2020. november 21.
Ezúttal sem volt kérdés, tovább menetel az FTC
Férfi vízilabdacsapatunk ezúttal sem hibázott, már a tizenharmadik győzelmét aratta az OB I-ben.

Az UVSE tizenkétgólos legyőzése után a Honvéd látogatott a Népligetbe péntek este az OB I 13. fordulójában. Aktuális ellenfelünk az OSC elleni vereségét követően látogatott a Fradi otthonába, méghozzá legnagyobb erőssége, az olimpia bajnok Hosnyánszky Norbert nélkül, míg a ferencvárosiaknál ezúttal Vámos Márton és Kállay Márk kapott pihenőt.    

Az első gólra egészen a negyedik percig kellett várni, amikor Iannnis Fountoulis révén megszereztük a vezetést. Nem sokáig örülhettünk, ugyanis a vendégek Manchercz büntetőjével villámgyorsan válaszoltak a Fradi-gólra. Nem kellett félteni Varga Zsolt tanítványait: pillanatokkal később Vigvári Vendel góljával ismét a hazaiaknál volt az előny, amit 22 másodperccel a vége előtt sikerült még növelnie Fountoulisnak. A görög klasszis találatát ezúttal sem hagyta szó nélkül a Honvéd: Ekler szabaddobásával sikerült visszajönni egy gólra a negyed vége előtt.

A második negyedben Zalánki Gergő kezdte meg a gólgyártást, majd Jansik egy pontos lövéssel háromra növelte az előnyt (5-2), hogy aztán Fountoulis újra megvillanthassa tudását: először a Constantin-Bicari által kibrusztolt fórt értékesítette, majd center pozícióból ragasztott pokolian nagy gólt Decker kapujába (7-3).

A fordulást követően a magabiztos előny tudatában némileg visszavettünk az első két negyedben látott iramból. A helyzeteink ezt követően is megvoltak, de hiába a végletekig kijátszott támadás, nem sikerült bevenni a vendég kaput. Ami a Fradinak nem sikerült, az a Honvédnak igen: gyors egymásutánba két gólt is sikerült szerezniük (7-5), de Zalánki a lehető legjobb pillanatban vette kézbe az irányítást, és még a negyed végét jelző dudaszó előtt visszaállított a háromgólos különbséget (8-5).

Az utolsó játékrészre aztán ismét felpörgött a Fradi, így egy pillanatra sem adott esélyt a fáradás jeleit mutató Szívós-csapatnak. Vogel gyakorlatilag lehúzta a rolót, a vendégek egyetlen alkalommal sem tudtak túljárni a fiatal hálóőr eszén. A mieink az első percben két gólt is szereztek: előbb Vígvári Vendel, majd Fountoulis volt eredményes büntetőből. Két és fél perccel később a sérüléséből nemrégiben visszatérő Varga Dénes is meglőtte a maga gólját, miután egy megúszásból átemelte a vendég kapust. Az utolsó bő másfél percben Fountoulis még kétszer betalált, ezzel végleg lezárva a találkozó még nyitott kérdéseit.

Az FTC ezúttal is magabiztos játékot mutatott, Fountoulis vezérletével pedig megnyerte a tizenharmadik meccsét is az OB I-ben, ezzel pedig hibátlan mérleggel vezeti a tabellát. Görög klasszisunk a mai hét góljával nem csupán főszereplővé vált, de 34 bajnoki találatával a góllövőlista élére állt.

Varga Zsolt tanítványai legközelebb december 5-én, szombaton a Szolnok ellen szállnak medencébe a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Férfi vízilabda OB I, alapszakasz, 13. forduló
FTC-Telekom Waterpolo – Budapest Honvéd 13-5 (3-2, 4-1, 1-2, 5-0)
Gólszerzők: Fountoulis 7, Vígvári 2, Zalánki 2, Jansik 1, Varga 1

Cikkajánló

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin