2019. november 16.
Esélyt sem adtunk a Szolnoknak
Tizenegy góllal nyert az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a nagy rivális otthonában és őrzi veretlenségét.

Rangadónak lett kikiáltva a Szolnok-FTC bajnoki, hiszen veretlenül várta a mérkőzést mindkét fél, ám nagyon hamar kiderült, hogy csak egy végkimenetele lehet a meccsnek. A vendégek ugyanis magabiztosan játszva lőtték be a helyzeteket, emellett hátul remekül működött a védekezés is. A szolnokiak az első négy kísérletükből nem tudtak betalálni Vogel Soma kapujába, míg elől Aaron Younger góljával és Varga Dénes értékesített büntetőjével már 2-0-ra vezettünk. Ezt követően Bátori Bence szépített emberelőnyből (1-2), de erre két távoli bombával válaszoltunk Vámos Márton és Giannis Fountoulis révén (1-4). Ezután olyan gólt láthattunk, amiért érdemes meccsre járni. Már, ha láttuk, mert Varga Dénes egészpályás góljára senki sem számított, még a válogatott elsőszámú kapusa, Nagy Viktor sem, aki talán soha életében nem kapott ilyen találatot. Lemaradt róla a televízió is, hiszen csapatkapitányunk egy szolnoki lövés után elkérte a labdát Vogeltől, de nem indított, ahogy ilyenkor lenni szokott, mert meglátta, hogy a kapu üresen tátong. Nagy Viktor kint bóklászott, Dumi pedig átívelte az egész pályát. Hihetetlen gól volt! Ezzel a Fradi 5-1-es megnyugtató előnnyel várta a második negyedet.  

Nem lassítottunk a tempón, Vámos Márton újabb bombát zúdított a rövidbe (1-6), míg a hazaiak egymás után lőtték telibe a kapufát egy támadáson belül kétszer is, ami azt is jelezte, hogy túl akarták helyezni a lövéseket Vogel Soma ellen. Az FTC játékosai viszont magabiztosan találták el a sarkokat, Zalánki Gergő már a hetedik gólunkat szerezte (1-7). Hosszú idő után talált be a Szolnok (2-7), de folytattuk az erődemonstrációt és Vámos valamint Zalánki újabb villanásával 10-3-al zártuk a meccs első felét.

Látva a Fradi elképesztő hatékonyságát és tekintettel arra, hogy három hét múlva a Magyar Kupa elődöntőjében is találkozik egymással a két csapat, Zsivko Gocic inkább lecserélte Nagy Viktort a nagyszünetben. Bányai Márk állt a Szolnok kapujába, de ő sem tudott mit kezdeni a mieinkkel, akik gyorsan felavatták a cserekapust. Görög klasszisunk, Fountoulis, ha nem is Varga Dénesi távolságból, de majdnem a félpályáról pókhálózta kis a hosszú sarkot (3-11). Lőttünk mi közeli gólokat is: Egy rossz hazai próbálkozás után Varga indult meg hatalmas sebességgel, jött is a hajszálpontos passz, majd csapatkapitányunk megtáncoltatta a kapust és egy méterről a hálóba helyezett (3-12). Az volt az ember érzése, mintha a Fradi minden támadásából gól született volna, a szolnokiak pedig vaktölténnyel lövöldöznének. Semmi sem akart összejönni nekik. Egy újabb gyors támadás végén Jansik Szilárd húzta be a labdát, majd a Fradi-tábor rászámolta a tízet az ellenfélre. Tizenhárom-három állt ekkor az eredményjelzőn - és még volt hátra a harmadik negyedből! A gólok mellett parádésan védekezett Varga Zsolt csapata, amely a meccs ezen időszakában 23 lövésből mindössze 3 gólt engedélyezett. Ekkor még az is belefért, hogy Sedlmayer Tamás a kapufára lőjjön egy büntetőt.

Az utolsó nyolc percre Gárdonyi András állt a kapunkba, akinek azért volt nehéz dolga, mert kilencgólos előny tudatában már nem tudott annyira koncentrálni a védelem, mint előtte. A Szolnok egymás után kétszer is beköszönt neki (6-13), de ezt sem hagytuk annyiban. Varga Dénes duplázott (6-15), majd a fiatal Nyíri Balázs játszotta be remek ütemben Nicolas Contantin-Bicarinak, aki behúzta két ember szorításában. 16-6-nál másodszor jöhetett a szurkolói számolás. A következő támadásnál ismét kanadai centerünk volt a főszereplő, ötméterest harcolt ki, amit Kállay Márk vágott a kapuba (6-17). A kegyelemdöfést Nyíri Balázs adta meg a Szolnoknak, miután kiszorított szögből lőtt a rövidbe. A hazaiak nem látták bent, azonban a kapus már a gólvonalon túlról húzta ki a labdát. Ezzel a Ferencváros parádés teljesítménnyel 18-7-re megnyerte a meccset, elvette a hazaiak bajnoki veretlenségét és már egyedül vezeti az alapszakasz csoportját!

Szeretnénk megköszönni szurkolóink támogatását, akik Szolnokra is elkísértek minket és fantasztikus hangulatot teremtettek. Játékosaink végig úgy érezhették magukat, mintha otthon lennének.

A folytatásban nagyon nehéz feladat vár csapatunkra, hiszen a Pro Reccóhoz látogat szerda este. A 20:30-kor kezdődő meccset az M4 Sporton élőben követhetik.

Értékelések a mérkőzés után:

 

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 7. forduló, 2019.11.16., szombat

Szolnok, Tiszaligeti uszoda

SZOLNOKI DÓZSA – FTC-TELEKOM WATERPOLO 7-18 (1-5, 2-5, 1-3, 3-5)

Gólszerzőink: Varga 5, Vámos 3, Fountoulis 2, Zalánki 2, Constantin-Bicari 2, Jansik, Kállay, Nyíri, Younger 1-1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin