2022. szeptember 9.
Eb-döntőre hangolódva
Varga Zsolt szövetségi kapitány tudatosan, komoly elemzéssel készíti fiatal csapatát a fináléra.

Önmagában is hatalmas bravúr, hogy a magyar válogatott bejutott a spliti Európa-bajnokság döntőjébe. A hazai rendezésű világbajnokság után új stáb alakult a nemzeti csapat körül, Varga Zsolt szövetségi kapitánnyal az élen, a megfiatalított társaság egészen lehengerlő játékkal, veretlenül jutott a döntőbe – ez tovább növeli az eddigi teljesítmény értékét.

Az elődöntőben a világbajnoki címvédő spanyolokat 10-8-ra verte a csapat, a másik ágon a házigazda Horvátország egy elképesztően hullámzó összecsapáson tudta lenyomni a vb-ezüstérmes Olaszországot. Amikor erről kérdeztük Varga Zsoltot, így foglalta össze gondolatait:

- Előzetesen Olaszországot vártam a döntőbe, főleg a világbajnokságon mutatott teljesítménye alapján. Mindkét csapat sok hibával játszott, ráadásul nagyon magas feszültségű meccs volt, az olaszoknál három piros lapot osztottak ki, és még volt egy hiányzójuk is. Összességében az sem meglepő, hogy a horvátok ellen játszunk a döntőben.

A magyar válogatott jól ismeri döntős ellenfelét, melynek okát ismerteti a szövetségi kapitány:

- Készültünk velük három napot az Európa-bajnokság előtt, közben volt egy hivatalos meccsünk ellenük, amin kikaptunk. Itt, Splitben is edzettük velük közösen, amikor még úgy tűnt, a lehető legkisebb az esélyünk velük összekerülni. Azon a gyakorláson finoman szólva sem volt jó az összkép a mi oldalunkon. Ez azért adott egy jó jelzést számunkra, hogy mindent komolyan kell venni.

Csak azért, mert a főpróba nem volt sikeres, az előadást még kísérheti tapsvihar. Elsősorban azért, mert a Varga Zsolttól megszokott alaposság és felkészülés természetesen az Eb-döntő előtt is jellemző rá. Az aranyérem megszerzésének feltételei közül kiemelte:

- Meg kell próbálnunk semlegesíteni a kulcsembereiket, a balkezes Harkovot, a center Vrilicset és Marinics Kragicsot, aki egymaga négy gólt lőtt az elődöntőben. A többi játékosuk is teszi a dolgát magas szinten. Természetesen attól is függ majd a döntő képe, hogyan véd a kapusuk, Bijacs. Ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, folytatom az elődöntő estéjén megkezdett videózást, elemzést, készülünk belőlük tovább.

A nyolc Fradi-kötődésű játékossal felálló magyar férfi vízilabda-válogatott szombat este 20:30 órától Splitben, közel kilencezer, többségében horvát szurkoló előtt védheti meg Európa-bajnoki címét. A mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Európa-bajnokság, férfiak, döntő, Split

2022.09.10., 20:30: Magyarország-Horvátoszág

A férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnoki kerete

Kapusok: Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo), Lévai Márton (OSC)
Mezőnyjátékosok: Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo), Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Szolnok), Vadovics Viktor (Vasas), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Cikkajánló

Ezüstérem Belgrádból

A szépségdíjas gólok ellenére nem a mi napunk volt, a házigazda Novi Beográd megérdemelten nyert.

Belgrádi torna: döntőben a fiúk

Minden új igazolásunk megszerezte első góljait a Fradiban, kiélezett meccset játszottunk a Partizannal.

Felkészülési tornán győztük le a Szolnokot

Négygólos hátrányból sikerült felállni, az első 10 játékperc nem működött, utána összeállt a csapat.

Felkészülési torna Belgrádban

Varga Zsolt csapata először méretheti meg magát, és gőzerővel készül a klubszezonra.

Világbajnok és Eb-ezüstérmes pólósainkat díjaztuk

Hat vízilabdázónk kapott elnöki elismerő oklevelet az utánpótlás világversenyeken elért eredményeikért – VIDEÓ

Eb-bronzérmes a junior pólóválogatott

Nyéki Balázs irányításával és három FTC-játékossal nyert bronzot a magyar U19-es válogatott.

Bronzéremért játszunk a junior Eb-n

Nyéki Balázs U19-es válogatottja büntetők után kapott ki Szerbiától az elődöntőben.

Éremért küzdhetnek az Eb-n a juniorok

Nyéki Balázs U19-es válogatottja 22-1-es győzelemmel bejutott az elődöntőbe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin