2022. szeptember 10.
Eb-címvédésre fel!
Fantasztikus teljesítményének köszönhetően szombat este Splitben az Eb-aranyért játszik a magyar válogatott.

21 év – Ennyit kellett várni legutóbb arra, hogy Európa-bajnok legyen a magyar férfi vízilabda-válogatott. Ezúttal lehet, hogy már két év után felülhet ismét a kontinens trónjára a nemzeti együttes, de ha őszinték akarunk lenni, akkor senki sem gondolta néhány hete, hogy ez a fiatal csapat eljut a döntőig. Az előzményeket mindenki ismeri: a válogatott történetének egyik legrosszabb világbajnoki szereplése után leváltották Märcz Tamást, utódja pedig az FTC-Telekom vezetőedzője, Varga Zsolt lett. Az 50 éves szakembernek mindössze 5 hét állt a rendelkezésére, hogy felrázza a csapatot, és egy kőkemény felkészülés után kihozza belőlük a maximumot az Eb-n.

Jelentjük, sikerült! A vb 7. hely után alaposan kicserélődő csapat szenzációs játékkal győzte le a csoportrangadón az olimpiai bajnok, ám szintén generációváltáson átesett szerbeket (16-7). Nem jelentett akadályt a legjobb nyolc között a mindig veszélyes Montenegró sem (11-8), majd a Budapesten világbajnoki címet szerző spanyolok sem tudtak mit kezdeni a támadásban és védekezésben is lehengerlő magyar válogatottal (10-8).

A döntőig vezető úton az M4 Sport közvetítéseit látva megfigyelhető volt, hogy a kommentátorállásban Hajdú B. István és Szabó Zoltán már nehezen talál jelzőket Vogel Soma földöntúli bravúrjaira, Jansik Szilárd gólerős játékára, illetve Nagy Ádám hatalmas bombáira. Mellettük kiemelhetjük persze a többi FTC-sportoló, így Fekete Gergő, Molnár Erik, Német Toni és Vigvári Vendel érdemeit is, ugyanakkor az egyéni teljesítményeken túl egy valami még fontosabb. Ez a magyar válogatott egy igazi csapat. Ez pedig Varga Zsolt és stábjának az elévülhetetlen érdeme, hiszen láthatóan átragadt a játékosokra az a fajta küzdeni tudás és összetartás, amit a Ferencvárosban már megszokhattunk az elmúlt évek sikerei alatt.

Bárhogy is alakuljon a szombati esti döntő, Magyarország büszke lehet erre a férfiválogatottra, amely ráadásul úgy készül címet védeni, hogy a 2020-as Eb-győztes 13-as keretből csupán öten vannak jelen. Ugyanakkor borzasztóan nehéz dolga lesz Varga Zsolt együttesének, hiszen a házigazda Horvátország lesz az ellenfél. A finálé egyik pikantériája, hogy 2017-ben a Margitszigeten a csalódott magyar játékosok és a hazai közönség síri csendben nézte végig, ahogy a horvát válogatott önfeledten ünnepli a világbajnoki címet a 8-6-ra megnyert döntő után.  A csapatkapitány, Jansik Szilárd most abban reménykedik, hogy öt évvel később nekik is sikerül majd elcsendesíteni azt a nyolcezer helyi szurkolót, akik kilátogatnak a spliti uszodába.

A Magyarország – Horvátország Európa-bajnoki döntőt 20.30-tól élőben láthatják az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Hajrá, magyarok!

Európa-bajnokság, férfiak, döntő, Split

2022.09.10., 20:30: Magyarország-Horvátoszág

A férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnoki kerete

Kapusok: Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo), Lévai Márton (OSC)
Mezőnyjátékosok: Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo), Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Szolnok), Vadovics Viktor (Vasas), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Cikkajánló

Fradi-OSC már az elődöntő jegyében

A Vasas legyőzése után alig két nappal folytatódik az erőltetett menet az FTC férfi vízilabdacsapatának.

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin