2023. május 31.
BL FINAL8: Le kell győznünk a címvédőt!
Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata az olasz Pro Recco ellen küzd a továbbjutásért a negyeddöntőben.

A keddi utazás fáradalmait kipihenve keltünk a Bajnokok Ligája nyolcasdöntő első meccsnapján. Varga Zsolt tanítványai reggeli után a belgrádi uszoda felé vették az irányt, ahol az ilyenkor szokásos átmozgató edzésen vettek részt. A szabadprogramban alapos nyújtás, rövid úszás, passzolás és lövés szerepelt, de fürkésző szemünket néha-néha a medence másik oldalára vetettük, hiszen ott edzett ma esti ellenfelünk is. A tegnap még érzékelhető feszültségünk mostanra abszolút elillant, így a mindig magabiztos Pro Recco világklasszisai azt figyelhették meg a Fradi játékosain, hogy mosolygósan készülnek a negyeddöntőre.

- Az a feszültségi szint megvan, ami kell egy ilyen nyolcasdöntőhöz – kezdte kapitányunk, Varga Dénes a csapat állapotát firtató kérdésünkre. - Azt mondjuk látni kell, hogy a legutóbbi szezonok negyeddöntőit nézve most találkozunk a legnehezebb ellenféllel, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel jöttünk ide. Kifejezetten készültünk arra, hogy hogyan lehetne a Recco játékát megtörni és eredményesen támadni ellenük, illetve a védekezésbe mindent bele kell tennünk, amink van. Nincs olyan pontja ennek a csapatnak, ahol azt lehetne mondani, hogy kifejezetten gyengék, vagy van egy lyuk – mondta olimpiai bajnokunk.

A közelmúlt eredményei a világválogatottnak is beillő olaszoknak kedveznek, hiszen a közelmúltban szinte minden találkozásunk alkalmával a Pro Recco jöhetett ki győztesen a medencéből. Elég csak visszatekinteni a tavalyi Final8-re, ahol 10-7-re győztek le minket az elődöntőben, és végül megnyerték a trófeát. Az utóbbi hetek formajavulása és stabil védekezés ugyanakkor bíztató lehet számunkra. A BL-csoportkörben egy olasz csapat ellen már bizonyítottunk magunknak is, hogy képesek vagyunk szinte tökéletes védekezést bemutatni, ugyanis a Komjádiban a Brescia ellen 7-1-re is vezettünk a meccs második felében, végül pedig 10-6-ra nyertünk. Az olasz bajnoki ezüstérmessel egyébként kedd este közösen gyakoroltunk a negyeddöntőre, szimulálva ezzel az olaszok elleni védekezést. A mérkőzést megelőzően még lesz egy csapatmegbeszélés, ahol Varga Zsolt újabb motivációs beszéddel készül, bár vezetőedzőnk múlt heti gondolatai még most is élénken élnek a játékosok fejében.

- Nagyon jó volt, nehezen is tudtam elaludni tőle aznap. Látjuk, tudjuk, érezzük azt, hogy mi kell ehhez a meccshez. Még valószínűleg lesz egy kör, ami újra feldob minket, illetve nekem is van mondanivalóm a csapatnak, úgyhogy abban bízom, hogy ez elég lehet. – nyilatkozta Varga Dénes.

A Pro Recco - FTC-Telekom Bajnokok Ligája-negyeddöntő ma este 20 órakor kezdődik és a Duna World csatornán, valamint az m4sport.hu oldalon lehet élőben követni.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Negyeddöntő – Belgrád, 2023. május 31. 20:00

PRO RECCO – FTC-TELEKOM

A negyeddöntők párosításai:

Barceloneta (spanyol) – Jug Dubrovnik (horvát)

Novi Beograd (szerb) – Olympiakosz Pireusz (görög)

a másik ágon

Brescia (olasz) – Vouliagmeni (görög)

Pro Recco (olasz)  - FTC (magyar)

Cikkajánló

Fradi-OSC már az elődöntő jegyében

A Vasas legyőzése után alig két nappal folytatódik az erőltetett menet az FTC férfi vízilabdacsapatának.

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin