2019. december 8.
Fantasztikus feltámadással a Fradié a Magyar Kupa!
Varga Zsolt csapata elképesztő izgalmak után 8-7-re legyőzte az OSC-t a döntőben, így megvédte címét.

Álomszerűen kezdtük az álomdöntőnek beharangozott Magyar Kupa finálét, hiszen Vámos Márton ötméteresgóljával és Nikola Jaksic remek emberelőnyös találatával gyorsan elléptünk 2-0-ra az OSC-től. De amilyen jól indult a Fradi számára a mérkőzés, olyan rosszul folytatódott az első negyedben. Az előnyünk gyorsan elfogyott, miután Erdélyi Balázs emberelőnyből, majd Manhercz Krisztián büntetőből is betalált, így egyenlítettek az újbudaiak 2-2-re. Ezután Varga Dénes ötméterest harcolt ki, de Giannis Fountoulis lövését kivédte Branislav Mitrovic. A játékvezetők asszisztáltak Hárai Balázs verekedős játékához, így sorra ítélték az emberelőnyöket a javukra. Az OSC centere egyet ki is használt, amivel átvették a vezetést 3-2-nél. A negyed végén megszereztük harmadik gólunkat, de a bírók teljesen érthetetlen döntésének következtében érvénytelenítették azt.

A második játékrész elején ismét egy furcsa ítélet borzolta a kedélyeket a Fradi kispadján, ám Prlainovic büntetőjét kivédte Vogel Soma.

Lógott a levegőben az egyenlítésünk, de Fountoulis kétszer is ugyanott találta telibe a kapufa élét, ahonnan sajnos kifelé pattant a labda. A másik oldalon viszont Hárai ás Manhercz már háromra növelte a különbséget (2-5). Nagyon elléptek az újbudaiak, mi pedig bántóan rég, több mint 10 perce nem tudtuk bevenni a kapujukat. A szünet előtt ezt a rossz szériát még sikerült megtörnie Pohl Zoltánnak egy mesterien végigvitt emberelőny után (3-5).

Nem adták fel fiaink! Ezer fokon égett a Ferencváros, de sokáig képtelenek voltunk kezünkbe venni az irányítást. Pedig Vogel újra világklasszis módba kapcsolt, de elől valahogy nem akart megzörreni a háló. Aaron Younger kapufát lőtt, majd Varga Dénes büntetőjét kivédte az OSC szerb olimpiai bajnoka. De nálunk is van egy riói aranyérmes, mégpedig Nikola Jaksic, aki pazar egyéni akció után szerzett gólt (4-5). Már csak egy gólra voltunk az egyenlítéstől, de csapatkapitányunk újabb ötméterest hagyott ki, ezúttal a kapufára bombázott. Ha valaki kételkedne egy picit is abban, hogy Dumi a világ legjobb játékosa, azt talán meggyőzte a Fradi 10-ese ezen a meccsen, hiszen három emberrel a nyakán varázsolta a kapuba ötödik gólunkat (5-5). Végre egyenlítettünk!!! A vezetést azonban nem tudtuk átvenni, és 6-5-ös hátrányról kezdtük az utolsó nyolc percet.

Már számolni is alig tudtuk, hányszor találtuk el a kapufát, de Younger a negyedik játékrész elején hozzátett még egyet.  Az volt az ember érzése, hogy ezen a napon nem megy se Youngernek, se Vámosnak, se Vargának, se Fountoulisnak, se a bekötött karral játszó Zalánkinak. Nikola Jaksic viszont újra villant és elképesztő mutatvánnyal szerzett gólt és egyenlített 6-6-ra öt és fél perccel a vége előtt. Amikor felcsillant volna a remény arra, hogy megtörjük az OSC lendületét, akkor Nemanja Ubovic csavart szép gólt, bár véleményes volt, hogy ötméteren belülről végezte el a szabaddobást… 3:46-al a vége előtt 7-6 volt ezzel az OSC javára.

Szurkolóink nem adták fel és végig buzdították játékosainkat, hiszen a rengeteg balszerencsés támadás ellenére, reménykedhettünk az ellenállhatatlan hajránkban, amit korábban már oly sokszor láthattunk Varga Zsolt együttesétől. És jött is a Fradi-feltámadás!!! Ha már volt egy csavar a túloldalon, akkor kanadai centerünk is megmutatta, hogy ő is tud olyat. Gyönyörű mozdulattal egyenlített Nicolas Constantin-Bicari 7-7-re. Elképesztő izgalmak következtek az utolsó percekben, Magyar Kupa-döntőhöz hű csatát vívtak a csapatok.

A sok kihagyott helyzet után már benne volt a Fradisták szemében az aggodalom, hogy vajon ki meri elvállalni a lövést. Ilyen szituációban lett a nyerőember az a Varga Dénes, aki korábban két büntetőt is kihagyott! Dumi góljával visszavettük a vezetést 8-7-nél, a legjobbkor, éppen a támadóidő lejárta előtt.

Hátra volt még két és fél perc, de Vogel és Mitrovic is bravúrok sorát mutatta be, így nem változott az eredmény.

A Ferencváros megnyerte a Magyar Kupát 2019-ben is!!!

Az FTC ezzel megvédte címét, és sorozatban a 9. trófeáját gyűjtötte be. 2017 óta minden döntőben és sorozatban veretlen maradt Varga Zsolt együttese. Sorrendben Euro Kupa, bajnokság, Európai Szuperkupa, Magyar Kupa, Magyar Szuperkupa, bajnokság, Bajnokok Ligája, Európai Szuperkupa, majd Magyar Kupa. Elképesztő sorozat.

„A világ legjobb csapata!” Zúgott a rigmus a Fradi-tábortól az ünneplés pillanataiban. És ha megnézzük a fenti listát és trófeagyűjteményt, akkor megállapíthatjuk, hogy jogos a jelző és a dicséret.

Büszkék vagyunk a csapatra és a szurkolótáborra!

A Magyar Kupa-győztes FTC-Telekom Waterpolo csapata:

Játékosok: Gárdonyi András, Sedlmayer Tamás, Nyíri Balázs, Szabó Bence, Kállay Márk, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Mezei Tamás, Német Toni, Nicolas Constantin-Bicari, Nikola Jaksic, Aaron Younger, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Giannis Fountoulis, Zalánki Gergő, Vogel Soma

Vezetőedző: Varga Zsolt

Másodedző: Nyéki Balázs

Technikai vezető: Katona Norbert

Szakosztályelnök: Madaras Norbert

BENU FÉRFI VÍZIALBDA MAGYAR KUPA

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

Döntő, 2019.12.08., vasárnap

FTC-Telekom Waterpolo – A-HÍD OSC-Újbuda 8-7 (2-3, 1-2, 2-1, 3-1)

Gólszerzőink: Jaksic 3, Varga Dénes 2, Pohl, Vámos, Nicolas Constatin-Bicari 1-1

 

Cikkajánló

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin