2023. december 15.
Csúcsrangadók várnak ránk a BL-ben
Három bivalyerős ellenfelet kapott a pénteki Bajnokok Ligája-sorsoláson az FTC férfi vízilabdacsapata.

Nagy izgalommal vártuk a férfi vízilabda Bajnokok Ligája sorsolását, hiszen az első kör végén már tudni lehetett, hogy bárhogy is alakul, halálcsoportba kerülünk. A továbbjutó nyolc csapatot két kalapba osztották be, ennek megfelelően az FTC-Telekom Waterpolo csoportgyőztesként az elsőben kapott helyett a Pro Recco, a Barceloneta és a Novi Beograd társaságában, ahonnan egy ellenfelet sorsoltak ki nekünk. A második kalapot az Olympiakosz, a Brescia, a Marseille és a Jadran Split alkották. A szabályok szerint az azonos csoportból érkezők nem kerülhettek egy négyesbe, így a horvát együttest már nem kaphattuk vissza, így kettő csapat jutott nekünk a görög-olasz-francia trióból. Ezek után a péntek délelőtti sorsoláson az alábbi negyedöntős csoportokat húzták ki:

A-CSOPORT: Novi Beograd, Pro Recco, Jadran Split, Marseille

B-CSOPORT: Barceloneta, FTC, Brescia, Olympiakosz

Mindkét csoportból az első két helyezett jut be a BL négyes döntőjébe.

„EZ A TOP-VÍZILABDA LESZ”

„Mind a három lehetséges csoport-beosztásban volt jó és rossz oldal, illetve nehéz és valamivel gyengébb csapatok. Összességében azért azt mondanám, hogy ez lett az erősebb csoport – kezdte Nyéki Balázs a sorsolást követően. - Örülök, hogy ilyen megmérettetésekben lesz részünk, és ugyan messze van még, de várom már nagyon, hogy ilyen minőséget képviselő csapatokkal küzdjünk, mert mindig ezek a rangadók adják a sava-borsát a vízilabdának. A Bresciát mindig megkapjuk a BL különböző fázisában, szinte már várható volt, hogy velük fogunk találkozni. Az Olympiakoszról tudjuk, hogy erősek, hiszen a Pro Reccótól is csupán egy góllal kaptak ki mindkét meccsükön, úgy, hogy akár mindkét alkalommal nyerhettek volna a címvédő ellen. A Barceloneta pedig hibátlan teljesítménnyel lett első csoportjában, ami egyáltalán nem volt könnyű. Ez abszolút a top-vízilabda lesz, amely akár egy FinalFournak is beillik a Recco kivételével. Kíváncsi leszek arra, hogy a világbajnokság után hogyan tudunk visszajönni, és két hétre rá hogyan tudunk jóformán sorsdöntő, fináléba illő mérkőzést vívni az Olympiakosszal. Kicsit olyan lesz, mint amikor idén nyáron a fukuokai vb után két-három hétre már a Magyar Kupa négyedöntőjében kellett játszanunk. Ha meg tudnánk nyerni az első meccset, és utána Brescában is sikert érnénk el, akkor nagy lépést tennénk a továbbjutás felé. A sorsolás után azonnal elkezdtük szervezni a lehetőséget, hogy kivel tudnánk edzőmeccsen gyakorolni, hiszen csak úgy lehet felkészülni, ha olyan minőségű kétkapukat vívunk, amivel fel tudjuk venni azt a sebességet, ami a Bajnokok Ligájához szükséges” – nyilatkozta az FTC vezetőedzője.

ITTHON KEZDJÜK ÉS ZÁRJUK IS A CSOPORTKÖRT

Az már biztos, hogy a februári világbajnokság után a Komjádiban kezdhetjük meg menetelésünket, mégpedig a Vámos Mártont és Giannis Fountouliszt is soraiban tudó athéni sztárcsapat ellen. Ezután jön három idegenbeli összecsapás Olaszországban, Spanyolországban, majd Görögországban, míg a továbbjutásról valószínűleg döntő utolsó két játéknapon a szurkolókkal együtt hazai medencében küzdhetünk a FinalFourért.

MENETREND:

1. forduló – 2024. március 8/9. | FTC – Olympiakosz

2. forduló – 2024. március 19/20. | Brescia – FTC

3. forduló – 2024. április 2/3. | Barceloneta – FTC

4. forduló – 2024. április 23/24. | Olympiakosz – FTC

5. forduló – 2024. május 3/4. | FTC – Brescia

6. forduló – 2024. május 14/15. | FTC – Barceloneta

(Dőlt betűvel jelöltük a hazai mérkőzéseket. A pontos kezdési időpontokat később határozza meg az európai szövetség és a televíziós társaságok.)

EZT A CSOPORTBEOSZTÁST AKARTÁK A LEGKEVÉSBÉ

Mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyire erős három ellenfelet kaptunk, hogy a hét elején indított szavazásunkon ez a variáció kapta a legkevesebb szavazatot.

Cikkajánló

Egy lépésre a bajnoki címtől

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata kedd este egy újabb Vasas elleni győzelemmel bajnok lehet.

„Azért ne kapjunk kritikát, ha nagyon jól játszunk”

Férfi vízilabdacsapatunk pompás játékkal és győzelemmel kezdett a Vasas elleni bajnoki döntőben – VIDEÓ

Óriási győzelem a döntő első meccsén

Egy lépésre van a bajnoki címtől az FTC-Telekom, amely magabiztosan 13-7-re nyert a Vasas ellen.

„Szeretnénk két meccs alatt lezárni a döntőt”

Jansik Szilárdot és Nyéki Balázst kérdeztük az ob I-es fináléra készülő férfi pólócsapatunkból - VIDEÓ

Meg akarjuk őrizni a bajnoki címet

Május 17-19. között a Hajós Alfréd Uszoda ad otthont a fiú ifjúsági vízilabda bajnokság nyolcas döntőjének.

„Óriási volt a hangulat, ezt ilyenkor élvezni kell”

Vogel Soma és Nyéki Balázs értékelt a Barceloneta legyőzése után – VIDEÓ!

Győzelem és csoportelsőség a BL-ben

Fantasztikus hangulatú meccsen, nagy csatában nyert a négyes döntős FTC-Telekom a Barceloneta ellen.

Csoportgyőztesként utaznánk a Final Fourra

A már biztosan továbbjutó FTC-Telekom Waterpolo a Barcelonetát is legyőzné a Komjádiban kedd este.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin