2020. szeptember 27.
Elképesztő izgalmak és ötöspárbaj, de Fradi-címvédés!
Az FTC-Telekom Waterpolo vízilabdacsapata sorozatban 10. kupáját nyerte 2018 tavasza óta.

Vasárnap este az utóbbi négy év Magyar Kupa-győztesei csaptak össze a Margitszigeten, hiszen 2016-2017-ben a Szolnok, 2018-2019-ben pedig az FTC nyert. Nagy csatára volt kilátás, elvégre az erőviszonyokat nézve a két legerősebb kerettel rendelkező csapat jutott el a döntőig.

Rögtön az első emberelőnyt belőttük Giannis Fountoulis révén és bár a másik oldalon a Szolnok szintén fórból gólt lőtt, az ellentámadásból Nikola Jaksic távolról vette be a szolnoki kaput. (2-1).

A gólgyártás egyáltalán nem hagyott alább, sőt! Filip Filipovic higgadtan értékesített egy megítélt büntetőt, majd Vámos Márton kettős emberelőnyből vágta a kapuba a labdát, de Filipovic alig 20 másodperccel később ismét ötméteresből talált be. (3-3)

Kétségkívül nem a védelmek domináltak az első hat percben. Egy kihagyott ferencvárosi lehetőség után Jansik Dávid centergóljával először vezetett a Szolnok. Vámos viszont jelezte, hogy ő is a vízben van és a szerb sztárhoz hasonlóan ő is ötméteresből egyenlített. Aztán egy kisebb közjáték után a játékvezetők ismét „gyakoroltathatták” Filipoviccsal a büntetőket. A negyed Bányai Márk két nagy bravúrjával zárult, így nyolc perc után 5-4-re a Szolnok vezetett.

A második negyed ugyanúgy kezdődött, mint az első: Fountoulis bombázott a kapuba. Egy-egy jó védekezés után Nagy Ádám révén ismét a Szolnoki Dózsa került előnybe, majd egy ferencvárosi kapufát Schmölz Norman használt ki, így már kettővel vezetett a trónkövetelő. (5-7).Vámos rögtön második alkalommal élt a kiállítás adta lehetőséggel (6-7). Sedlmayer Tamásnak sajnos nem volt szerencséje, mert vagy a kapufát találta el, vagy Bányai védte bravúrral a lövését. A kihagyott helyzetek pedig egy újabb emberhátrányban kapott Konarik Ákos-góllal megbosszulták magukat.

Fountoulis egy értékesített büntetővel közelebb hozta a Fradit, de sajnos védekezésben nem figyeltünk és Filipovic visszaállította a kétgólos különbséget. Közben egy érdekes, ritkán látott közjáték is zajlott a játékvezető és a ferencvárosi szurkolók között, de ez sem változtatott azon, hogy a nagyszünetben a Szolnok vezetett 9-7-re.

A harmadik negyed kezdetben Bányai kapusról szólt, végül három perc után Fountoulis távolról bombázta be a nyolcadik Fradi-gólt. Aztán úgy tűnt, hogy összeállt a védekezésünk, mert labdaszerzésekkel és kikényszerített hibákkal zavartuk meg a Szolnokot, Jansik pedig egy megúszásból kiegyenlített. (9-9).

Az ellentámadásból viszont egy számunkra kedvezőtlen forgatókönyv íródott. Pohl Zoltán és Vigvári Vendel egy támadás alatt kipontozódott, a szolnoki Kovács Gergő pedig élt a lehetőséggel. (9-10) Néhány elhibázott lövés után görög sztárjátékosunk a negyed vége előtt pokoli nagy góllal ismét kiegyenlített, így a záró játékrész előtt 10-10 állt az eredményjelzőn.

A negyedik negyed is ferencvárosi góllal indult. Emberelőnyt kaptunk, Jansik pedig köszönte szépen és bevágta. Hosszú idő után ismét vezetett az FTC-Telekom Waterpolo! Vogel Soma nagy védésekkel, a védelmünk pedig egy remek labdaszerzésekkel blokkolta a Szolnok támadását. Három és fél perccel a vége előtt Angyal Dániel behúzta a 11. szolnoki gólt, erre Vámos óriási bombával válaszolt. (12-11) Sajnos Filipovic nem csak a gólokban, gólpasszokban is jeleskedett. Kettő perccel a vége előtt Kovácsot játszotta meg, aki távolról lőtt nagy gólt. Ami Fountoulisnak a kapufán csattant, az Kovácsnak a másik oldalon sajnos a kapuba zúgott, de a végjáték elképesztő drámával zárult. Kállay Márk három másodperccel vége előtt hatalmas gólt vágott a bal alsó sarokba. (13-13)

A Magyar Kupa így az ötméteresekkel dőlt el. A Fradi részéről Vámos és Fountoulis kétszer, Jansik és Jaksic egyszer belőtte, Kállay rontott, a Szolnoktól pedig Filipovic kétszer, Konarik, Nagy és Drasovic volt eredményes, azonban Kovács és Konarik kihagyta, így az FTC-Telekom Waterpolo hihetetlen izgalmak után 19-18-ra győzött, megvédte címét és 2018 ősze óta sorozatban 10. kupáját nyerte meg!
 
A Magyar Kupa-győztes FTC-Telekom Waterpolo csapata:
Kapusok: Gárdonyi András, Gyapjas Brendon, Vogel Soma
Mezőnyjátékosok: Fekete Gergő, Giannis Fountoulis, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Nicolas Constantin-Bicari, Nikola Jaksic, Nyíri Balázs, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Szabó Bence, Vámos Márton, Varga Bence Bendegúz, Vigvári Vendel
Szakmai stáb: Varga Zsolt (vezetőedző), Nyéki Balázs (másodedző), Katona Norbert (technikai vezető)

BENU FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ
Döntő, 2020.09.27., vasárnap
Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
FTC-TELEKOM WATERPOLO–SZOLNOKI DÓZSA 19-18 (5-4, 4-3, 1-3, 3-3, 6-5) - ötméteresekkel
Gólszerzőink: Fountoulis 7, Vámos 6, Jansik 3, Jaksic 2, Kállay.

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin