2021. január 8.
Egygólos vereség a Világligában fradista debütálóval
Jansik Szilárd szép gólt szerzett, Vigvári pedig debütált a magyar válogatott színeiben.

A görög válogatottban Giannis Fountoulis három gólt szerzett a franciák ellen 12-3-ra megnyer mérkőzésen. Nikola Jaksic pedig két gólt lőtt a spanyoloktól 18-17-re vereséget szenvedő szerb csapatban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott megkezdte szereplését a Debrecenben zajló Világliga európai selejtezőjében, méghozzá hat FTC-játékossal a soraiban. Märcz Tamás szövetségi kapitány kísérleti, hiányos csapata a szintén több alapemberét nélkülöző olaszok ellen ugrott medencébe a nap záró mérkőzésén. A magyar válogatott utoljára közel egy évvel ezelőtt, egy comói tornán csapott össze Alessandro Campagna csapatával és ért el 14-14-es döntetlent, tétmérkőzésen pedig a 2019-es világbajnokságon, ahol 12-10-es vereséget szenvedett.

A kezdeti időszakban a magyar válogatott irányított. Többnyire távoli bombák és a szoros és eredményes védekezésünk jellemezte a játékot. Az első negyedet a magyar csapat, a másodikat a világbajnok nyerte 2-1-re. A harmadik negyed végéig nem engedtük kibontakozni Alessandro Campagna csapatának balkezes nélküli játékfelfogást, aztán a negyedik negyed elején gyökeresen megváltozott a játék képe. A rosszkéz hiányát az olaszok könyörtelenül kihasználták, rövid idő alatt három gólt szerezve eldöntötték az addig magyar szempontból ígéretes mérkőzést.
A magyar keret ferencvárosi játékosai közül Mezei Tamás szállította a kiállításokat, de nem maradt el tőle Német Toni sem, aki hatalmasat küzdött mindkét kapu előterében, sorra jöttek tőle a remek blokkok. A mérkőzés során beállít Vigvári Vendel, aki ezzel bemutatkozott a felnőtt válogatottban. A 19 éves játékoson egyáltalán nem érződött a lámpaláz, a tőle megszokott vagánysággal vetette bele magát a játékba, gólt ugyan nem szerzett, de akadt néhány ígéretes megoldása. Sedlmayer Tamás és Jansik Szilárd közül utóbbi remek gólt szerzett, ezen kívül mindketten egy-egy kapufát lőttek. Kapusunk, Vogel Soma a mai napon nem jutott szóhoz, de a hétvége során lesz még lehetősége a bizonyításra.

A mérkőzés végül 9-8-as olasz sikerrel zárult, így a magyar válogatott holnap, a Montenegró ellen 15-14-es vereséget szenvedő horvátokkal küzdhet meg, így lemarad a Szuperdöntőről. Egy esetleges szombati és vasárnapi siker esetén legjobb esetben is az 5. helyez végezhet Märcz Tamás csapata.

„Elégedett voltam az első két negyedben mutatott védekezésünkkel, úgy játszottunk, ahogy elképzeltem. Annak ellenére, hogy sok játékos hiányzott mindkét oldalon, remek mérkőzést láthattunk. Viszonylag kevés gólon tartottuk ellenfelünket. Kissé magunknak köszönhetjük, hogy ellenfelünk átvette az irányítást, két hiba elegendő volt ehhez. Utána kapaszkodtunk, megvolt az esélyünk az egyenlítésre, sajnos nem sikerült, de örülök, hogy ilyen jó meccset játszottunk. A csapat több tagja nem rendelkezik még hatalmas rutinnal válogatott szinten, de pont ezért van a világliga, hogy ők is kellő rutint szerezzenek” – értékelt a mérkőzés után Märcz Tamás szövetségi kapitány.

FINA FÉRFI VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ, DEBRECEN
NEGYEDDÖNTŐ
Olaszország–Magyarország 9-8 (1-2, 2-1, 1-2, 5-3)
Gólszerzőink: Manhercz 3, Angyal 2, Hosnyánszky, JANSIK SZILÁRD, Kovács G. 1-1

Cikkajánló

Komjádi Kupa: 11 gólos siker az OSC ellen

Az FTC ifjúsági csapatából többen is kiválóan teljesítettek a 18-7-es győzelem során.

Nyíri Zoltán: „A magyar póló közös sikere a két kvóta”

Az FTC ügyvezető alelnöke a vízilabda-válogatottak sikeréről és olimpiai várakozásairól nyilatkozott – INTERJÚ

Egygólos siker pólósainktól a Szeged otthonában

Minden erőnkre szükség volt a végig lelkes Szeged 9-8-as legyőzéséhez.

Juniorokkal kiegészülve utazunk Szegedre

Több fiatal is debütálhat a felnőtt OBI-ben.

Nehezített pályán

Az FTC vízilabda szakosztályának közleménye a bajnoki és BL címvédő csapatot sújtó koronavírus-fertőzésről.

Varga-tripla és háromgólos siker a Vasas ellen

Férfi pólósaink 8-5-ös győzelmet arattak a Vasas otthonában az első 2021-es bajnokin.

A Vasas ellen nyitjuk a 2021-es évet

Varga Zsolt csapata teljes kerettel, a három pont reményében ugrik medencébe.

Magyarország hatodik; Fradista aranyérem a Világligában

Jansik Szilárd és Sedlmayer Tamás is betalált a szerbeknek • Görögország Fountoulisszal megnyerte a tornát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most