2021. január 8.
Egygólos vereség a Világligában fradista debütálóval
Jansik Szilárd szép gólt szerzett, Vigvári pedig debütált a magyar válogatott színeiben.

A görög válogatottban Giannis Fountoulis három gólt szerzett a franciák ellen 12-3-ra megnyer mérkőzésen. Nikola Jaksic pedig két gólt lőtt a spanyoloktól 18-17-re vereséget szenvedő szerb csapatban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott megkezdte szereplését a Debrecenben zajló Világliga európai selejtezőjében, méghozzá hat FTC-játékossal a soraiban. Märcz Tamás szövetségi kapitány kísérleti, hiányos csapata a szintén több alapemberét nélkülöző olaszok ellen ugrott medencébe a nap záró mérkőzésén. A magyar válogatott utoljára közel egy évvel ezelőtt, egy comói tornán csapott össze Alessandro Campagna csapatával és ért el 14-14-es döntetlent, tétmérkőzésen pedig a 2019-es világbajnokságon, ahol 12-10-es vereséget szenvedett.

A kezdeti időszakban a magyar válogatott irányított. Többnyire távoli bombák és a szoros és eredményes védekezésünk jellemezte a játékot. Az első negyedet a magyar csapat, a másodikat a világbajnok nyerte 2-1-re. A harmadik negyed végéig nem engedtük kibontakozni Alessandro Campagna csapatának balkezes nélküli játékfelfogást, aztán a negyedik negyed elején gyökeresen megváltozott a játék képe. A rosszkéz hiányát az olaszok könyörtelenül kihasználták, rövid idő alatt három gólt szerezve eldöntötték az addig magyar szempontból ígéretes mérkőzést.
A magyar keret ferencvárosi játékosai közül Mezei Tamás szállította a kiállításokat, de nem maradt el tőle Német Toni sem, aki hatalmasat küzdött mindkét kapu előterében, sorra jöttek tőle a remek blokkok. A mérkőzés során beállít Vigvári Vendel, aki ezzel bemutatkozott a felnőtt válogatottban. A 19 éves játékoson egyáltalán nem érződött a lámpaláz, a tőle megszokott vagánysággal vetette bele magát a játékba, gólt ugyan nem szerzett, de akadt néhány ígéretes megoldása. Sedlmayer Tamás és Jansik Szilárd közül utóbbi remek gólt szerzett, ezen kívül mindketten egy-egy kapufát lőttek. Kapusunk, Vogel Soma a mai napon nem jutott szóhoz, de a hétvége során lesz még lehetősége a bizonyításra.

A mérkőzés végül 9-8-as olasz sikerrel zárult, így a magyar válogatott holnap, a Montenegró ellen 15-14-es vereséget szenvedő horvátokkal küzdhet meg, így lemarad a Szuperdöntőről. Egy esetleges szombati és vasárnapi siker esetén legjobb esetben is az 5. helyez végezhet Märcz Tamás csapata.

„Elégedett voltam az első két negyedben mutatott védekezésünkkel, úgy játszottunk, ahogy elképzeltem. Annak ellenére, hogy sok játékos hiányzott mindkét oldalon, remek mérkőzést láthattunk. Viszonylag kevés gólon tartottuk ellenfelünket. Kissé magunknak köszönhetjük, hogy ellenfelünk átvette az irányítást, két hiba elegendő volt ehhez. Utána kapaszkodtunk, megvolt az esélyünk az egyenlítésre, sajnos nem sikerült, de örülök, hogy ilyen jó meccset játszottunk. A csapat több tagja nem rendelkezik még hatalmas rutinnal válogatott szinten, de pont ezért van a világliga, hogy ők is kellő rutint szerezzenek” – értékelt a mérkőzés után Märcz Tamás szövetségi kapitány.

FINA FÉRFI VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ, DEBRECEN
NEGYEDDÖNTŐ
Olaszország–Magyarország 9-8 (1-2, 2-1, 1-2, 5-3)
Gólszerzőink: Manhercz 3, Angyal 2, Hosnyánszky, JANSIK SZILÁRD, Kovács G. 1-1

Cikkajánló

Fradi-OSC már az elődöntő jegyében

A Vasas legyőzése után alig két nappal folytatódik az erőltetett menet az FTC férfi vízilabdacsapatának.

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin