2020. augusztus 5.
Ezüstérmesek lettek ifista pólósaink
Kikapott a KSI-től az FTC-Telekom Waterpolo ificsapata a Lemhényi Dezső Ifjúsági Kupa fináléjában.

A felnőtt férfi vízilabda Magyar Kupa mellett a korosztályos nyári kupák véghajráját is a Hajós Alfréd Sportuszoda 50-es medencéjében rendezték meg. Szerdán az ifik négyes döntőjére került sor, ahol a Nyéki Balázs irányította Fradi ifi képviseltette magát a legjobbak között. A Lemhényi Dezső Ifjúsági Kupa délelőtti elődöntőjéből az FTC és a KSI jutott be a délutáni fináléba, miután csapatunk egy kiélezett küzdelem után ötméterespárbajban nyert a BVSC ellen, míg a másik ágon a KSI az UVSE-t győzte le 17-15-re.

A döntő borzasztóan alakult az FTC számára, ugyanis az első negyedben hiába védett büntetőt Gyapjas Brendon, a KSI 5-1-es előnyt épített ki. A folytatásban nem nőtt a különbség, de nem is tudtuk csökkenteni. Harmadik gólunk egy szép megoldás után született, ugyanis Szabó II. Bence  előbb kiejtette a labdát, amit lábbal még feladott magának megzavarva ezzel az ellenfelet, majd a kimozduló védelem mögé passzolt Vass Benedeknek, aki a szélről nem hibázott a támadóidő lejárta előtt (3-6). Megélénkült a Fradi-tábor hangja is, erre az akcióra. Nyíri Balázs sajnos büntetőt hibázott, ami meg is bosszulta magát, mivel a KSI betalált a túloldalon (3-7).

A nagyszünet után rögtön ötgólósra nőtt a hátrányunk (3-8), ám Szabó II. Bence, Várkonyi Ádám, Nyíri Balázs és Böröczky Marcell góljaival háromra csökkentettük a különbséget (7-10). Volt mibe kapaszkodnia a Fradinak, ugyanis a tavalyi serdülő bajnoki döntőben már megmutatták ezek a srácok, épp a KSI ellen, hogy képesek felállni ekkora hátrányból és megnyerni a meccset. Ez azonban most nem akart összejönni, és hiába villantak meg többen is az utolsó negyedben, a védekezésünk nem állt össze. A Nyéki Balázs vezette ificsapatunk végül 16-11-es vereséget szenvedett a KSI-től és ezüstérmes lett.

Az FTC-Telekom Waterpolo csapata:

Bakos Bence, Böröczky Marcell, Dér Zoltán, Felkai Mátyás László, Gál Sándor, Gyapjas Brendon, Klár Gergely, Madarász Gábor, Nyíri Balázs, Sipos Bendegúz, Spitz Márk, Szabó Bence, Szabó II. Bence, Varga Bence Bendegúz, Varga Vince Dániel, Várkonyi Ádám, Vass Benedek Márk, Zetkó Szabolcs

Vezetőedző: Nyéki Balázs

Segítői: Regős Áron, Várkonyi Gabriella

INTERJÚ A CSAPAT EDZŐJÉVEL, NYÉKI BALÁZZSAL:

- Hogyan értékeled ezt a napot?

- Természetesen csalódottan, mert szerettünk volna nyerni. A délelőtti elődöntőben és most a döntőben is jobban kellett volna játszanunk, úgyhogy alulteljesítettünk ezen a két mérkőzésen. Tudom közhely, de ezek a pofonok jól jönnek, mert ha tényleg komoly céljaik vannak és szeretnének ifi bajnokok lenni, valamint ob I-es csapatokban helyt találni maguknak, akkor ennél több kell a meccseken. Az edzésen jól dolgoznak, de azt nyilván senki nem tudja rajtam kívül. Ettől függetlenül gratulálok a játékosaimnak az ezüstéremhez, de én csalódott vagyok, mert szeretek nyerni és a játékosaim is, úgyhogy lesz mit kijavítani a következő időszakban.

- Mivel volt jobb a KSI? Számít, hogy többen is a felnőtt csapatban játszanak?

- Nem hinném, hogy egy hónap után számít, hogy többen játszanak a felnőttek között. Ha az én játékosaim úgy gondolják, akkor az megint egy félremagyarázása a dolognak, hogy ők nem tudnak ott játszani. Ezzel nem kell foglalkozni. Annyival voltak jobbak, hogy sokkal magasabb sebességgel játszottak különösen a mérkőzés elején és pontosabban lőttek. Mi messziről lőttünk, pontatlanok és kiszámíthatóak voltunk.

- A negatívum mellett van pozitívum is?

- Persze! Csak eljutottak idáig és ott vannak az ország legjobb ificsapatai között. Sőt, számomra tényleg a legjobbak, de mindig elmondom nekik, hogy ezt nem csak nekem kell bebizonyítaniuk, hanem mindenkinek. Egészen más edzésen jól teljesíteni, mint a mérkőzésen döntő pillanatokban. Meg kell tanulniuk, de meg is fogják tanulni.  

LEMHÉNYI DEZSŐ ORSZÁGOS IFJÚSÁGI KUPA NÉGYES DÖNTŐ

2020. augusztus 5., szerda. Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

DÖNTŐ

FTC-TELEKOM WATERPOLO – KSI 11-16 (1-5, 2-2, 4-5, 4-4)

Gólszerzőink: Várkonyi 3, Varga B., Vass, Szabó, Nyíri, Böröczky M., Spitz, Klár, Zetkó 1-1

ELŐDÖNTŐ: 

FTC-TELEKOM WATERPOLO – BVSC 14-13 (3-1, 1-2, 3-3, 2-3, 4-3) - ötméteresekkel

Gólszerzőink: Várkonyi 3, Nyíri 2, Spitz 2, Szabó B. 2, Varga B. 2, Böröczky M. 1, Vass 1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin