2019. július 25.
Egy álommal kevesebb
Nem jutott döntőbe, így a bronzéremért játszik majd a világbajnokságon a magyar férfi válogatott is.

A világbajnokság eddigi legnehezebb és legfontosabb mérkőzése várt a magyar válogatottra, hiszen a döntőbe jutás mellett az olimpiai kvóta megszerzése volt a tét. Az olaszok szerezték meg a vezetést első támadásukból (0-1), ám nem sokáig volt náluk az előny, hiszen Pohl Zoltán és Sedlmayer Tamás góljával sikerült fordítani (2-1). Vb-elődöntőhöz képest nagyon nyugodtan játszottunk ennek köszönhetően 2-2 után elléptünk 4-2-re Manhercz Krisztián és Vámos Márton találatával az első negyedben.

A második nyolc perc viszont teljesen fordított képet mutatott. Sajnos nagyon rosszul alakult számunkra ez a játékrész, hiszen a kétgólos különbség egy pillanat alatt szertefoszlott. A Pro Recco klasszisai megvillantak, Francesco Di Fulvio találatával és Gonzalo Echenique triplájával 6-4-re megfordította az állást Olaszország. A gólkirályi címre is esélyes Zalánki Gergő megszerezte első gólját (5-6), de a félidőig visszaállította a különbséget ellenfelünk (5-7). Ezen felül ráadásul megsérült Nagy Viktor egy védés után, így Vogel Soma állt be a helyére.

Az elbizonytalanodás után úgy tűnt sikerült összekapnia magát a társaságnak. Az FTC kapusa elkapta a fonalat a nagyszünet után, hiszen nem kapott gólt a következő hét percben, míg elől sikerült ledolgozni a hátrányt Hárai Balázs és Manhercz góljával (7-7). Kicsit belefáradtunk az egyenlítésbe, így az olaszok ismét kettőre növelték a különbséget az utolsó negyedre (7-9).

Ott egy óriási Vámos-bombával kezdtünk! Az ausztrálok elleni meccsen az utolsó pillanatban győztes gólt szerző Fradi játékos elementáris erővel vágta be a labdát, amivel 9-8-ra zárkóztunk, majd Vogel fantasztikus védett egy olasz csavart. Sajnos azonban nem akart megérkezni a magyar-feltámadás. Négy perccel a vége előtt nagyon nehéz helyzetbe kerültünk azzal, hogy ismét visszaállt a kétgólos különbség (8-10). Kapaszkodtunk, mert Zalánki (9-10), majd Angyal is faragott a hátrányon (10-11), de az egyenlítésért nem tudtunk támadni, mert az olaszok ötödször is elhúztak kettővel, megnyugtatva ezzel magukat. Nálunk valami mindig hiányzott, egy jó passz, egy blokk, vagy egy egyéni villanás, hiszen ezúttal Zalánki és Vámos sem tudott csodát tenni, míg a sérülés ellenére többet is magára vállaló Varga Dénesre is nagyon figyeltek. Olaszország végül 12-10-re nyert és bejutott a világbajnokság döntőjébe, a magyarok pedig a bronzéremért csatázhatnak majd Horvátországgal szombat délelőtt.

18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU

FÉRFI VÍZILABDA, Elődöntő

Magyarország – Olaszország 10-12 (4-2, 1-5, 2-2, 3-3)

Gólszerzőink: Vámos 2, Zalánki 2, Manhercz 2, Pohl, Sedlmayer, Hárai, Angyal 1-1

Cikkajánló

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin