2023. december 4.
Évzáró BL-rangadó jön férfi pólósainknak
Az eddig hibátlanul menetelő FTC a Jadran Split otthonában játsza idei utolsó mérkőzését.

Két, már biztosan továbbjutó csapat találkozik kedd este Splitben, a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Bármilyen eredmény is szülessen a Jadran-FTC mérkőzésen, a hazaiak már nem tudják befogni a magyar együttest, de így sem lehet azt mondani, hogy motiváció híján ugrunk vízbe. Nyéki Balázs csapata szeretné megőrizni szezonbéli makulátlan mérlegét, és a 23. győzelemmel pontot rakna 2023 végére.

A két együttes legutóbbi összecsapásán 13-11-re sikerült legyőzni Budapesten a horvát válogatott magját adó splitieket, akik már ötgólos hátrányban is voltak, de az utolsó pillanatig harcoltak az egyenlítésért. Ilyen hozzáállásra számíthatunk a mostani mérkőzésen is, főleg, hogy 2022 februárjában már sikerült nyernie otthon a Jadrannak a Fradi ellen 9-7-re. Az egy fájó vereség volt, amire a zöld-fehérek keretének nagy része még emlékezhet is.

GYŐZTES RANGADÓ, ELVESZTETT KUPADÖNTŐ

A hétvégén nagy csatában sikerült megőrizni veretlenségünket az OB I-ben, hiszen az OSC az utolsó negyedig tartotta magát, és csak a hajrában tudtuk eldönteni a találkozót többek között Dusan Mandics öt góljának is köszönhetően. A Jadran Split viszont megtépázott önbizalommal várja a Ferencváros elleni meccset, ugyanis ötméterespárbaj után elvesztette a Horvát Kupa-döntőt a Jug Dubrovnik ellen.

HAT CSAPAT BIZTOSÍTOTTA HELYÉT, MÁR CSAK KÉT SZABAD HELY MARADT

Az utolsó fordulóra is maradtak izgalmak a BL-ben, hiszen két csoportban is hatalmas küzdelem zajlik majd a második továbbjutó helyért. A „B” és a „C” jelű négyesben már minden kérdés eldőlt, a Pro Recco és a Vámos Mártont is soraiban tudó Olympiakosz, valamint az FTC és a Jadran Split is biztosította helyét a legjobb nyolc között. Az A-csoportban a Novi Beograd is elmondhatja ezt magáról, a szerbek mögött viszont a Sabadell és a Brescia küzd még az életben maradásért. A D-csoportban a Barceloneta már biztosan az élen végez, viszont nagyban befolyásolhatja a második hely sorsát, ugyanis ha a spanyolok legyőzik a jelenleg 9 pontos Marseille-t, és a másik meccsen a 6 pontos Spandau nyer az eddig pontot sem szerző Voulagmeni ellen, akkor az egymás elleni jobb gólkülönbség miatt Sedlmayer Tamás és a németek jutnának tovább, és ütnék ki Manhercz Krisztiánt és a francia klubot.

A következő körrel kapcsolatban érdemes tudni, hogy a nyolc továbbjutó csapatot két négyes csoportba sorsolják. A magyar bajnok csoportgyőztesként egy szintén első helyezett együttest, illetve két másodikat kaphat a sorsoláson. Vagyis összejöhet akár egy FTC-Pro Recco összecsapás tavasszal, kiegészülve két olyan lehetséges riválissal, mint a Brescia és a Marseille, feltéve, ha sikerül kivívniuk a folytatást.

Fél szemmel tehát már a lehetséges ellenfeleinket is figyelhetjük, miközben arra koncentrálunk, hogy győzelemmel zárjuk 2023-at.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 5. forduló, 2023. december 5., kedd 19:00

Horvátország, Split

JADRAN SPLIT – FTC-TELEKOM WATERPOLO

Élő közvetítés: m4sport.hu és LEN Tv

Cikkajánló

FTC-fölény a BL álomcsapatában

Három játékost és az edzőt a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom vízilabdacsapata adja az év csapatába.

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin