2021. szeptember 14.
„Ez a csapat bármire képes lehet”
Magyar Kupa-ezüstérmes lett a tavasszal bajnok ifi pólócsapatunk – Szűcs Levente vezetőedzővel beszélgettünk.

Februárban távoztál a BVSC-től, de nem sokáig maradtál elfoglaltság nélkül…
- Aznap vagy másnap keresett meg Nyéki Balázs, ami nagyon jólesett. Ezek után Madaras Norbi is felhívott, majd találkoztunk személyesen, felvázolta a terveket, és szinte azonnal megegyeztünk. Tetszett, hogy nagyon szerették volna, ha idejönnék. Voltak más megkereséseim is, de az első beszélgetés után azt éreztem, hogy szinte biztosan a Ferencvárost választom, amely nemcsak az első és leggyorsabb, hanem a legmeggyőzőbb is volt.

Nyugodt munkára és megfelelő környezetre vágytál?
- Ez volt az elsődleges. Olyan környezetváltozás ez, amilyenben még nem volt részem, hiszen 29 évig nagyjából egy helyben dolgoztam. Nem mondom, hogy kinyílt a világ, mert nem olyan zárt a sportág, hogy ne lehetne rálátni más klubra, struktúrára, mégis feltölt az új munka. A más korosztály más feladatot is jelent: azt nem mondanám, hogy nyugalmasabb a felnőttnél, viszont legalább olyan szép. Az egyén és a csapat motivációjában tartom magam a legjobbnak, márpedig a gyerekek ebben a korban még fanatizálhatóak.

Az olimpia és a junior-világbajnokság árnyékában miként telt a nyár?
- Az eleje ismerkedéssel, hiszen picit kellett változtatnom a munkámon, mivel az ifjúsági korosztály mégiscsak fiatalabb a felnőttnél. Persze korábban az összes létező korcsoporttal dolgoztam már, úgyhogy gondot azért nem jelentett. A keret átalakult, de akik maradtak, azoknak már korábban is sikereket, az újak pedig most gazdagodhattak pozitív élménnyel. Nagyon szeretnénk megismételni az előző szezon eredményét, de azért ez hetven-nyolcvan százalékban más csapat. Az erőviszonyok is átalakultak, hiszen az ellenfelek is változtak. Ugyanakkor a bajnokságban reális cél a négy közé kerülés, ahová a sportági igazság szerint bekerülni nehezebb, mint ott produkálni, úgyhogy előbb legyen meg az első cél...

Ez a Magyar Kupa-ezüstérem is visszaigazolhatja a munka helyességét, de mi a legnagyobb különbség a felnőttek és az ifik munkája között?
- Rögtön a nyár után vagyunk, amely nehéz időszak az utánpótlásban, hiszen sok klub azt az elvet követi, hogy amikor nincs iskola és kevés az elfoglaltság, akkor minél többet kell edzeni, úgyhogy ez hivatalosan alapozó időszak, azaz több az edzés, mint a felnőttben. Amikor viszont elkezdődik az iskola, akkor jobbára csak este edzünk, habár a Ferencvárosnál van lehetőség a reggeli gyakorlásra is. Differenciálunk tehát a játékosok között az iskolai elfoglaltság ismeretében. Ebben a korosztályban abszolút bejön már a technikai és taktikai képzés is, ráadásul a Fradinál van egy szisztéma, hogy amilyen rendszerben a a felnőtt játszik, az ifinek is el kell sajátítania, mert sosem lehet tudni, ki, mikor kerül a mély vízbe. Ez így van rendjén. Természetesen azért becsempészem a saját játékelemeimet, és az elmúlt heteken már látszik, hogy meccsről meccsre fejlődünk, amihez hozzátartozik az is, hogy folyamatosan térnek vissza a hiányzóink. Amikor a fizikumunk rendben lesz, a csapat teljessé válik, és jut időnk a taktikai elemeket gyakorolni, akkortól ez a csapat bármire képes lehet.

(Fotó: Varga Jennifer)

Cikkajánló

Fél lábbal a negyeddöntőben

Férfi pólócsapatunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 22–8-ra győzött Pécsett.

Jansik: „Ez még az összeszokás időszaka”

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata címvédőként kezdi meg szereplését a Magyar Kupában.

„Szépen, fokozatosan, türelmesen építkezünk”

A bajnokságban két győzelemmel kezdett a férfi pólócsapatunk – Varga Zsolt vezetőedzővel beszélgettünk.

Győzelmmel rajtolt az U17-es válogatottunk

Két fradistával, Gyapjas Viktorral és Varga Vincével a csapatban 13-11-re vertük az oroszokat.

MK-ezüstérmes az ifi pólócsapat

A mieink a Miskolc legyőzésével jutottak a fináléba, ahol az UVSE ellen ugrottak medencébe.

Magyar Kupa-négyes döntőben az ificsapat

Vasárnap Magyar Kupa-négyes döntőben szerepel az ifjúsági pólócsapatunk.

Kettőből kettő a bajnokságban

Második bajnokiját is simán nyerte az FTC-Telekom Waterpolo.

A Pécs ellen folytatja férfi pólócsapatunk

A bajnokság második fordulójában is idegenben szerepel az FTC-Telekom Waterpolo.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most