2021. december 30.
Fekete Gergő és Molnár Erik marad a válogatottban!
Két fiatalunk a tapasztalt játékosok újévi összetartására is beverekedte magát.

Véget ért a férfiválogatott évzáró összetartása, és az FTC pólósai még 2021 utolsó napjaiban is kitettek magukért, hiszen Fekete Gergő és Molnár Erik bedolgozta magát az újévi keretbe is!

Märcz Tamás szövetségi kapitány két turnusra hívta be a játékosokat: az elsőre, a Komjádi uszodába karácsony és szilveszter közé, a másodikra, a Duna Arénába pedig január elejére.

A két névsor is különbözött egymástól: az elsőbe a fiatalok, a (közel)jövő emberei kerültek, a másodikba pedig a rutinosabbak – de azzal a megjegyzéssel, hogy van átjárás, tehát, ha egy vagy több fiatal úgy teljesít, akkor bekerülhet a nagyok edzőtáborába is.

„A felnőttek januári kerete egyáltalán nem zárt. Amennyiben valakit szükségesnek vagy érdemesnek találok, az még csatlakozik majd a januári edzésnapokra is. Egy-két játékossal szeretném bővíteni a most kijelölt keretet, erről majd a decemberi edzések után döntök” – mondta Märcz Tamás még a keretek kijelölésekor, és pontosan ez történt Fekete Gergővel és Molnár Erikkel, akik egyrészt kiváló félévet teljesítettek a klubban is, a Fradiban elvégzett munkának pedig a válogatottnál is learatják a gyümölcsét, hiszen készülhetnek az újévi folytatásra!

„Egyrészt a posztok megüresedése miatt, másrészt a mutatott játék alapján Vigvári Vince, Fekete Gergő és Molnár Erik kap majd szerepet a mostani keretből januárban is, bennük látom azt, hogy a leggyorsabban eljuthatnak oda, hogy akár tétmérkőzésen is szerepet kaphatnak a jövőben” nyilatkozta Märcz Tamás a szövetség honlapjának.

Most, karácsony után az összetartás első napján a szükséges fizikai munka jelentette a programot, a második és harmadik napon viszont már előkerültek a taktikai elemek, az előny-hátrány gyakorlás és a kétkapuzás is.

„Nagyon intenzív három napon vagyunk túl, hasznosnak gondolom az együtt töltött időt. Fontos tapasztalatokat szereztem a játékosokról, azokról is, akiket én hívtam be és azokról is, akiket a klubedzők ajánlottak a figyelmembe – folytatta a szövetségi kapitány. – Mindegyikük nagy bizonyítási vággyal érkezett és dolgozott, és bizonyították is a három nap alatt, nem véletlenül kerültek ide.”

A jövő hét elejére – jelen állás szerint – nyolc FTC-játékos van behívva.

„A januári keretben már többször bizonyított játékosok szerepelnek, akik minden bizonnyal a közeljövőben a csapatunk gerincét adhatják – mondta Märcz Tamás. – Először a fizikai állapot visszanyerésén lesz a hangsúly, de mindenképpen lesznek taktikai gyakorlások is, hiszen néhány héttel később már hivatalos mérkőzést játszunk Montenegróval a világligában, amire leginkább itt lesz lehetőségünk együtt gyakorolni.”

A VÁLOGATOTT KERETE
2022. január 3–5.
Kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám (Szolnok), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Mezei Tamás (Vasas), Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Vigvári Vince (OSC), Fekete Gergő, Molnár Erik, Jansik Szilárd, Német Toni, Varga Dénes, Vámos Márton, Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Cikkajánló

Hibátlanul csoportelső az U-18-as fiú válogatott a vb-n

Kuvait sem okozott problémát, minden mezőnyjátékos betalált, pihenőnappal várjuk a negyeddöntős ellenfelet.

U18-as világbajnokság: sima győzelem Horvátország ellen

Stabil védekezéssel, hatékony támadásszövéssel, magabiztosan győztek a fiúk, ezzel valószínűleg csoportelsők.

Kazahsztán is letudva az U18-as világbajnokságon

Az elvárt magabiztossággal győzött a magyar válogatott a csoportmeccsen, Varga Vince a meccs legjobbja.

Meggyőző nyitány az U18-as világbajnokságon

Gyapjas Viktor kapott gól nélkül, Varga Vince egy góllal és gólpasszokkal hozta le a világbajnoki nyitányt.

Két Fradi-játékos az U-18-as fiú világbajnoki keretben

Varga Vince góljai, stabil bekkelése, és Gyapjas Viktor kapusteljesítménye a siker kulcsa lehet Belgrádban.

Szoros meccs a horvátokkal Varga Zsolt debütálásán

A női-, és a férfiválogatott is gőzerővel készül az Európa-bajnokságra.

Varga Zsolt: „Ez a legmagasabb szint szerintem is”

Olimpiai bajnok szakvezetőnkkel válogatott kinevezéséről és a Fradinál eltöltött évekről beszélgettünk – VIDEÓ

Damonte a csúcson

A vb-ezüst után a Világligában aranyérmet szerzett az olasz válogatottal, egyénileg is csúcsformában van.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin