2023. május 16.
Győzelem a döntő első meccsén, egy lépésre a címvédés!
Az FTC férfi vízilabdacsapata nagy küzdelemben, hátrányból fordítva nyert a bajnoki finálé első meccsén.

Már a csapatkiáltásoknál óriási energiák töltötték ki a Komjádi uszodát, az OSC elleni bajnoki döntő első mérkőzésén. Parázs hangulat volt a medencében és azon kívül is, szurkolóink szép számmal megjelentek a meccsen, hogy kiszurkolják a két győzelemig tartó párharc első sikerét. Az FTC bízhatott remek védekezésében, hiszen az utóbbi két találkozón megmutattuk, hogy szinte fallá állt össze a hátsó alakzat, ez pedig a finálé nagy részében is megmutatkozott.

Ennek hála mi szereztünk vezetést Varga Dénes révén, aki laza mozdulattal vette be Bisztritsányi Dávid kapuját. Viszont a vendégeknél kétszer is kijött jól a lépés és máris ők vezettek a találkozón (1-2). Volt alkalmunk egyenlíteni, de csapatkapitányunk büntetőt hibázott, azonban a második játékrész elején már precízen célzott és egy óriási ordítással jelezte az ellenfél felé, hogy nem engedi, hogy győzelemmel távozzanak innen (2-2).

Tovább folyt a találkozó, de ismét hátrányba kerültünk, ami után sokáig a kontrák domináltak, a bírók nem hagyták kibontakozni egyik fél támadásait sem. A negyed végén egy kivédekezett emberhátrány után torpedóként robbant mind a 12 mezőnyjátékos az OSC kapuja elé, a nagy csatában pedig kiállították az egyik kék sapkást, amire Varga Zsolt egy időkérést húzott elő. A megbeszélés jól sikerült, Nagy Ádám lőtte át az újbudaiak kapuját (3-3).

A nagyszünetben egy köszöntés következett, hiszen majdnem napra pontosan 25 éve ugyanitt, a Komjádi uszodában fantasztikus sikert ért el az FTC, őrületes hangulatban, 3500 néző előtt. A Godova Gábor vezette zöld-fehérek 8-6-ra legyőzték az Olympiakosz Pireuszt a KEK-döntő visszavágóján, ezzel Hesz Mátéék megfordították a párharcot és megnyerték a finálét 1998. május 17-én. A kupagyőztes csapatból szinte mindenki itt volt a lelátón, és vastaps kíséretében mutatták fel ismét a trófát a Fradi-tábornak.

Az FTC-OSC csata folytatásában sem unatkozott a szép számú közönség. Az újbudaiak mindent megtettek azért, hogy először a szezonban legyőzzék a Fradit. A vendégek ugyan ismét előnyre tettek szert, viszont ezt követően kénytelenek voltak futni az eredmény után. Német Toni találatát nem adták meg, de Jansik Szilárd lövésén már nem találtak fogást. Majd büntetőhöz is jutottunk, Danyiil Merkulov úszott oda a labdával, aki talán Bisztritsányi idegeit húzta azzal, hogy nem helyezkedett hátrébb, ahogy a játékvezető kérte. Végül orosz légiósunk engedelmeskedett, az OSC kapusa pedig a hálóból vette ki a játékszert. Ismét vezettünk, 5-4-re ekkor! Ám jött a válasz, ahogy centerünk, Német találata után is, így 6-6-os állást mutatott az eredményjelző az utolsó negyed előtt.

Nem dőlt el tehát semmi, az utolsó perceket viszont az OSC kezdte jobban. A túloldalon Varga Dénes igazi karmesterként irányította a csapatot az újabb emberelőnyös támadásunknál. Egy kiosztott kulcspassz után kimaradt a helyzetünk, de visszakerült hozzánk, csapatkapitányunk pedig Argiropulosz-Kanakakisznak adott kiváló gólpasszt. Majd ismét görög légiósunk bombázott a kapuba (8-7) és sokakban már felsejlett a Magyar Kupa-döntő, ahol csakugyan Argy kiváló formájának köszönhetően nyertünk az OSC ellen, de 21 másodperccel a vége előtt jött az egyenlítő találat a vendégektől. 8-8! Játékosaink azonban nem estek pánikba, tették a dolgukat, emberelőnyt harcoltak ki, majd elképesztő higgadtsággal támadtak az utolsó pillanatig. Ezúttal Luca Damonte vitte be a kegyelemdöfést 2! másododperccel a dudaszó előtt! Nagyon kemény, lüktető mérkőzésen van túl a Fradi, amely 9-8-ra nyert a védelem és Vogel Soma kiváló teljesítményének is köszönhetően.

Ezzel hatalmas lépést tettünk a címvédés felé, hiszen ha csütörtökön, a párharc második felvonását is sikerrel vesszük az OSC otthonában, akkor bajnokok vagyunk! Szükségünk van azonban a szurkolóinkra a Kondorosi úton is a 18:30-kor kezdődő találkozón. EGYÜTT SIKERÜLHET!

 

E.ON Férfi Vízilabda OB I, döntő, 1. mérkőzés

FTC-Telekom Waterpolo–Genesys OSC-Újbuda 9-8 (1-2, 2-1, 3-3, 3-2)

Az FTC gólszerzői: Varga D. 2, Argiropulosz-Kanakakisz 2, Merkulov, Német, Damonte, Nagy, Jansik 1-1

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Fradinak

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin