2023. január 4.
Elkezdtük a párizsi olimpiáig tartó erőltetett menetet
A magyar pólóválogatott, 9 FTC-játékossal megkezdte a felkészülést, lényegében már az olimpiára - VIDEÓ!

- Pörögjél, pörögjél – adta ki a jelszót a szövetségi kapitány a válogatott szerdai gyakorlásán, és a csapat pörgött a medencében. Varga Zsolt január első napján már összehívta a nemzeti csapat tagjait, hogy együtt készüljenek az idei év kihívásaira. A spliti Eb-döntő óta ez volt az első közös programja a pólóválogatottnak, a csapatba ezúttal tizennyolc plusz négy fiatal kapott meghívót, közülük kilencen az FTC-Telekom Waterpolo játékosai.

Az eredeti program szerint a horvát válogatott érkezett volna a Császár-Komjádi uszodába egy közös gyakorlásra, az Eb-címvédő azonban betegség miatt lemondta a programot, így a sajtónyilvános edzésen az OSC ellen kétkapuzott a válogatott. És becsülettel gyűrte egymást a két csapat, az OSC válogatott játékosai ezúttal klubcsapatukat erősítették.

Jansik félpályáról ejtett gólt, Vámos bepattintott egy ötméterest, de a szünetben még az OSC vezetett 4-3-ra. Aztán Zalánki távolról, Német Toni közelről lőtt gólt, a kétkapuzás legszebb jelenete két ferencvárosi nevéhez fűződött: Fekete óriási passzát Nagy Ádám vágta be. A gyakorlást végül a válogatott nyerte 11-8-ra, de ezúttal biztosan nem az eredmény volt a fontos, hanem, hogy újra együtt gyakorolhattak a nemzeti csapat tagjai.

- Nagyobb terhelést kaptak most a játékosok, így nem volt igazán pörgős a játék, de ez ilyenkor természetes – nyilatkozta a FradiMédiának Varga Zsolt– Egy hatnapos összetartásba sok új elem gyakorlása nem fér bele, most az együttlét a legfontosabb, hogy visszajöjjenek a korábban már elmondott dolgok, a passzvonalak, a védekezés. Elkezdtük a párizsi olimpiáig tartó, erőltetett menetet, nagy feladatok várnak ránk, és a fő cél mindenképpen az, hogy az ötkarikás játékokra egy ütőképes csapatot építsünk.

A 2022-ben az év férfi pólósának megválasztott Jansik Szilárd azt mondta, célja, hogy az idei évben a Ferencvárosban és a válogatottban is még jobban teljesítsen.

- Ezek a meccsek és gyakorlások apró, de fontos lépések az olimpiáig vezető hosszú úton - mondta a FradiMédiának Jansik Szilárd. – A tavalyi évben sok egyéni díjat kaptam, ami megtisztelő, de azt mondtam, szívesen elcserélném ezeket arra, hogy minden tornáról éremmel térjünk haza. Nekem is egyre nehezebb a dolgom, egyre komolyabb védőket kapok, így egyre jobban kell játszanom. Az Eb jól sikerült, de azóta eltelt 5 hónap, jönnek az új kihívások, én pedig szeretnék fejlődni és tanulni, erre a Ferencvárosban és itt a válogatottnál is minden adott – mondta Jansik Szilárd.

A válogatottra idén nyáron világbajnokság vár, ahol a torna első két helyezettje már olimpiai kvótát szerezhet. A jövő januári, Tel-Avivban sorra kerülő Eb, majd a februárban esedékes, dohai világbajnokság miatt ismét rendkívül sűrű lesz a válogatott programja.

Az összetartásra meghívott játékosok

Kapusok: Szakonyi Dániel, Vogel Soma (FTC-Telekom), Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Mizsei Márton (A-Híd Vasas Plaket)

Mezőnyjátékosok: Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Angyal Dániel (OSC), Aranyi Máté (OSC), Burián Gergely (OSC), Konarik Ákos (Vasas), Manhercz Krisztián (OSC), Vámos Márton (Olympiakos Piraeus), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco).

Kereten kívüli meghívottak (január 4-6.): Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Vismeg Zsombor (Szolnok)

Cikkajánló

Fradi-OSC már az elődöntő jegyében

A Vasas legyőzése után alig két nappal folytatódik az erőltetett menet az FTC férfi vízilabdacsapatának.

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin