2021. december 29.
„Fegyelmet, erőt sugároznak mindenkinek”
Világklasszisaink az első félévben is hozták magukat, a vízben és a parton is vezérek voltak.

…és akkor fejezzük be a sorozatot rutinos klasszisainkkal!

Ez a csoport is markáns, nyilván, hiszen olimpiai és/vagy világ- és/vagy Európa-bajnokokat is tartalmaz, akik a világ bármely csapatát húznák.

Nálunk ábécérendben Jansik Szilárd, Varga Dénes és Vámos Márton tartozik ide és Pohl Zoltánnal, Német Tonival egészülne ki az alegység, ám utóbbiakat sújtják a sérülések, csak a mérkőzések 47, illetve 42 százalékán szerepelhettek az ősszel.

„Tonya a mezőny egyik legerősebb centere lehetne, remélem, a sérülése után így is lesz – kezdte Varga Zsolt vezetőedző a sérült alapemberekkel. Pohl Zolinak nagyon fontos a szerepe, hiszen jól látható, hogy például a sikerrel megvívott Magyar Kupa-elődöntőben is kiváló volt. Amikor tudott játszani, jók voltak a mutatói, noha szegény sérülésről sérülésre esett a félévben, pedig az egyik legjobb kapufás játékos, remekül bekkel és lő is. Nyilvánvalóan jelentős veszteség mindkettejük hiánya.”

Annál is inkább, mert így a többi rutinos ásznak még többször, illetve még többet volt muszáj játszania, hogy a klasszisteljesítményeik mellett a vezérszerep is be legyen töltve.

Varga Dénes ugyanis a csapat kapitánya, Vámos Márton a helyettese, miközben Jansik Szilárd is idei olimpiai bronzérmes (Vogel Somával egyetemben), azaz egyértelműen főszereplő ő is.

„Oroszlánrészt vállalnak a játékban mindhárman, nagyon magas szinten teljesítettek, fontos tagjai a válogatottnak is – részletezte Varga Zsolt. – Nemcsak a gólokkal, hanem bekkeléssel, jelenléttel is segítenek.

Szili rengeteget jár be centerbe is, a legutóbbi Bajnokok Ligája-fordulóban, a Jadran Split ellen is kipontozta a balkezest, bekkel, centerezik, nagyon modern játékos: olyasvalaki, akire a mai pólóban szükség van.

Dumi az a klasszis, aki a jelenlétével is meg tudja változtatni egy meccs kimenetelét, ő a csapatkapitányunk, azért is vagyok nyugodt, mert a vízben magától is tud olyan döntést hozni, amivel nyerni lehet: együttműködünk. Marci a csk-helyettes, ők ketten nagyon markánsan meghatározzák a hangulatot is, fegyelmet, erőt sugároznak mindenkinek. Mindkettő abszolút klasszis, hatalmas szükség van rájuk.”

Aligha jelent meglepetést, hogy a legszembetűnőbb statisztikai mutatókban az élcsoportban találhatóak.

Az idény kezdete óta a legtöbb gólt Vámos Márton lőtte (47), a harmadik és negyedik helyezett Varga Dénes (34) és Jansik Szilárd (32).

A BL-rangadókon olyan kevésbé ünnepelt, de szintén fontos mutatókban is remekeltek, mint a labdaszerzések és blokkok.

Előbbiben a mezőnyjátékosoknál Varga Dénes vezet (6) Vámos előtt (4), utóbbiban szintén Varga Dénes az első (4), Vámos a második (3).

„Így tud egy csapat kerek egész lenni – összegzett Varga Zsolt. – Van még min dolgozni, akadnak hiányosságok, de jól alakult ez a félév.”

Cikkajánló

A hétközi feladat: a Dinamo Tbiliszi

Kezdődik a BL-csoportkör második fele, a cél nyilvánvalóan az újabb három pont megszerzése.

Mindenhol elsők vagyunk!

Uralkodnak vízilabdacsapataink: a férfiak és a nők is veretlenül, pontelőnnyel vezetnek a bajnokságban.

Vogel Soma: „A fiatalokban szinte saját magamat látom”

Az FTC vízilabdázója ifjú csapattársait is méltatta a Szolnok elleni győztes rangadó után - VIDEÓ

Újabb remeklés: a Szolnok is kipipálva!

Pontelőnnyel és egy meccset kevesebbet játszva is veretlenül vezetjük a bajnokságot!

Vissza a jövőbe: a Szolnok következik!

A decemberről elhalasztott rangadóra a mieink készülhetnek az MK-döntő kellemes emlékével.

Veretlenül az élen – kétszer

Párját ritkító bravúrként sem férfi, sem női csapatunkat nem győzték még le a bajnokságban!

Szép győzelem Egerben is

Az egész idényben veretlen csapatunk jó formában várhatja a Szolnok elleni csúcsrangadót.

Négyből négy a cél az Eger ellen

Ősszel a bajnokságban és két kupamérkőzésen is simán győztünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most