2023. május 18.
Címvédés! Bajnok az FTC-Telekom Waterpolo!
Férfi pólócsapatunk 25. alkalommal szerezte meg a magyar bajnoki címet, miután 8-6-ra legyőzte az OSC-t.

Napra pontosan egy éve, 2022. május 18-án bajnoki címet ünnepelhetett az FTC, ráadásul ugyanitt a Nyéki Imre uszodában, ahol nagyon magabiztosan nyert Varga Zsolt csapata 15-7-re az OSC ellen. Akkor úgy érkeztünk a döntő második mérkőzésére, hogy a Komjádiban hatalmas fölényben játszva győztük le riválisunkat 18-9-re. Ezúttal viszont „csak” Luca Damonte utolsó pillanatban lőtt góljával húztuk be a párharc első felvonását 9-8 után, ez pedig roppant szoros csatát ígért a Kondorosi úton.

Teltház fogadta a csapatokat és a lelátó fele zöld-fehérben úszott. Ahogy a keddi ütközeten, így most is fel volt adva a lecke a csapatoknak, hogy feltörjék egymás védelmét. Szűk három perc után Vigvári Vendel eresztett meg egy löketet, és csak onnan lehetett tudni, hogy a középre tartó labda áthaladt a gólvonalon, hogy a Fradi-tábor - akik tisztán látták a gólt - óriási üvöltésben nem tört ki. Immár Fradi-vezetéssel ment tovább a döntő, Vogel Soma pedig első védésénél a padon ülő társai felé kiabált ki, motiválva ezzel őket is, szurkolóink pedig már skandálták is kiváló hálóőrünk nevét. Ennek köszönhetően tovább folytatta a remek formáját és nem volt olyan labda, amit ne fogott volna meg, ezzel tanácstalanná téve a hazaiakat.

Jansik Szilárdék örülnek a gólnak

Angyal Dániel viszont 12 perc játék után megszerezte az újbudaiak egyenlítő találatát emberelőnyből, de a túloldalon már Fekete Gergő jelentkezett, majd kapta a labdát, ami a hálóban végezte (1-2). Az eddig egyetlen veszélyes fehér sapkás játékosra azonban nem találtuk még meg az ellenszert, így Angyal másodjára is kiegyenlített. Nagy Ádám már többször az OSC játékosok rémálmaiban köszönhetett vissza az utóbbi időben, játékosunk pedig bizonyította ennek megalapozottságát és Lévai Kristófnak fej fölé lőtt egy nagyon szép gólt (2-3).

Argiropulosz-Kanakakisz 3 gólt vállalt

Több szempontból is jól alakult a harmadik játékrész eleje. Csacsovszky Eriket végleg cserével kiállították, így nagyban megfogyatkoztak Varga Dániel lehetőségei, ráadásul büntetőhöz jutottunk, amit Argiropulosz-Kanakakisz hatalmas magabiztossággal értékesített, ezzel két góllal ellépve riválisunktól (2-4). Ellenfelünk feladta a külső lövéseket, hiszen azok kivétel nélkül elakadtak, vagy a blokkokban, vagy Vogel állította meg azokat, így megpróbálták kijátszani a védelmünket, ami sajnos be is jött, de Argiropulosz-Kanakakisz gondoskodott arról, hogy újra közte 2 legyen az előnyünk (3-5). Sőt, 1 perccel a vége előtt Jansik Szilárdnak sikerült betuszkolnia a labdát a kapufától és már három volt az előnyünk a bajnoki döntőben. Az uszoda zöldebbik része pedig már extázisban volt.

Dupla OSC ötméteressel indult az utolsó negyed- Előbb Manhercz kihagyta, kapufára lőtte, majd az újabb megítélt büntetőt Vigvári Vince vágta a bal felső sarokba. Az ellentámadásunkat nem sikerült lövéssel befejezni, de hátul Varga Dénes blokkal javított. Az újabb akciónk végén Német Toni harcolt ki ötöst, Argiropulosz-Kanakakisz ezúttal sem kegyelmezett (4-7). Görög hősünk már három gólnál járt ekkor. Salamon faragott ezután a különbségen. Vogel Soma hatalmas, kapufával közös védése nyugtatta meg a csapatot 3 és fél perccel a vége előtt, s a túl oldalon ráadásul jött nekünk egy ötöst – közben pirossal Manherczet és a stábból Kósz Zoltánt is elveszítette az OSC. Fekete Gergő büntetett (5-8). Parádés, ám nem tudatos védést tett hozzá a sikerhez Vogel Soma a kapuban, aki fejjel védett egy lövést, majd fogott egy ötöst is. Válogatott kapusunk a döntő második meccsén is kiválóan védett. Tóth Márton ugyan még faragot a differencián az utolsó perchez közeledve, de a győzelem és a bajnoki címünk már nem forgott reális veszélyben. Argiropulosz kiállítása után Vogel Soma hárítása zárta le a meccset.

A zöld-fehérek így zsinórban 11. OSC elleni rangadójukon is veretlenek maradtak, ami azt jelenti, hogy bár sokszor nagyon közel voltak hozzá, összességében kijelenthető, hogy legnagyobb riválisunk két éve nem tudott minket legyőzni. A végeredmény most 8-6 lett, ezzel pedig megnyertük a döntő párharcának második mérkőzését is.

2023 MAGYAR BAJNOKA AZ FTC!!!

Férfi vízilabdacsapatunk története 25. bajnoki címét ünnepelheti, ezzel pedig már csak egy sikerre van az örökranglistát vezető Újpesttől. Varga Zsolt együttese ráadásul sorozatban a második szezonjában is duplázott, azaz egy idényen belül megnyerte a Magyar Kupát és a bajnokságot is.

Varga Zsolt, a győztes hadvezér


GRATULÁLUNK A JÁTÉKOSOKNAK ÉS A SZAKMAI STÁBNAK!

AZ FTC-TELEKOM WATERPOLO BAJNOKCSAPATA:

Játékosok: Luca Damonte, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Danyiil Merkulov, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sztilianosz Argiropulosz-Kanakakisz, Szakonyi Dániel, Nemanja Ubovics, Vadovics Viktor, Varga Bence Bendegúz, Varga Dénes, Vigvári Vendel, Vogel Soma      

Utánpótlás játékosok, akik szerepeltek a felnőtt ob I-ben: Balla Ferenc Pál, Haverkampf Bence, Lugosi Csongor, Paján Viktor Bátor, Sipos Bendegúz , Szőke Benedek, Varga Vince Dániel, Zeman Márton    

Vezetőedző: Varga Zsolt, másodedző: Nyéki Balázs, csapatmenedzser: Katona Norbert

Bajnokcsapat!

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I 

Döntő, 2. mérkőzés

GENESYS OSC-ÚJBUDA–FTC-TELEKOM WATERPOLO 6-8 (0-1, 2-2, 1-3, 3-2)

A Fradi gólszerzői: Argiropulosz-Kanakakisz 3, Fekete 2, Vigvári Ve., Jansik, Nagy Á. 1-1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin