2019. november 16.
Esélyt sem adtunk a Szolnoknak
Tizenegy góllal nyert az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a nagy rivális otthonában és őrzi veretlenségét.

Rangadónak lett kikiáltva a Szolnok-FTC bajnoki, hiszen veretlenül várta a mérkőzést mindkét fél, ám nagyon hamar kiderült, hogy csak egy végkimenetele lehet a meccsnek. A vendégek ugyanis magabiztosan játszva lőtték be a helyzeteket, emellett hátul remekül működött a védekezés is. A szolnokiak az első négy kísérletükből nem tudtak betalálni Vogel Soma kapujába, míg elől Aaron Younger góljával és Varga Dénes értékesített büntetőjével már 2-0-ra vezettünk. Ezt követően Bátori Bence szépített emberelőnyből (1-2), de erre két távoli bombával válaszoltunk Vámos Márton és Giannis Fountoulis révén (1-4). Ezután olyan gólt láthattunk, amiért érdemes meccsre járni. Már, ha láttuk, mert Varga Dénes egészpályás góljára senki sem számított, még a válogatott elsőszámú kapusa, Nagy Viktor sem, aki talán soha életében nem kapott ilyen találatot. Lemaradt róla a televízió is, hiszen csapatkapitányunk egy szolnoki lövés után elkérte a labdát Vogeltől, de nem indított, ahogy ilyenkor lenni szokott, mert meglátta, hogy a kapu üresen tátong. Nagy Viktor kint bóklászott, Dumi pedig átívelte az egész pályát. Hihetetlen gól volt! Ezzel a Fradi 5-1-es megnyugtató előnnyel várta a második negyedet.  

Nem lassítottunk a tempón, Vámos Márton újabb bombát zúdított a rövidbe (1-6), míg a hazaiak egymás után lőtték telibe a kapufát egy támadáson belül kétszer is, ami azt is jelezte, hogy túl akarták helyezni a lövéseket Vogel Soma ellen. Az FTC játékosai viszont magabiztosan találták el a sarkokat, Zalánki Gergő már a hetedik gólunkat szerezte (1-7). Hosszú idő után talált be a Szolnok (2-7), de folytattuk az erődemonstrációt és Vámos valamint Zalánki újabb villanásával 10-3-al zártuk a meccs első felét.

Látva a Fradi elképesztő hatékonyságát és tekintettel arra, hogy három hét múlva a Magyar Kupa elődöntőjében is találkozik egymással a két csapat, Zsivko Gocic inkább lecserélte Nagy Viktort a nagyszünetben. Bányai Márk állt a Szolnok kapujába, de ő sem tudott mit kezdeni a mieinkkel, akik gyorsan felavatták a cserekapust. Görög klasszisunk, Fountoulis, ha nem is Varga Dénesi távolságból, de majdnem a félpályáról pókhálózta kis a hosszú sarkot (3-11). Lőttünk mi közeli gólokat is: Egy rossz hazai próbálkozás után Varga indult meg hatalmas sebességgel, jött is a hajszálpontos passz, majd csapatkapitányunk megtáncoltatta a kapust és egy méterről a hálóba helyezett (3-12). Az volt az ember érzése, mintha a Fradi minden támadásából gól született volna, a szolnokiak pedig vaktölténnyel lövöldöznének. Semmi sem akart összejönni nekik. Egy újabb gyors támadás végén Jansik Szilárd húzta be a labdát, majd a Fradi-tábor rászámolta a tízet az ellenfélre. Tizenhárom-három állt ekkor az eredményjelzőn - és még volt hátra a harmadik negyedből! A gólok mellett parádésan védekezett Varga Zsolt csapata, amely a meccs ezen időszakában 23 lövésből mindössze 3 gólt engedélyezett. Ekkor még az is belefért, hogy Sedlmayer Tamás a kapufára lőjjön egy büntetőt.

Az utolsó nyolc percre Gárdonyi András állt a kapunkba, akinek azért volt nehéz dolga, mert kilencgólos előny tudatában már nem tudott annyira koncentrálni a védelem, mint előtte. A Szolnok egymás után kétszer is beköszönt neki (6-13), de ezt sem hagytuk annyiban. Varga Dénes duplázott (6-15), majd a fiatal Nyíri Balázs játszotta be remek ütemben Nicolas Contantin-Bicarinak, aki behúzta két ember szorításában. 16-6-nál másodszor jöhetett a szurkolói számolás. A következő támadásnál ismét kanadai centerünk volt a főszereplő, ötméterest harcolt ki, amit Kállay Márk vágott a kapuba (6-17). A kegyelemdöfést Nyíri Balázs adta meg a Szolnoknak, miután kiszorított szögből lőtt a rövidbe. A hazaiak nem látták bent, azonban a kapus már a gólvonalon túlról húzta ki a labdát. Ezzel a Ferencváros parádés teljesítménnyel 18-7-re megnyerte a meccset, elvette a hazaiak bajnoki veretlenségét és már egyedül vezeti az alapszakasz csoportját!

Szeretnénk megköszönni szurkolóink támogatását, akik Szolnokra is elkísértek minket és fantasztikus hangulatot teremtettek. Játékosaink végig úgy érezhették magukat, mintha otthon lennének.

A folytatásban nagyon nehéz feladat vár csapatunkra, hiszen a Pro Reccóhoz látogat szerda este. A 20:30-kor kezdődő meccset az M4 Sporton élőben követhetik.

Értékelések a mérkőzés után:

 

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 7. forduló, 2019.11.16., szombat

Szolnok, Tiszaligeti uszoda

SZOLNOKI DÓZSA – FTC-TELEKOM WATERPOLO 7-18 (1-5, 2-5, 1-3, 3-5)

Gólszerzőink: Varga 5, Vámos 3, Fountoulis 2, Zalánki 2, Constantin-Bicari 2, Jansik, Kállay, Nyíri, Younger 1-1

Cikkajánló

Sorsoltak a Magyar Kupában: Íme, a Fradi csoportjai!

Férfi pólósainknak már a csoportban megismétlődik a 2018-as döntő párharca • A nők az UVSE-vel is játszanak.

Végső búcsút vettünk Kárpáti Györgytől

Csütörtökön utolsó útjára kísértük háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkat, Kárpáti Györgyöt – VIDEÓ!

Végső búcsú Kárpáti Györgytől

Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkat, Kárpáti Györgyöt július 2-án helyezik végső nyugalomra.

Az FTC és a VLV közös közleménye

A sportág érdekeit szem előtt tartva az FTC és a vízilabdával foglalkozó VLV hírportál rendezte konfliktusát.

Több ezren búcsúztak Benedek Tibortól

Korábbi csapattársak, barátok is gyertyát gyújtottak az elhunyt legendáért a Hajós Alfréd Uszodánál.

Történetek Benedek Tiborról

47 éves korában elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, akitől Fradisták búcsúznak.

Gyászol a magyar sport: elment Benedek Tibor

Életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor, 3-szoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Gyászol a magyar sport és az FTC, elment a Gyurika

Nem sokkal 85. születésnapja előtt elhunyt az FTC háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázója, Kárpáti György.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most