2021. május 20.
Egygólos előnyt szereztünk a visszavágóra
Félidőben kettővel vezettünk, majd fordított a BVSC, a végén mégis magunkhoz ragadtuk az előnyt.

Magyar bajnoki címvédő férfi vízilabdacsapatunk tagjai csütörtök este az idény utolsó hazai bajnoki mérkőzésén ugrottak medencébe a BVSC-Zugló ellen a Császár-Komjádi Sportuszodában. A bronzcsata első felvonását nézők előtt rendezték.

Jól kezdtünk, hiszen Jansik Szilárd utcahossznyi előnnyel hozta el a kezdő ráúszást, Vámos Márton góljával pedig rögtön megszereztük a vezetést (1-0). Jól működött a szoros emberfogásos védekezésünk, de nem tudtuk növelni az előnyünket, négy perc elteltével Mészáros Mátyás egyenlített (1-1).

A gólváltást követően a negyed végéig Vogel Soma védett hatalmasat Gyárfás Tamás lövésénél, részünkről pedig Fekete Gergő volt eredményes. Hat perc után szereztünk újabb találatot, ezzel ismét nálunk volt az előny (2-1)!

Vogel Soma védett fontos pillanatban az első negyedben

A folytatásban Nicolas Constantin-Bicari harcolt ki egy ötméterest, Vámos pedig be is vágta azt, így 3-1-re vezettünk a második negyed feléhez érkezve. Ekkor Nagy Márton találatával szépített ugyan a BVSC, de Varga Dénes góljával ismét kettővel vezettünk (4-2). Ezután egy zuglói gólt követően Giannis Fountoulis is betalált, így már ötnél tartott az FTC-Telekom (5-3). Sorozatban estek a gólok, egy vendég-időkérés után Gyárfás volt eredményes, ám nem ezzel, hanem Nikola Jaksic találata után ért véget a második negyed (6-4).

A harmadik felvonás gyors BVSC-gólokkal indult, két perc alatt kiegyenlített az ellenfél (6-6). A meccs ezen periódusában nem sikerültek a támadásaink, öt perce tartott gólcsendünk, amikor átvette a vezetést a BVSC (6-7). A negyed végéig nem is sikerült újra betalálnunk, a vendégcsapat várhatta előnyből a végjátékot.

A negyedik negyedben Fekete Gergő egyenlített az első támadásunk végén, megtörve több mint nyolcperces gólcsendünket, majd szintén Fekete révén a vezetést is visszaszereztük (8-7)! Gyárfás góljával később még átmenetileg döntetlenre mentette az állást a BVSC, de az FTC-Telekom újra megrázta magát, Jaksic két egymás utáni góljával 10-8-ra vezettünk.

Küzdelmes mérkőzést hozott a bronzcsata első felvonása

Kevesebb, mint három perccel a vége előtt időt kért a kétgólos hátrányban lévő BVSC, de remek védekezésünknek köszönhetően az ellenfél nem tudta gólra váltani az akciót. Ezzel azonban még nem volt vége! Jaksic kipontozódott, majd egy véleményes ötméterest kapott a zuglói csapat. Vogel Soma hárította Pásztor Mátyás kísérletét, de nem érte utol a labdát a kötélnél. Ismét a vendégek támadtak, Pásztor pedig ezúttal eredményes volt, így kialakítva a 10-9-es végeredményt. Egygólos előnyt szereztünk a második mérkőzésre.

A visszavágót vasárnap 17 órától a Laky Uszodában rendezik.

Férfi vízilabda ob I, a 3. helyért, 1. mérkőzés

FTC-Telekom Waterpolo–BVSC-Zugló 10-9 (2-1, 4-3, 0-3, 4-2)

Gólszerzők: Jaksic, Fekete 3-3, Vámos 2, Varga Dé., Funtulisz 1-1, illetve Pásztor, Gyárfás 2-2, Nagy M., Mészáros, Sugár, Csapó, Czigány 1-1

Cikkajánló

Sima siker az Eger ellen

Férfi vízilabdázóink októberben a Magyar Kupában is találkoznak az Egerrel, de most bajnokin nyertek 17–11-re.

Varga Dénes folytatja a válogatottban

Folytatja a válogatott-pályafutását pólócsapatunk kapitánya, Varga Dénes.

„Megfelelő hozzáállással győzhető le az Eger”

Varga Zsolt és Vogel Soma helyzetjelentése férfi vízilabdacsapatunk Eger elleni bajnokija előtt – VIDEÓ!

Luca Damonte: Ilyen profi fotózáson még nem voltam

Ahogy a medencében, úgy a fényképezőgép előtt sem jöttek zavarba férfi vízilabdásaink -VIDEÓ!

Az Egerrel negyeddöntőzünk a kupában

Az Egerrel találkozik a Magyar Kupa negyeddöntőjében a férfi pólócsapatunk.

Bronzérmes az ifiválogatott

Két FTC-játékossal a keretben bronzérmes lett a fiúválogatott az U17-es Európa-bajnokságon.

Sima továbbjutás a Magyar Kupában

Kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe férfi pólócsapatunk.

Fél lábbal a negyeddöntőben

Férfi pólócsapatunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 22–8-ra győzött Pécsett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most