2019. december 7.
Bejutottunk a kupadöntőbe!
Magabiztos játékkal nyert az elődöntőben FTC-Telekom, amely vasárnap megvédheti Magyar Kupa-címét.

Előzetesen nehéz lett volna megmondani, hogy milyen meccsre számíthatunk az FTC-Szolnok Magyar Kupa elődöntőben, ugyanis néhány hete Varga Zsolt csúcsrajáratott együttese 18-7-re legyőzte a Dózsát saját otthonában. Akkor a Zsivko Gocic csapata nagyon rossz napot fogott ki és egyszer sem tudott vezetni, most viszont megvolt az esélye arra, hogy megszerezze az első gólt, ám Bátori Bence kapufára lőtte az első támadásból megítélt büntetőt. A Fradi ezt kihasználva gyorsan berámolt kettőt Nagy Viktornak. Giannis Fountoulis és Varga Dénes két szép találatának köszönhetően 2-0-s előnyre tettünk szert három perc elteltével. A két csapat novemberi bajnokiján 5-1-es első negyedet produkáltunk. Nos, azt a rajtot most sikerült felülmúlni egy 5-0-val, hiszen a hátralévő időben Fountoulis és Vámos Márton ötméteresből volt eredményes, míg Zalánki Gergő hatalmas bombával köszönt be korábbi együttesének (5-0).

Az ominózus bajnokin ellenállhatatlanul játszott a Ferencváros és a meccs feléhez közeledve úgy tűnt, hogy arra a produkcióra még egy lapáttal rá tud tenni a címvédő, amely 7-0-ra is vezetett. Az első negyed két ötméterese után újabb két büntetőt ítéltek meg a javunkra, amit Jansik Szilád és Varga Dénes is kíméletlenül bevágott (7-0). A Dózsa gólcsendjét korábbi játékosunk, Dőry Farkas törte meg a játékrész végén (7-1), de erre Vámos Márton akkora góllal válaszolt, hogy a Fradi kispadján helyet foglalók is fogták a fejüket (8-1).

A fordulás után Vogel Soma gyönyörű védést mutatott be, ami már a nyolcadik volt kilenc lövésből. Ez 89%-os védési hatékonyság, ami után vezetőedzőnk meg is köszönte neki aznapi munkáját és Gárdonyi Andrást küldte a helyére. Elől ifistánk, Nyíri Balázs adott remek keresztpasszt Német Toninak, aki a kapu torkából már nem hibázott (9-1). A következő hat percben egyszerűen nem tudtunk egy támadást se végigvinni, mert a játékvezetők folyamatosan kontrákat ítéltek centereink ellen. A Szolnok képes volt a maga javára billenteni a meccs alakulását és zsinórban négy gólt is szerzett, amivel 9-1-ről 9-5-re alakította az állást a harmadik negyed végére.

Sajnos, a negyedik játékrész is szolnoki góllal kezdődött, 9-6-nál pedig nagyon nagy szükségünk volt arra, hogy megtörjük a lendületüket. Jött is Varga Dénes, aki büntetőből volt eredményes (10-6). Öt és fél perccel a vége előtt Nagy Viktor cserés kiállítást kapott, a Dózsa pedig nem tudta rendezni a sorokat kapusuk nélkül, Fountoulis pedig az üres kapuba passzolt (11-6). A kezdeti bizonytalanság után Gárdonyi is elkapta a fonalat, támadásban pedig újra elővettük jobbik énünket. Ugyan most nem arattunk 11 gólos sikert, de ezúttal is végig kézben tartottuk a mérkőzést és 13-8-ra legyőztük a Szolnokot a kupa elődöntőjében. Az FTC-Telekom ezzel bejutott a vasárnapi döntőbe, melyet 16 órától rendeznek a Komjádiban. Jegyet az eventim oldalán vásárolhatnak a fináléra ITT, míg a televízióban a Duna World-ön lehet élőben követni az aranyéremért zajló csatát.

Frissítés: A másik ágon OSC-Miskolc meccset rendeztek, ahol az újbudaiak 11-9-re nyerni tudtak, és kvalifikálták magukat a Fradi elleni döntőbe. 

BENU FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ

Budapest, Császár Komjádi Sportuszoda

Elődöntő, december 7., szombat

FTC-Telekom – Szolnoki Dózsa 13-8 (5-0, 3-1, 1-4, 4-3)

Gólszerzőink: Fountoulis 3, Varga 3, Vámos 2, Jansik 2, Német 2, Zalánki 1

Cikkajánló

Fradi-OSC már az elődöntő jegyében

A Vasas legyőzése után alig két nappal folytatódik az erőltetett menet az FTC férfi vízilabdacsapatának.

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin