2019. július 25.
Egy álommal kevesebb
Nem jutott döntőbe, így a bronzéremért játszik majd a világbajnokságon a magyar férfi válogatott is.

A világbajnokság eddigi legnehezebb és legfontosabb mérkőzése várt a magyar válogatottra, hiszen a döntőbe jutás mellett az olimpiai kvóta megszerzése volt a tét. Az olaszok szerezték meg a vezetést első támadásukból (0-1), ám nem sokáig volt náluk az előny, hiszen Pohl Zoltán és Sedlmayer Tamás góljával sikerült fordítani (2-1). Vb-elődöntőhöz képest nagyon nyugodtan játszottunk ennek köszönhetően 2-2 után elléptünk 4-2-re Manhercz Krisztián és Vámos Márton találatával az első negyedben.

A második nyolc perc viszont teljesen fordított képet mutatott. Sajnos nagyon rosszul alakult számunkra ez a játékrész, hiszen a kétgólos különbség egy pillanat alatt szertefoszlott. A Pro Recco klasszisai megvillantak, Francesco Di Fulvio találatával és Gonzalo Echenique triplájával 6-4-re megfordította az állást Olaszország. A gólkirályi címre is esélyes Zalánki Gergő megszerezte első gólját (5-6), de a félidőig visszaállította a különbséget ellenfelünk (5-7). Ezen felül ráadásul megsérült Nagy Viktor egy védés után, így Vogel Soma állt be a helyére.

Az elbizonytalanodás után úgy tűnt sikerült összekapnia magát a társaságnak. Az FTC kapusa elkapta a fonalat a nagyszünet után, hiszen nem kapott gólt a következő hét percben, míg elől sikerült ledolgozni a hátrányt Hárai Balázs és Manhercz góljával (7-7). Kicsit belefáradtunk az egyenlítésbe, így az olaszok ismét kettőre növelték a különbséget az utolsó negyedre (7-9).

Ott egy óriási Vámos-bombával kezdtünk! Az ausztrálok elleni meccsen az utolsó pillanatban győztes gólt szerző Fradi játékos elementáris erővel vágta be a labdát, amivel 9-8-ra zárkóztunk, majd Vogel fantasztikus védett egy olasz csavart. Sajnos azonban nem akart megérkezni a magyar-feltámadás. Négy perccel a vége előtt nagyon nehéz helyzetbe kerültünk azzal, hogy ismét visszaállt a kétgólos különbség (8-10). Kapaszkodtunk, mert Zalánki (9-10), majd Angyal is faragott a hátrányon (10-11), de az egyenlítésért nem tudtunk támadni, mert az olaszok ötödször is elhúztak kettővel, megnyugtatva ezzel magukat. Nálunk valami mindig hiányzott, egy jó passz, egy blokk, vagy egy egyéni villanás, hiszen ezúttal Zalánki és Vámos sem tudott csodát tenni, míg a sérülés ellenére többet is magára vállaló Varga Dénesre is nagyon figyeltek. Olaszország végül 12-10-re nyert és bejutott a világbajnokság döntőjébe, a magyarok pedig a bronzéremért csatázhatnak majd Horvátországgal szombat délelőtt.

18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU

FÉRFI VÍZILABDA, Elődöntő

Magyarország – Olaszország 10-12 (4-2, 1-5, 2-2, 3-3)

Gólszerzőink: Vámos 2, Zalánki 2, Manhercz 2, Pohl, Sedlmayer, Hárai, Angyal 1-1

Cikkajánló

Európa-bajnoki bronzérmesek!

Négy Fradistával a soraiban bronzérmet nyert a magyar válogatott az U17-es fiú vízilabda Európa-bajnokságon.

Végső búcsú Ambrus Miklóstól

A 87 éves korában elhunyt olimpiai bajnok vízilabdázónkat szeptember 2-án helyezik végső nyugalomra.

Sorsoltak az OB I-ben, a fiúk Szegeden kezdenek

Kisorsolták a női és a férfi vízilabda OB I csoportjait, menetrendjét, valamint az MK első körének beosztását.

Magabiztos győzelem az Eb-nyitányon

Az U17-es magyar vízilabda-válogatott nagy arányú győzelmet aratott az Európa-bajnokság első meccsén.

Indul a bérletértékesítés!

Augusztus 14-től megvásárolható az FTC Vízilabda szezonbérlete, amely ajándékokat is tartalmaz.

Aranyéremért utaznak az Eb-re

Négy ferencvárosi játékossal kezdi meg szereplését vasárnap a magyar válogatott az U17-es Európa-bajnokságon.

Hamarosan megvásárolható az új szezon vízilabda bérlete

Információk a 2019/2020-as vízilabda szezonra szóló jegy- és bérletárakról.

„Más az egész világ, de a Fradi-szív örök”

A 86 éves korában elhunyt Ambrus Miklós néhány hónappal ezelőtti, utolsó interjúja.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most