2020. január 18.
EB2020: Csoportgyőzelemmel a negyeddöntőbe jutottunk
Gólparádét rendezett a magyar férfi vízilabda-válogatott Málta ellen az Eb utolsó csoportmeccsén.

Azok után, hogy a csoport rangadóján 11-11-es döntetlent játszottunk Spanyolországgal tudtuk, hogy az összgólkülönbség fog dönteni a csoport végeredményénél. Mivel riválisunk délelőtt lejátszotta az utolsó meccsét a törökök ellen, úgy ugorhattunk vízbe este Málta ellen, hogy tudtuk, legalább 20 góllal kellett nyernünk a csoport első helyéhez. Ez azért fontos, mert a csoportgyőztes egyből a negyeddöntőbe kerül, viszont a második helyen végző csapatnak játszania kell még egyet, hogy a legjobb nyolc közé jusson.

20 gól nem kevés, viszont a spanyolok irányítója, Felipe Perrone azt mondta, hogy a magyar válogatotté a világ legjobb támadósora, ezért azt érzi, hogy nem lesz elég a tetemesnek tűnő „gólelőnyük”, ők végeznek a második helyen. Nos, igaza lett világklasszis pólósnak, ugyanis olyan iramban kezdtek Varga Dénesék Málta ellen, hogy nem volt ember a Duna Arénában, aki kételkedett volna a sikerben.

Még a második negyed felénél sem jártunk, amikor már 10-0-ra vezettünk. Nagyon jól működött a csapatszintű védekezésünk is, ugyanis ellenfelünk még lövésig is alig-alig jutott el, amikor pedig eltalálták a kapunkat, akkor Nagy Viktor védett. Elől brillíroztak a Fradisták, Zalánki Gergő, Pohl Zoltán, Varga Dénes és Vámos Márton is szétbombázta a máltai kaput, ahol még a kapuscsere sem segített. Az álomhatárt pedig a harmadik negyed végén elértük, amikor centerünk Mezei Tamás talált be. 20-0! Märcz Tamás együttese a záró játékrészben továbbra is koncentráltan játszott, de már visszavett a tempóból. A fiúk még így is túllőttek a célon, hiszen 26-0-ra győztek. Az FTC-Telekom Waterpolo játékosai parádéztak, minden mezőnyjátékosunk eredményes volt és összesen 20 gólt vállaltak. A legeredményesebb Zalánki lett, aki hét lövésből hét gólt szerzett.

A magyar válogatott ezzel megnyerte a csoportját, melynek köszönhetően egyből szerdai a negyeddöntőbe jutott, amelyben az Oroszország–Grúzia párharc győztesével találkozik.

Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak nyilatkozott: "Egyszerű dolgokat kértem, melyeket azonban nem olyan egyszerű megvalósítani, mint ahogy esetleg kívülről tűnhetett. A játékos-pályafutásomat is beleértve nagyon el kell gondolkodnom azon, mikor fordult elő utoljára, hogy egy csapat nullára hozza a meccsét. Nagyon fontos volt, hogy kevés gólt kapjunk, mert még Máltának sem könnyű huszonhat gólnál többet lőni. Rendkívül fegyelmezettek voltak, tényleg mindent betartottak a megbeszéltekből. Csapatként funkcionáltak, mindenki ott segített a másiknak védekezésben, ahol csak tudott. Igyekeztek kiszorítani a máltai játékosokat a lövőhelyzetekből, így is elég jó lövések zúdultak a kapunkra, de Nagy Viktor ragyogóan védett. Amit benne hagytunk a spanyolok elleni találkozóban, azt a máltaiak ellen összeszedtük."

LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Budapest, Duna Aréna

Csoportkör 3. mérkőzés, 2020.01.18., szombat

MÁLTA – MAGYARORSZÁG 0-26 (0-6, 0-7, 0-8, 0-5)

Gólszerzőink: Zalánki 7, Varga 6, Pohl 3, Vámos, Manhercz, Erdélyi 2-2, Jansik Sz., Hosnyánszky, Mezei, Angyal 1-1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin