2020. november 28.
Egygólos vereség a Szolnok elleni csúcsrangadón
Férfi vízilabdacsapatunk 15-14-re kikapott a Szolnoki Dózsától az OB I alapszakaszában.

Két veretlen csapat, a listavezető FTC-Telekom Waterpolo, valamint a Szolnoki Dózsa játszotta az OB I 14. fordulójának csúcsrangadóját a Népligetben. A normál menetrend szerint egy héttel később, ráadásul a Császár-Komjádi Sportuszodában rendezték volna meg a meccset, azonban a vendégeknek abban az időpontban az Euro Kupában játszanak mérkőzést.

Mindkét csapat tükörsimán vette az eddigi bajnoki akadályokat, ráadásul - az idei, kaotikus állapotokhoz képest – mindkét vezetőedző majdhogynem teljes kerettel felvértezve vágott neki a mérkőzésnek.

A Tisza-partiak számára kalandos volt a fővárosba vezető út, mivel Cegléd közelében lerobbant a csapatbuszuk, de szerencsére hamar jött a segítség, így időben megérkeztek. 

A mérkőzés elején a Szolnok akarata érvényesült (1-3, majd 2-4 oda), pedig megvoltak a lehetőségeink. A második negyedre támadásban és védekezésben is feljavultunk, a bátran játszó Sedlmayer Tamás, valamint Giannis Fountoulis góljával kiegyenlítettünk (4-4). A vezetést azonban nem tudtuk megszerezni, sőt, Filip Filipovic, valamint Nagy Gergő révén hárommal ellépett a Szolnok. (4-7) A mérkőzés lüktető volt, ezt remekül jellemezte, hogy gyors egymásutánban kétszer is villantunk: Varga Dénes előnyből, Sedlmayer – a félidei dudaszó pillanatában - kibrusztolva tudott túljárni Nagy Viktor eszén.

A fordulás után ismét a Fradi pillanatai következtek, alig másfél perc alatt háromszor is mattoltuk Nagyot: sorrendben Fountoulis, Vígvári Vendel és Nicolas Constantin-Bicari volt eredményes. Az előnyöket a tőle megszokott „tömegben” szállító kanadai centerünk gólját azért kell kiemelni, mert nem a saját posztjáról, hanem átlövésből érte el. Ekkor megtörni látszott a Szolnok lendülete, de sajnos volt számukra visszaút, 9-9-nél utolértek minket. Sőt, a negyed vége előtt nem sokkal Nagy Ádám révén ismét náluk volt az előny. A játékrész slusszpoénja azonban Vígvárinak jutott, aki 11-11-re alakított az állást.

A záró nyolc percben felváltva estek a gólok, 14-13-nál Varga Dénes harmadik találatával újra vezettünk, de ezzel még nem volt vége.  A hajrá rangadóhoz méltóan rendkívül intenzívre sikerült: 14-15-nél kénytelenek voltunk rohanni a döntetlen után, amire a vége előtt 25 másodperccel egy előny formájában jó lehetőségünk adódott, ám egy pontatlan passzal ez nem sikerült, így az FTC-Telekom Waterpolo 15-14-re kikapott a Szolnoki Dózsától. Ezzel megtört a nagy sorozatunk, 619 nap után szenvedtünk vereséget az OB I-ben.

A csúcsrangadóhoz méltó mérkőzésen volt minden: klasszis egyéni teljesítmények, remek védések, az izgalomból és a tétből fakadó technikai hibák. A meccs statisztikáit böngészve megállapíthatjuk, hogy valóban hajszálnyi volt a különbség a bajnokság két legjobb gárdája között: 5-5 gól akcióból szinte teljesen azonos százalékkal, közel azonos hatásfokú kapusteljesítmény.

FÉRFI VÍZILABDA
OB I, ALAPSZAKASZ, 14. FORDULÓ
FTC-MVM Népligeti Sportközpont
FTC-Telekom Waterpolo–Szolnoki Dózsa 14-15 (2-4, 4-3, 5-4, 3-4)
Gólszerzőink: Varga D., Fountoulis 3-3, Sedlmayer, Vigvári, Jaksic, Constantin-Bicari 2-2.

Cikkajánló

Egygólos siker pólósainktól a Szeged otthonában

Minden erőnkre szükség volt a végig lelkes Szeged 9-8-as legyőzéséhez.

Juniorokkal kiegészülve utazunk Szegedre

Több fiatal is debütálhat a felnőtt OBI-ben.

Nehezített pályán

Az FTC vízilabda szakosztályának közleménye a bajnoki és BL címvédő csapatot sújtó koronavírus-fertőzésről.

Varga-tripla és háromgólos siker a Vasas ellen

Férfi pólósaink 8-5-ös győzelmet arattak a Vasas otthonában az első 2021-es bajnokin.

A Vasas ellen nyitjuk a 2021-es évet

Varga Zsolt csapata teljes kerettel, a három pont reményében ugrik medencébe.

Magyarország hatodik; Fradista aranyérem a Világligában

Jansik Szilárd és Sedlmayer Tamás is betalált a szerbeknek • Görögország Fountoulisszal megnyerte a tornát.

Vigvári vezérletével magyar siker a horvátok ellen

A második válogatott mérkőzésén triplázó Fradi-kiválóság mellett, Sedlmayer Tamás is két gólig jutott.

Egygólos vereség a Világligában fradista debütálóval

Jansik Szilárd szép gólt szerzett, Vigvári pedig debütált a magyar válogatott színeiben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most