olimpiáról, családról, a Fradiról – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most